EN VECKA MED RENOVERINGSKAOS

Förbereder med att plocka bort lister och täcka alla golv.
 
Det visade sig att alla tapeterna i sovrummet satt så dåligt, så dessa rev vi ned. Under satt en renoveringsduk/renoveringstapet som vi behöll på vissa väggar och satte dit ny på andra.
 
Två väggar (en i sovrum och en i arbetsrum) slet vi extra hårt med och rev ned all tapet så att vi fick fram betongen/putsen. Det krävdes lite extra arbete men det var väl värt det. En stryckning grå färg på den råa väggen och det blev en läcker fondvägg. Bilder på det kommer framöver:)
 
Här är väggarna grundmålade och man börjar äntligen se ett resultat:)
 
 
Tiden går snabbt när man har roligt! Nu är det lite mer än en vecka sedan vi fick tillräde till vår lägenhet och vi har jobbat hårt från första stund. Både tiden och uppkopplingen att gå in här och uppdatera har tyvärr varit knapp, men nu börjar vi äntligen bli klara och vi kan trappa ned på tempot en aning. Så jag tänkte passa på att uppdatera er med vad vi har pysslat med den senaste veckan.
 
Eftersom vi har ett överlapp innan vi måste lämna vår gamla lägenhet så vill vi passa på att hinna göra färdigt så mycket som möjligt innan vi flyttar in på riktigt. Lägenheten hade inte riktigt våra färger så det som har gjorts är att måla om alla rum förutom vardagsrum. Även lister, dörrfoder och dörrar har och håller på att rustas upp och målas.
 
Det var första gången vi gjorde någon sådan här renovering tidigare och att veta i vilken ände vi skulle börja har inte varit det lättaste. Skulle vi måla direkt på tapet, skulle vi tapetsera eller skulle vi riva ned allt? Men efter bra tips och råd från "vår" färgbutik och efter att ha provat oss fram så började vi att riva ned tapet. Vilket visade sig var det rätta beslutet eftersom dessa satt väldigt dåligt i vissa rum och säkerligen hade släppt om vi hade målat direkt på.
 
Under rivningsarbetet visade det sig att det fanns möjlighet att få två av väggarna helt rena från tapet och komma ned till betongen/putsen. Sagt och gjort! Med lite extra tid och omsorg fick vi fram två råa betongväggar som sen målades i en grå betong nyans.
 
I går blev vi klara med all väggmålning och det som återstår nu är målning av snickerier, som lister och dörrar men mer om det i ett annat inlägg...
 
 
Hoppas ni har haft en fin vecka!
Kram Linda
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni är så duktiga. Det ska bli jättekul att se resultatet är så nyfiken
Kram /Eva

2013-10-10 @ 20:22:52
Postat av: Sofia

Åh, vad spännande! Låter fint med de råa väggarna!
Ser fram emot att se fler bilder sen.

2013-10-12 @ 10:11:07
URL: http://landinskan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback