FREDAG & EN LITEN UPPDATERING

I samband med tillträdet för vår lägenhet fick den här fina fåtöljen flytta in. Vår plan har länge varit att köpa en Storsele-fåtölj till vår nya soffa och när en annons dök upp på Blocket på en nästintill helt ny fåtölj till halva priset så var det bara att slå till.
 
 
 
 
Det blev visst ingen vidare uppdatering här inne på bloggen de senaste veckorna. Att få till en vettig vardag mitt i renoveringskaos och flyttkaos är inte det lättaste har jag upptäckt. Och då har vi ju "bara" gjort en mindre renovering med målning av olika slag och hade också förmånen att ha ett annat boende under en viss tid av arbetet. Jag undrar hur det ska gå ihop sig utan smärre nervsamanbrott med mina framtidsdrömmar om att renovera ett stort hus, haha:)
 
Jag beundrar verkligen er som brinner för det här med renovering och gör det om och om igen och bor och lever i det under tiden. Tänker på er som ställer till med en totalrenovering och verkligen river ut ALLT och börjar om från grunden. Jag har lite haft dessa drömmar själv, men måste erkänna att jag har börjat vackla i dessa de senaste veckorna. Men vem vet, en vacker dag kanske vi är mitt uppe i det i alla fall:)
 
Nu har i alla fall ordningen börjat infinna sig och det börjar likna ett hem. Det fattas bara några nyköp som vi hoppas få levererade nästa vecka. Längtar!!
 
 
Önskar er en fortsatt fin fredag!!
KRAM
 
 
 
 

EN VECKA MED RENOVERINGSKAOS

Förbereder med att plocka bort lister och täcka alla golv.
 
Det visade sig att alla tapeterna i sovrummet satt så dåligt, så dessa rev vi ned. Under satt en renoveringsduk/renoveringstapet som vi behöll på vissa väggar och satte dit ny på andra.
 
Två väggar (en i sovrum och en i arbetsrum) slet vi extra hårt med och rev ned all tapet så att vi fick fram betongen/putsen. Det krävdes lite extra arbete men det var väl värt det. En stryckning grå färg på den råa väggen och det blev en läcker fondvägg. Bilder på det kommer framöver:)
 
Här är väggarna grundmålade och man börjar äntligen se ett resultat:)
 
 
Tiden går snabbt när man har roligt! Nu är det lite mer än en vecka sedan vi fick tillräde till vår lägenhet och vi har jobbat hårt från första stund. Både tiden och uppkopplingen att gå in här och uppdatera har tyvärr varit knapp, men nu börjar vi äntligen bli klara och vi kan trappa ned på tempot en aning. Så jag tänkte passa på att uppdatera er med vad vi har pysslat med den senaste veckan.
 
Eftersom vi har ett överlapp innan vi måste lämna vår gamla lägenhet så vill vi passa på att hinna göra färdigt så mycket som möjligt innan vi flyttar in på riktigt. Lägenheten hade inte riktigt våra färger så det som har gjorts är att måla om alla rum förutom vardagsrum. Även lister, dörrfoder och dörrar har och håller på att rustas upp och målas.
 
Det var första gången vi gjorde någon sådan här renovering tidigare och att veta i vilken ände vi skulle börja har inte varit det lättaste. Skulle vi måla direkt på tapet, skulle vi tapetsera eller skulle vi riva ned allt? Men efter bra tips och råd från "vår" färgbutik och efter att ha provat oss fram så började vi att riva ned tapet. Vilket visade sig var det rätta beslutet eftersom dessa satt väldigt dåligt i vissa rum och säkerligen hade släppt om vi hade målat direkt på.
 
Under rivningsarbetet visade det sig att det fanns möjlighet att få två av väggarna helt rena från tapet och komma ned till betongen/putsen. Sagt och gjort! Med lite extra tid och omsorg fick vi fram två råa betongväggar som sen målades i en grå betong nyans.
 
I går blev vi klara med all väggmålning och det som återstår nu är målning av snickerier, som lister och dörrar men mer om det i ett annat inlägg...
 
 
Hoppas ni har haft en fin vecka!
Kram Linda
 
 
 
 

1:A OKTOBER & DAGEN MED STORT D

 
 
 
Inspiration från Plaza Interiör nr 5/2013. Foto: Linda - Design Concept.
 
 
Idag är dagen med stort D. Det är dagen då vi får nycklarna till vår nya lägenhet. Jag är så grymt förväntansfull och ivrig att få sätta nyckeln i låset. Det första som står på schemat är målning och annat fix innan flyttlasset går. Självklart kommer jag dela med mig av renovering och flytt här på bloggen och jag har också öppnat upp två nya kategorier till detta, Hos oss - Renovering och Hos oss - nya lägenheten.
 
En flytt tycker jag är ett jättebra tillfälle att rensa, förnya och förändra bland sina möbler och prylar. Detta pågår just nu för fullt hemma hos oss. Vi har redan sålt en hel del möbler och prylar och igår såldes även vår soffa. Så nu börjar jakten efter en ny och det lutar åt en sådan här. Men först ska vi komma på plats!:)
 
 
Önskar er en härlig första Oktober ♥