GRÅTT UTE & GRÅTT INNE

Vår inredning matchar för tillfället vädret ganska bra - grått, grått, grått:)
 
 
Idag tror jag inte det har varit ljust ute en endaste minut. Mörkt och grått hela dagen lång. Usch, jag gillar det inte alls! Tycker allt att det kan komma lite snö som lyser upp i vintermörkret och också ger lite julkänsla. Just nu känns det ju inte alls som juletider om man tittar ut.

Jag är en av de personer som uppskattar snön och gärna ser att vi har en vit vinter. Visst kan det vara besvärligt med snö i vissa lägen, men mest är det bara vackert och härligt:)
 
Resten av kvällen ska jag nog spendera raklång i soffan och kanske förbereda lite inför morgondagens lilljul.
 
Ha en fin kväll!!
Kramar
 
 
 
 

KÖKET

Vårt kök med vita högblanka luckor, köksbänk i massiv ek och rostfria vitvaror.
 
 
Skärbrädor i olika storlekar utgör en snygg detalj och är smidigt att ha nära tillhands. Mönstrad "Trassel" från Design Concept, i trä från Ikea och i vitt porslin från Granit.
 
Svart stång för bra-att-ha-saker från Åhlens, kökssax/blomsax från Design Concept, grytunderlägg från Design Concept.
 
Köksön som rymmer lite av varje.
 
På motsatt sida av köket har vi vår lilla matplats. Bordet fick följa med från den tidigare lägenheten och är ett gammalt klaffbord som vi har låtit sprutlackera. Stolarna har jag ärvt från min mormor. 
 
 
Tänkte jag skulle visa hur det ser ut i vårt kök. När vi letade lägenhet ville vi allra helst hitta en där kök och badrum redan var renoverat för att slippa både jobbet och kostnaderna med en sådan renovering. Köket i den här lägenheten är renoverat 2008 och i väldigt fint skick. Vita högblanka luckor, bänkskiva i massiv ek och rosfria vitvaror. Det enda vi har gjort med köket är att måla tak, väggar och alla lister. Även ett väggmonterat barbord ut från väggen bredvid köksön tog vi bort, vilket gjorde att köket upplevs mycket mer öppet och luftigt.  
 
Det enda jag "stör" mig lite på i köket är att det inte finns någon sockel intill golvet, nedtill på underskåpen. Men här är tanken att köpa till en sockel och sätta upp. Frågan är bara om det blir från ett byggvaruhus eller från IKEA där köket kommer ifrån. Eftersom köket är ur IKEA's gamla kökssortiment så är det lite krångligare att få hem. Inte bara att åka till närmaste varuhus och köpa utan det ska beställas från Tyskland, vilket också betyder en ganska hög fraktkostnad, tyvärr. Så vi får se vad det slutar med...
 
För att få extra arbetsyta och även förvaring har vi köpt till en köksbänk/köksö. Tyckte det blev ett riktigt lyft för köket med den och skönt att slippa ha kaffebryggare och vattenkokare trängandes bredvid spisen. Förvaring kan man ju aldrig få för mycket av:)
 
 
Kram Linda