Faith in nature
Något som verkligen har väckt mitt intresse och nyfikenhet är innehållet i olika rengöringsprodukter som vi dagligen använder. Många av de produkter som finns på marknaden och som man oftast köper av ren vana innehåller ofta mycket kemikalier och giftiga ämnen som påverkar både oss och vår miljö. Jag har börjat tänka till en extra gång innan jag köper på mig något oavsett om det handlar om rengöringsprodukter till mig själv eller till hemmet. För mig känns det nu som en självklarhet att använda ekologiska och miljövänliga produkter. Tyvärr är ju inte dagens utbud av ekologiska produkter speciellt stort, så vissa produkter har jag märkt är svåra att hitta som är helt ekologiska. Men jag försöker hela tiden bli bättre på det och i den mån det går att köpa ekologiskt och miljövänligt.

Har i någon vecka provat shampoo och balsam från "Faith in nature" och jag gillar det jättemycket. Jag har en variant som är anpassat för blont hår och en med Aloe Vera men det finns många fler varianter att välja på. Produkterna är helt fria från parabener, natriumlaurylsulfat, konserveringsmedel och är biologiskt nedbrytbara. De doftar riktigt gott, är dryga och har ett bra pris.

Är ni noga med vad ni änvänder för rengöringsprodukter och vad de innehåller?


Nu väntar en helgtripp norrut hem till familjen.

Ha en fin fredag!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Måste erkänna att jag är dålig på sånt (kan alldeles för lite)..men känner att tanken på ekologiskt kommer oftare och oftare. Framför allt nu med trädgården.

2012-04-13 @ 08:27:38
URL: http://landinskan.blogg.se/
Postat av: Tess - Istla.se

Sånt åär jag dålig på, jag bara köper. Borde kanske börja titta lite extra på vad det står på förpackningarna.

Trevlig helg!

2012-04-13 @ 09:53:16
URL: http://istla.se/blog
Postat av: uh-huh-me.com ~ Nettan

Jag har under de senaste åren börjat tänka mer på detta och väljer så gott det går lite smartare produkter. Men det är som du skriver inte alltid lätt att hitta och ibland har man inte tid att leta upp heller. Förhoppningsvis blir det ett bättre utbud i framtiden, känns i alla fall som det.Fin helg!

2012-04-13 @ 13:32:33
URL: http://uh-huh-me.com
Postat av: Paula

Jag är helt inne på samma linje!

Tänker alltid 2/3/4 ggr innan det blir ngt köp,

oavsett vad det är frågan om...

Jag har faktiskt själv dessa hårprodukter,

och mitt hår har aldrig mått bättre :)Trevlig helg!

Kram, Paula

2012-04-13 @ 17:56:56
URL: http://paulaspalats.blogspot.com
Postat av: Anneli

Hej, intressant och värdefullt inlägg för mig som inte kan sätta mig in i alla produkters innehåll, då är det skönt att veta att du har "granskat" dom och kan rekommendera. Det blir för vår del en test av produkten och jag hoppas som Paula beskriver, "Mitt hår har aldrig mått bättre". Önskar en trevlig helg och hälsa familjen. Kram Anneli

2012-04-14 @ 09:39:14
URL: http://www.fikadax.wordpress.com
Postat av: Bella

Jag skäms för att skriva det, men jag är dålig på att köpa ekologiskt så tack för remindern att ta tag i det när man väl står där i affären. Det är ju så lätt att man av gammal vana köper det man brukar...Hoppas du haft en bra helg!!Kramar Bella

2012-04-15 @ 21:26:39
URL: http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback