LÖRDAGEN VID ÅGELSJÖN

 
 
 
 
Foto: Linda
 
 
Bilder från lördagens promenad/vandring vid Ågelsjön. Helgen har bjudet på ett riktigt fint väder här. Kallt och ett par minusgrader men friskt, klarblå himmel och strålande sol. Underbart! Hoppas ni har haft detsamma.
 
Vi var ute på ett par timmar och gick och klättrade. Det är ganska brant terräng, mycket berg och vid ett parti är det rep att ta hjälp av. Men jättekul och skönt att få jobba med kroppen. Vi var helt slut när vi tog oss upp till toppen, så där tog vi paus och åt vår matsäck och blickade ut över vattnet.
 
 
Ni får ha en fin start på veckan!
 
 
 
 

LILLA BRUKETS HANDCRÉME

Foto: Linda
 
 
För ett tag sedan köpte jag hem Lilla Brukets handcréme för att testa. Den har använts flitigt och häromdagen köpte jag på mig ytterligare en tub för jag gillar den så mycket. Doften av salvia/rosmarin/lavendel, att den lätt går in i huden och inte minst förpackningen. Skulle gärna ha sett att den även fanns i en större förpackning som räckte lite längre, men den här på 100 ml är en perfekt storlek att ha i väskan. Ett tips för dig som vill ha ekologisk hudvård!
 
 
FIN DAG!
 
 
 
 

SOVRUMSDETALJER

 
 


 
Foto: Linda
 
 
Jag har försökt knäppa lite bilder på vårt sovrum, men det är lite svårt att få till det bra med tanke på ljuset. Men här kommer i alla fall ett svep. Jag har tyvärr inga bra förebilder att visa, men rummet hade en ful gul/beige/rökfärgad tapet som var full med fläckar, hål och diverse fula märken. Rummet är ganska mörkt och litet i sig själv så därför har vi valt en enfärgad vit tapet, för att få det så ljust som möjligt. Det gjorde verkligen stor skillnad och rummet upplevs bra mycket större än tidigare.
 
Jag har fått några frågor om vår garderobsvägg också som jag tänkte svara på. Vi valde att sätta in IKEA´s variant PAX i två stycken 100 cm bredd och en 50 cm bredd. Höjden vi valde är den högsta, 236 cm, för att utnyttja takhöjden maximalt. Dörrarna vi har heter TANEM och handtagen KLIPPIG. Resultatet blev riktigt bra och vi är jättenöjda. Jag tycker att IKEA är riktigt bra på förvaringslösningar och det här är en bra garderob med tanke på priset. Det finns dessutom mycket olika lösningar på inredning till dem att välja bland vilket gör att de slukar väldigt mycket. Perfekt när man har ont om förvaring i övriga lägenheten.
 
 
FIN TISDAG!
 
 
 
 

VÄLKOMMEN LÖRDAG!

 
Foto: Linda
 
 
Helgfrukost när den är som bäst. Nybakade frukostbullar, en stor kaffe latte, dagstidningen och man kan sitta lääänge och njuta. Älskar´t!!:)
 
Här ser ni även vår mörkgrå fondvägg i köket och vårt nya matbord och pinnstolar. Allt köpt på Blocket och sedan omlackerat i vitt. Är så himla nöjda!
 
Nu väntar en tur på stan och kanske en fika på något mysigt ställe.
Ni får ha en fin lördag!
 
.KRAM.
 
 
 
 

HAPPY FRIDAY!

 
 
 
Foto: Linda
 
 
Veckans bästa dag är här och den kunde inte startat bättre än med en jogginrunda i den härliga höstluften.
 
Bjuder på lite bilder hur det ser ut just i detta nu på vårt Bestå-skåp i vardagsrummet. Här samsas loppisfynd, arvegods, nyköp och budskap som tilltalar om platsen. Är så glad i min tavla med det underbara budskapet "Happiness is not a destination. It is a way of life."
 
 
Ha nu en underbar fredag!
.kramar.
 
 
 
 

KANELBULLENS DAG

 
 
 
Är det kanelbullens dag så är det. Nu har jag fyllt upp frysen med goda bullar med både kanel och kardemumma. Även en eftermiddagsfika tillsammans med mamma och pappa blev det för att provsmaka. Mums!
 
Har ni ätit någon kanelbulle idag?
 
 
 
 
 

OMPLANTERING AV KRYDDVÄXTER

 
 
Foto: Linda
 
 
Våra två kryddväxter, en chili och en mynta, vårdas ömt. För tillfället är det de enda vi har men jag skulle gärna vilja skaffa fler, gärna en rosmarin bland annat. Men i väntan på det planterade jag om dessa, vilket var högst nödvändigt. Nu håller jag tummarna för att de ska växa till sig.
 
 
Fin kväll!
 
 
 
 

DIY - RANDIGA KUDDAR


 
 
 
Tidigare i våras när jag målade och klädde om vår pall, köpte jag lite extra tyg för att kunna sy kuddar. Två stycken svart- och vitrandiga godbitar blev det. Tyget är köpt på IKEA och heter Sofia.
 
Brukar ni sy egna kuddar?
 
.kram.
 
 
 
 

DIY - NYA SOFFBORDET

Så här blev vårt vardagsrum med vårt nya, hemmagjorda soffbord.
 
Det är gjort av en gammal lastpall som vi målat i en drivvedsbets för att det ska se slitet och gammalt ut och sedan har vi satt STORA hjul under.
 
Bricka, loppis - svart- och vitrandig skål, Tine K Home - kula i porslin, MIO - betongljusstake designad av Tove Adman, Design Concept.
 
Foto: Linda
 
 
Här ser ni resultatet av vårt hemmabygge till soffbord! En gammal lastpall, lite drivvedsbets och fyra STORA hjul och sen var det klart. Är supernöjd!!
 
 
 
 

VÄLKOMMEN OKTOBER MÅNAD

Foto: Linda
 
 
Ny månad, ny vecka och nya tag! Hälsar Oktober månad välkommen och därmed hösten och även den "rosa" månaden. Månaden då Rosa Bandet-kampanjen pågår för fullt runt om i vårt land. Finns många fina rosa produkter på marknaden så ett och annat bidrag kommer det i vanlig ordning att bli från min sida.
 
Tänkte starta igång den här nya veckan med en liten fråga. Finns det något ni skulle vilja se mer av här på bloggen, något ni saknar?
 
 
Ha nu en fin dag!
.kram.