HELGENS SHOPPING

På mitt sängbord, ny handcréme från Lilla Bruket.
 
 
Helgen börjar lida mot sitt slut och jag summerar de dagarna som varit. Vi har haft en lugn och behaglig helg med middagsbjudning i fredags och igår var det Kulturnatten här i stan och en massa jippon runt om. Perfekt dag att utforska vår "nya" stad lite närmare och spana in nya butiker, gator/områden och utställningar. Det blev en riktigt lyckad dag, bortsett från det ruggiga regnvädret.
 
I en av butikerna vi var inne i köpte jag Lilla Brukets Handcréme. Jag har testat några olika ekologiska varianter på just handcréme men inte hittat någon som funkar riktigt bra till mina torra händer. Men nu gör jag ett försök med den här med salvia, rosmarin och lavendel. Som ska passa bra just för torr och narig hud. Doftar helt gudomligt gör den och dessutom har den ju in en otroligt läcker förpackning.
 
 
Fin söndagskväll!!
 
 
 
 

ARBETSPLATS

Dags för lite kontorsbilder!
 
En tom arbetsplats, innan stylingarbetet satte igång....
 
....och så här blev det när allt kom på plats. Svart, vitt och grått som bas och med en och annan detalj i trä, betong och plåt. Två av våra fyra nya stolar får agera skrivbordsstolar.  
 
Gamla glasburkar får fungera som förvaring till småsaker och blir en snygg detalj.
 
Älskar materialet betong! Rejält, gediget och inte minst snyggt. Här en tejphållare i betong och valnöt samt Post it-hållare, båda designade av Tove Adman och som finns i vår webshop, Design Concept.
 
 
 
Näst på tur som jag visar upp är vår arbetsplats. Som jag har skrivit innan så är den placerad i vår ganska stora, korridorsliknande hall. Perfekt till att ha ett långt skrivbord och några hyllor. Jag har stylat med små praktiska förvaringslösningar, saker jag tycker om och som betyder något för mig. Som ni ser blev det inget byte av golv i lägenheten, något jag försöker lära mig att blunda för;) Det får helt enkelt vänta tills drömbostaden dyker upp.
 
 
Hälsar denna fredag välkommen och önskar er en fin dag!
.kram.
 
 
 
 
 

KÖKSMAKEOVER

Köket före.
 

Här har vi påbörjat jobbet med listen under köksskåpen och har börjat spackla. Fult och fläckigt träfärgat ska bli fräscht vitt. På översta bilden är detta redan klart. 
 
Arbetet är i full gång med att färga kakelfogarna. Här var det snart dags att ge sig på att skrubba och skrapa bort färgrester.
 
Voilà!
 
Äntligen är allt på plats och det går att använda köket ordentligt.
 
Mycket roligare att laga mat nu när köket är snyggt och inte minst fräscht:)
 
 
Köket i vår nya lägenhet är ett vanligt, ganska tråkigt standardkök från (vad jag skulle tippa på) 80-talet. Vita släta luckor, vitt standard kakel och handtag i stål (som jag tycker är ett stort plus). Vi ville snygga till köket lite och göra det lite mer modernt och mer i vår stil. Dock vill vi varken lägga ner allt för mycket pengar eller tid på att göra några större förändringar, då det är en hyresrätt. Det vi valde att göra är att måla den fula och fläckiga trälisten under köksskåpen, som blev vit. Vi har också målat fogarna på kaklet som från början hade en gråbeige ton. Här använde vi oss av Fog Finish i färgen Antracit. En mycket passande färg då den är nästan exakt på pricken samma som en av väggarna i köket som vi låtit måla mörkt, mörkt grå (men mer om det en annan gång).
 
Det var lite småbökigt att göra fogarna, speciellt när färgresterna skulle bort och man skulle få fram en fin linje. Det krävdes mycket skrubbande och tålamod, men i slutändan tycker jag det var värt det, för reslutatet blev superbra och vi är helnöjda! Vi fick ett helt annat kök!
 
 
Fin Torsdag!
 
 
 
 

INSPIRATION TILL ARBETSPLATS

Clipboard, pennburkar, trådkorg, bokstavsstämplar och stege från Granit. Vit skrivbordsskiva, benbock, vägghylla och korg från IKEA. Tejphållare och Post-it hållare design Tove Adman och som ni hittar hos Design Concept. Kollage Linda.
 
 
Nu återstår det roligaste jobbet här hemma, nämligen finliret. Det som jag mest funderar över just nu är vår kontorslösning som vi kommer att ha i en del av hallen. När det kommer till kontor/arbetsplats tycker jag att förvaring är A och O och inte minst när man har det i ett rum som man är i mycket eller paserar ofta. För att slippa allt för mycket kaos och oreda gäller det att ha mycket smart förvaring som hyllor, lådor och korgar som slukar alla småprylar som man gärna döljer. I eftermiddag väntar en tur till IKEA för att investera i förvaring plus lite annat. Sen vet jag vad jag gör i helgen:)
 
 
Fin fredag till er!
 
 
 
 

SAKTA MEN SÄKERT....


Foto: Linda
 
 
Det blev visst en liten oplanerad paus från bloggandet. Vi har haft fullt upp med flytten och att komma iordning. Det har heller inte riktigt gått som planerat, vilket gjorde att inflytten drog ut på tiden. Men nu är vi i alla fall på plats och lägenheten börjar sakta men säkert likna ett hem.
 
Ovan ser ni en glimt från sovrummet som är omtapetserat i fräscht vitt och eftersom vi saknade förvaring har vi satt in en rad med garderober. Vi valde IKEA:s variant PAX och är helnöjda med resultatet. Taklampan, Glitz från MIO, har fått följa med från förra boendet. Jag bara älskar kristallbollen och det fina mönstret som blir när den är tänd.
 
Senare i eftermiddag ska jag dyka ner i kartongerna igen och börja packa upp kontorsprylar. Men först ska jag uppdatera mig om vad som har hänt i bloggvärlden:)
 
 
Önskar er en fortsatt fin dag