KÖKSMAKEOVER

Köket före.
 

Här har vi påbörjat jobbet med listen under köksskåpen och har börjat spackla. Fult och fläckigt träfärgat ska bli fräscht vitt. På översta bilden är detta redan klart. 
 
Arbetet är i full gång med att färga kakelfogarna. Här var det snart dags att ge sig på att skrubba och skrapa bort färgrester.
 
Voilà!
 
Äntligen är allt på plats och det går att använda köket ordentligt.
 
Mycket roligare att laga mat nu när köket är snyggt och inte minst fräscht:)
 
 
Köket i vår nya lägenhet är ett vanligt, ganska tråkigt standardkök från (vad jag skulle tippa på) 80-talet. Vita släta luckor, vitt standard kakel och handtag i stål (som jag tycker är ett stort plus). Vi ville snygga till köket lite och göra det lite mer modernt och mer i vår stil. Dock vill vi varken lägga ner allt för mycket pengar eller tid på att göra några större förändringar, då det är en hyresrätt. Det vi valde att göra är att måla den fula och fläckiga trälisten under köksskåpen, som blev vit. Vi har också målat fogarna på kaklet som från början hade en gråbeige ton. Här använde vi oss av Fog Finish i färgen Antracit. En mycket passande färg då den är nästan exakt på pricken samma som en av väggarna i köket som vi låtit måla mörkt, mörkt grå (men mer om det en annan gång).
 
Det var lite småbökigt att göra fogarna, speciellt när färgresterna skulle bort och man skulle få fram en fin linje. Det krävdes mycket skrubbande och tålamod, men i slutändan tycker jag det var värt det, för reslutatet blev superbra och vi är helnöjda! Vi fick ett helt annat kök!
 
 
Fin Torsdag!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anneli

Oh så läckert, ni är fantastiska på att fixa - enkelt och smakfullt, ser fram mot att få åka till Norrköping och hälsa på! Kram Kram

2012-09-27 @ 10:00:10
URL: http://fikadax.wordpress.%20com
Postat av: Jenny

Fint och fräscht det blev! :)

Sv: Tack så mycket! :)
Vad bra, ja det gör ju det. Är så mycket som fixas och ordnas. Ja, just nu är det inte mkt att saknar när det bara regna hela tiden, så tråkigt väder! :P
Det är bra med mig! :)
Kram

2012-09-27 @ 14:48:39
URL: http://jeeenny.devote.se
Postat av: camilla

Så bra det blev!! Och för lagom peng förhoppningsvis!
Nu blev jag nyfiken på resten av köket, låter spännande.

Ha en fin kväll!

Kram

2012-09-27 @ 21:15:00
URL: http://camillasrum.blogg.se
Postat av: Lilian

Vad snyggt det blev!!!

2012-09-28 @ 09:07:50
URL: http://konstigalilian.blogg.se
Postat av: Anna

snyggt !

Svar: Tack!!
Linda

2012-10-02 @ 12:11:28
URL: http://epicshiit.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback