Back in townNu är vi tillbaka hemma efter både besök i Norrköping och en Stockholmsweekend. Vi har haft en helt otrolig helg med sightseeing av vår vackra huvudstad. Vi hade bestämt redan innan vi åkte att vi skulle passa på att gå i de områden vi annars inte brukar besöka när vi är i Stockholm. Oftast när vi åker dit är det för shopping inne i centrum men den här gången har vi alltså gjort områden som SoFo, Gamla Stan och Hammarby Sjöstad. Vi bodde på ett hotell i Hammarby Sjöstad och har hunnit spana runt i området ordentligt, vilket jag tyckte var kul för jag har velat se området länge.

En av dagarna var vi på Tekniska Museet. Det var sambons önskemål men jag måste säga att även jag tyckte det var häftigt;) Sist men inte minst var vi ju också på showen Ljust & Fräscht, anledningen till att vi åkte. Och oj, vilken show! Riktigt, riktigt rolig och Henrik Schyffert och Fredrik Lindström lyckades träffa rätt många gånger i sitt resonemang kring hem och inredning. Den kan jag varmt rekommendera.
Vackra delar av söder och SoFo. Bara någon gata bort från shoppingstråken och så kommer man till dessa charmiga kullerstensgator med sina vackra, gamla hus. Känns lite som att åka tillbaka i tiden.

En av kvällarna åt vi på restaurang Göteborg i Hammarby Sjöstad och därefter gick vi och strosade runt på bryggorna och mellan husen. Ett fint område och jag kan tänka mig att det under sommarmånaderna är än härligare.


*Kram*
Ljust & Fräscht
Äntligen har vi kommit fram till veckan då jag och älsklingen ska åka på en weekend till vår vackra huvudstad och gå och se showen Ljust & Fräscht. Tyckte det kändes som en evighet till det här datumet då vi beställde biljetterna i oktober, men nu är vi alltså här. Åhh, vad jag ser fram emot det!


Fin torsdag!

Projekt Gästrum (del 2)


En gammal lastpall blev till en sänggavel, som jag har målat med en "drivvedsbets" för att få den slitna looken. De gamla sockerlådorna fungerar utmärkt till förvaring av fina böcker och som sängbord.
Snygg detalj - en gammal resekoffert


Fina bilarna i samlingen står på rad


Jag hade ju lovat att visa fler bilder från vårt gästrumsprojekt hemma hos mina föräldrar. Nu när vi var där och hälsade på i helgen passade jag på att fota lite mer nu när allt är helt klart. Sen ett tag tillbaka är även lister, garderober och alla smådetaljerna på plats, det som gör helhetsintrycket.

Rummet var tidigare min brors pojkrum men är nu alltså omgjort till gästrum. Jag ville behålla lite av den maskulina känslan i rummet och har därmed använt mig av lite ruffa material i form av en gammal lastpall och förvaringslådor i form av gamla sockerlådor. Hyllplanen har jag betsat i en "drivvedsbets" för att få den slitna looken. De små detaljerna utgörs sen av samlarbilar, böcker inom samma kategori, fotbollar och andra diverse prylar.


Fin måndag!

Faith in nature
Något som verkligen har väckt mitt intresse och nyfikenhet är innehållet i olika rengöringsprodukter som vi dagligen använder. Många av de produkter som finns på marknaden och som man oftast köper av ren vana innehåller ofta mycket kemikalier och giftiga ämnen som påverkar både oss och vår miljö. Jag har börjat tänka till en extra gång innan jag köper på mig något oavsett om det handlar om rengöringsprodukter till mig själv eller till hemmet. För mig känns det nu som en självklarhet att använda ekologiska och miljövänliga produkter. Tyvärr är ju inte dagens utbud av ekologiska produkter speciellt stort, så vissa produkter har jag märkt är svåra att hitta som är helt ekologiska. Men jag försöker hela tiden bli bättre på det och i den mån det går att köpa ekologiskt och miljövänligt.

Har i någon vecka provat shampoo och balsam från "Faith in nature" och jag gillar det jättemycket. Jag har en variant som är anpassat för blont hår och en med Aloe Vera men det finns många fler varianter att välja på. Produkterna är helt fria från parabener, natriumlaurylsulfat, konserveringsmedel och är biologiskt nedbrytbara. De doftar riktigt gott, är dryga och har ett bra pris.

Är ni noga med vad ni änvänder för rengöringsprodukter och vad de innehåller?


Nu väntar en helgtripp norrut hem till familjen.

Ha en fin fredag!

Hejdå påskhelgen


En fin kombination, värme och kärlek! Fotade denna skulptur på vår konstrunda i de Småländska skogarna. Tycker den är jättevacker och den symboliserar verkligen kärlek.


Härlig utsikt och ett glittrande vatten


Då säger vi hejdå till Påsken för den här gången och välkomnar återigen vardagen. Har ni haft en fin helg?
Min påskhelg har varit jättemysig. Har haft en riktigt lugn och behaglig helg med massor gott att äta, loppis- och konstrundor, skogspromenad, mys framför brasan, solsken och även en fikapremiär utomhus.

Hoppas ni har fått en bra start på den här veckan
Kramar