NYBAKAT BRÖD TILL HELGEN?!

Skärbrädan kommer från vår webbutik. Trassel heter den och är designad av Erika Tubbin. Foto: Linda
 
 
Brödälskare som jag är så måste jag bara tipsa om ett nytt brödrecept jag testade häromdagen. Urgoda små brödbullar med smak av rostad havre. Gott att ha till kommande helgfrukost.
 
 

Havrefrallor

 

(Cirka 20 st)

 

Mjuka frukostfrallor med smak av rostad havre. Skrädmjöl är ett mjöl som är gjort på rostad havre.

 

50 g smör

5 dl mjölk (3 %)

50 g färsk jäst

½ dl mörk sirap

8 dl rågsikt

4 dl skrädmjöl

1 msk salt

2 dl fiberhavregryn

 

 

Gör så här:

1: Smält smöret och blanda med mjölken i en bunke.

2: Vispa i smulad jäst.

3: Arbeta in sirap, rågsikt och skrädmjöl till en smidig deg. Arbeta in salt på slutet.

4: Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

5: Dela degen i 20 delar. Rulla till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6: Låt jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.

7: Sätt ugnen på 225 grader.

8: Pensla bullarna med mjölk och strö över havregryn.

9: Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

 

 

Njut varma med en massa godsaker på!

 

 

Önskar er en fin helg!

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Camillasnyahem

Gott! :)

Angående Gbgtips: Längst Kungsgatan finns en hel del mysiga butiker (vid kyrkan och däromkring). Marrakech design, Artilleriet, Floramor & Krukatös, Granit och annat härligt ligger där.

Sen har vi Haga och Linné där man kan strosa runt och det finns en del trevliga affärer, men inte i överflöd. Men jag tycker att du ska åka dit ändå, väldigt mysiga kvarter!

Det var även en annan som svarade på din fråga inne hos mig, kika in så får du fler tips! :) Trevlig helg!

2013-02-01 @ 09:55:51
URL: http://www.camillasnyahem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback