FAVORITEN IITTALA

 
 
 
 
Ett av mina favoritmärken när det kommer till glas och porslin är finska märket Iittala. Vi har bland annat ljusstakar, dricksglas, skålar och vaser från märket. Jag har även två modeller av de söta askarna i glas, Vitriini, som jag är så glad över. Dessa använder jag just nu till att förvara smycken. Den lilla modellen är perfekt till örhängen och ringar och den stora modellen är alldeles lagom till mina armband. Tycker askarna blir som ett smycke i sig bara att ha dem ståendes framme.
 
 
Ha en fin valborgsmässoafton!
 
 
 
 

DET VÄXER SÅ DET KNAKAR

 
 
 
För några veckor sedan testade jag att plantera frön med hjälp av webbutikens nyinkomna kruktillverkare. Och nu växer det så det knakar i de små krukorna av tidningspapper. Det är solrosfrön som har tagit sig bäst och igår gjorde jag även ett försök att plantera paprikakärnor som jag nu väntar med spänning på att de ska ta sig. Det har verkligen gett mig mersmak det här med att odla från grunden och nästa gång funderar jag på att testa avokado- och tomatkärnor. Någon som har testat det?:)
 
Nu väntar vi på att det ska bli varmare ute så att det går att plantera ner de små plantorna i jorden. Och eftersom vi inte har någon trädgård tänkte jag plantera ut dem hemma hos mina föräldrar.
 
 
Ha en fortsatt fin måndag!
 
 
 
 

NYA STOLAR

 
Kollage: Linda - Design Concept
- Sjuan stol - Fritz Hansen
- Family Chairs - Design House Stockholm
- Eames stol - Vitra
- Vit pinnstol - Norrgavel
- Svart pinnstol - Norrgavel
- Y-stol - Carl Hansen & Søn
- Stol - Tolix
 
 
Jag är sugen på att köpa nya stolar till vårt matbord. De vi har idag har hängt med ett bra tag och jag börjar längta efter något nytt. Det svåra är ju bara att välja för det finns ju så mycket snyggt därute, men här är i alla fall några av mina favoriter.
 
Vi har idag fyra vita pinnstolar som vi köpte inför flytten och som jag är helnöjd med. Jag har funderat lite om man kanske skulle blanda upp dem med någon annan modell på stol för att få lite kontraster. Kanske även svart skulle bryta av snyggt mot de andra vita.... Tror ni det skulle bli snyggt?:)
 
 
 
 

HAPPY SATURDAY!

 
 
Godmorgon lördag!
 
Dags att vända nytt blad i evighetskalendern Happydays som idag visar Saturday. Den hänger så fint över min gamla sekretär i vardagsrummet. Är ni intresserade av en likadan kalender hittar ni den i Design Concepts webshop.
 
 
Fin lördag till er!
 
 
 
 

FREDAGSMYS

 
 
Fredagsmys i soffan framför TV:n. Marimekko-skålarna är fyllda med nötter och choklad, ljusen är tända och sen lite gott i glaset till det. Nu kan helgen börja!
 
 
Önskar er en fin kväll & helg!
 
 
 
 

SOMMARSEMESTERN TILL GOTLAND ÄR BOKAD

 
 


Bilder tagna från sist vi var på Gotland sommartid
 
 
Nu är äntligen resan bokad och vår sommarsemester planerad. Vi kommer att spendera 10 dagar på ön som ligger mig mycket varmt om hjärtat, nämligen Gotland. Ni som följer mig här på bloggen vet att jag besökte Gotland i vintras och fick då för första gången uppleva ön i vinterskrud. Som sommarsemester finns inget bättre än Gotland tycker jag och jag längtar nått enormt tills vi sitter på färjan och är på väg över.
 
 
Önskar er en fin kväll!