SOVRUM FÖRE OCH EFTER

Före bild (mäklarens bild)
 
Så här såg det ut innan arbetet påbörjades....
 
... och en annan vinkel.
 
Vi rev ned i stort sett alla tapeter och även den renoveringsduk/renoveringstapet som satt under.
 
När vi hade rivit färdigt grundmålades allt, renoveringsduk/renoveringstapet sattes upp och allt målades vitt förutom den råa betongväggen som fick en ljust grå (betong) nyans.
 
Så här blev det färdiga resultatet. Ljusa väggar i vitt och ljust grått och vitmålade lister.
 
Den brun-svarta garderoben åkte ut och byttes mot en vit på motsatt vägg.
 
Som sängbord har vi gamla äppellådor som jag satt hjul på. Är himla nöjd med vår råa betongvägg bakom sängen. Den ger rummet en speciell känsla. Lampan kommer från Ikea och betongburken från Tove Adman hittar ni i webbutiken.
 
Mellan sovrummet och köket (som är på andra sidan väggen) satt från början glasbetong inbyggd i väggen. Vår första tanke var att sätta igen dessa, men vi valde sen att behålla dem. Något vi bara är glada för idag, då det ger ännu mer ljusinsläpp. Nu återstår bara att dölja alla fula skruvhuvud med lite vit färg...
 
Vår kristallboll till lampa som jag gillar såå mycket kommer från Mio
 
Pallen är ett arvegods som jag målat och klätt om. Sängöverkast från Hemtex, mörkt lila kuddar från Village och den mönstrade är arvegods.
 

Tänkte att jag skulle börja visa er lite bilder på det färdiga resultatet av vår renovering och först ut är sovrummet. Detta hade de tidigare ägarna som arbetsrum, men vi valde att göra det till vårt sovrum. Grunden i hela lägenheten var bra från början med nyligen renoverat kök och badrum och ekparkett och klinkers i hela lägenheten. Så dessa saker har vi valt att behålla och istället förändra med ny färg på väggar, dörrar och lister.
 
I det här rummet satt det en mönstrad tapet som vi inte ville behålla så tapeterna revs ner och likaså en stor del av den renoveringsduk/renoveringstapet som satt under. Den brun-svarta garderoben åkte ut och bakom den var det inte tapetserat utan här fanns en rå betongvägg bakom. Så den resterande lilla biten vägg till höger rev vi ned allt på och skrapade ren från tapetrester och lim och valde att behålla väggen som en rå betongvägg.
 
När allt rivningsarbete var klart grundmålades allt en gång och sedan satte vi renoveringsduk/renoveringstapet på de väggar som var i behov av det, för att sedan måla tak, grundmåla väggar igen och sedan måla "riktig" färg i två lager. Alla väggar är vita förutom betongväggen som vi valde en ljust grå (betong) nyans till.
 
I både sovrummet och arbetsrummet satt från början en rad med glasbetong inbyggd i väggen. Dessa hade vi först tänkt att plocka bort och bygga igen, men efter lite övervägande valde vi att behålla dem. En så länge är det inget vi ångrar utan tycker istället det är en fördel eftersom det släpper igenom ännu mer ljus.     
 
Istället för de brun-svarta garderoberna som ni ser på de översta bilderna satte vi in en vit garderobsvägg på motsatt vägg, vilket gav ett mycket ljusare och luftigare intryck.
 
Är så himla nöjd med resultatet och vi har nu fått ett enkelt men mysigt sovrum helt i vår smak. Tänk vad lite färg kan göra för helheten!!
 
 
Kram Linda
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mona

Resultatet blev riktigt snyggt och det var smart att använda äppellådorna som sängbord. Det skulle vara snyggt om man hade lagt till små lådor där man kan förvara små saker i äppellådorna :)

Svar: Tack, vad kul att du gillar det:)Kram Linda
Linda

2013-11-04 @ 16:26:26
URL: http://antiviruswindows.se/
Postat av: Nilla Tankebubblor

Vad fint! Det är alltid så kul att få se före och efter!

Svar: Vad kul att du gillar det!! Jag gillar också före och efter bilder. Blir så mycket lättare att få en förståelse för den förändring som skett:)Kram Linda
Linda

2013-11-04 @ 19:24:56
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: rebecca

Mycket fint! Resultatet blev ju jätte bra! Vi har också äppellådor som sängbord men vi har inte varit så smarta att sätta hjul på de. Kanske ska göras =)

Svar: Tack snälla!:)
Linda

2013-11-06 @ 12:38:53
URL: http://bostromsla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback