GLAD MIDSOMMAR

 
 
Kikar in en snabbis för att önska er Glad Midsommar! Hoppas ni har haft ett härligt firande så här långt.
 
Här ska det förberedas för kvällens grillning och en midsommartårta ska bakas.
 
Kram /Linda
 
 
 
 

GOTLANDSSEMESTER & NYA SOMMARSKOR

Två par nya sommarskor har fått flytta in i skogarderoben & båda får följa med i resväskan till Gotland
 
Ett par svarta remsandaler från H&M 
 
och ett par svarta ballerina, också från H&M.
 
 
Äntligen är det då dags för lite semester på vårt sommarparadis Gotland. Längtar så tills vi är på plats. Ska bli så härligt att komma dit och jag ska njuta så mycket jag bara kan och orkar. 
 
Datorn får följa med på resan så kanske kommer det ett inlägg då och då. Prenumerera gärna på bloggen på Bloglovin för att hålla er uppdaterade. Vill ni hänga med mer i min vardag är ni välkomna att följa mig på Instagram (@designconcept_se).
 
 
Ha en fin dag vänner!
 
 
 
 

DIY - TAVLOR

 
 
 
Häromdagen när vädret var som värst och pysselsuget var som starkast knåpade jag ihop några tavlor och resultatet ser ni här. 
 
Jag har använt mig av ramar från IKEA, silkespapper i olika varianter, bokstavsstämplar och svart stämpeldyna. Inte alls speciellt komplicerat, men det är precis det jag gillar allra bäst. Enkelt och utan krusiduller:)
 
Även Månadstavlan som ni ser i mitten har jag gjort själv. Ramsan/versen känner ni säker igen. Jag tycker den är så fin och det är mycket nostalgi bakom den, då vi ofta sjöng den i småskolan. Tycker den gör sig riktigt fin i en ram på väggen.
 
 
Kram Linda ♥
 
 
 
 

NOSTALGIAFTON I VADSTENA

Vadstena ligger otroligt vackert precis vid vattnet
 

Vadstena kloster och slottet
 
En gammal charmig Apoteksbyggnad i centrum
 
Kullerstensgator, gamla hus, en vacker gammal stenmur.....
 
...och ett underbart läge precis vid Vättern.
 
 
En härlig sommarkväll förra veckan var vi på Nostalgiafton i Vadstena. En kväll i veckan annordnas denna Nostalgiafton och här samlas fina bilar, motorcyklar och andra motorfordon som ställs upp för allmän beskådan. Under de här kvällarna är det även loppis och hantverksbodar öppna.
 
Vi hade matsäck med oss som vi dukade upp i parken precis vid vattnet. När maten var uppäten gick vi runt och tittade, fotade och bara njöt av den underbara sommarkvällen som det var. Kvällar som dessa kan man leva på länge ♥
 
 
Trevlig helg!
 
 
 
 

VÅR LILLA BALKONGODLING

 
 
 
 
 
I helgen planterade vi om våra små plantor vi hade satt tidigare i vår. Vi provade att sätta kärnor i egentillverkade papperskrukor från lite olika grönsaker och frukter och de som har tagit sig bäst är tomater, paprika och melon. Så dessa planterades nu om i större krukor som de förhoppningsvis ska trivas bra i.
 
Jag är helnöjd med vår lilla balkongodling och är glad att vi struntade i att sätta köpe-frön, utan istället testade att ta kärnorna från grönsaker och frukt och få dem att gro. Det mesta har vi ju faktiskt hemma och är i princip bara att peta ner i jorden:)   
 
 
Produkter på bilderna
 
 
 
 

VARDAGSRUM

 
 
 
 
Här i vardagsrummet spenderar vi mycket tid. Jag sitter allt som oftast här och jobbar, det fotas, stylas, tittas på TV och vi sitter och äter vid matbordet som finns i andra delen av rummet (inte med på bild). Det är rummet med bäst ljusinsläpp med ett härligt eftermiddags- och kvällsljus. Även utgången till balkongen finns här, där vi försöker sitta så mycket det går under den här årstiden. 
 
 
Fin onsdag!
 
 
 
 

ROADTRIPP TILL TORPÖN & OMBERG

 
Bland det bästa jag vet med sommaren är vattnet. Så fridfullt och rogivande med hav och sjöar.
 
Båtsäsongen har börjat...
 
En gammal pråm har byggts om till servering.
 
För den vågade fanns en bana högt uppe bland trädtopparna.
 
Magnifik utsikt från Omberg....
 
 
I onsdags, på Nationaldagen begav vi oss tillsammans med mina föräldrar och bror med sambo, iväg på roadtripp för att uppleva mer av Östergötland. Vi började vår resa mot sjön Sommen och en ö som heter Torpön. Där promenerade vi runt och avslutade med lunch i gassande solsken. Sedan fortsatte vi mot Hästholmen i Ödeshög och Omberg. 
 
Det var kul att åka runt och se sig om och det vackra sommarvädret vi hade var verkligen pricken över i:et. Jag har inte varit på Omberg sedan barnsben så det var en upplevelse att se det igen. En så otroligt maffig miljö och en magnifik utsikt. Har ni inte varit där kan jag verkligen rekommendera att göra ett besök. 
 
Återigen blir man påmind om vilket vackert land vi bor i och vilken otrolig miljö och landskap vi har runt omkring oss.   
 
 
Ha en fortsatt fin måndag!