VACKERT FAT TILL SMYCKEN

En liten glimt från vårt sovrum.
 
Sött litet tenn-fat på små fötter. Perfekt när man vill lägga av sig ringar eller örhängen för natten.
 
Foto: Linda
 

Häromdagen när jag och sambon var hemma hos mina farföräldrar och fikade fick jag ett fint litet tenn-fat av farmor. Min första tanke när jag såg det var att det skulle få stå på sängbordet eller byrån i sovrummet och fungera som förvaring till ringar, örhängen eller andra smycken. Storleken på fatet är alldeles lagom för detta ändamål.
 
 
Fin torsdag!
 
 
 
 

ALLA ♥-DAG

Foto: Linda
 
 
Önskar er en fin Alla Hjärtans dag!
 
Kram Linda
 
 
 
 

SEMELDAGEN

 
Foto: Linda
 
 
Har ni ätit någon semla idag, dagen till ära? Här fikades det på en varsin till eftermiddagsfikat. Himla smarrigt!!:)
 
 
Fin kväll!!
 
 
 
 

SHOPPING I GÖTEBORG

Glas från NK, timglas från butiken Market 29 och hand från Artilleriet.
 
Foto: Linda
 
 
Nu är vi hemma igen efter en långhelg i Göteborg. Vi har haft det riktigt bra och har hunnit se och uppleva en hel del av Göteborg. I lördags hade vi bland annat en heldag på stan och strosade runt i mysiga butiker. I söndags besökte vi min barndomsvän och hennes sambo i deras nya, fina lägenhet.  
 
Lite shopping blev det ju som sagt och här har ni lite av det som fick följa med hem i shoppingkassarna. Glasen och Hay-handen har stått på önskelistan ett bra tag och nu blev det äntligen ett köp. Glasen är köpta på NK, handen från Hay är köpt på Artilleriet och timglaset är från mysiga butiken Market 29 i Haga.
 
 
 
 

NYBAKAT BRÖD TILL HELGEN?!

Skärbrädan kommer från vår webbutik. Trassel heter den och är designad av Erika Tubbin. Foto: Linda
 
 
Brödälskare som jag är så måste jag bara tipsa om ett nytt brödrecept jag testade häromdagen. Urgoda små brödbullar med smak av rostad havre. Gott att ha till kommande helgfrukost.
 
 

Havrefrallor

 

(Cirka 20 st)

 

Mjuka frukostfrallor med smak av rostad havre. Skrädmjöl är ett mjöl som är gjort på rostad havre.

 

50 g smör

5 dl mjölk (3 %)

50 g färsk jäst

½ dl mörk sirap

8 dl rågsikt

4 dl skrädmjöl

1 msk salt

2 dl fiberhavregryn

 

 

Gör så här:

1: Smält smöret och blanda med mjölken i en bunke.

2: Vispa i smulad jäst.

3: Arbeta in sirap, rågsikt och skrädmjöl till en smidig deg. Arbeta in salt på slutet.

4: Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

5: Dela degen i 20 delar. Rulla till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6: Låt jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.

7: Sätt ugnen på 225 grader.

8: Pensla bullarna med mjölk och strö över havregryn.

9: Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

 

 

Njut varma med en massa godsaker på!

 

 

Önskar er en fin helg!