DAGENS TIPS - MIRAKELMEDEL TILL KASTRULLER

Mitt tips på "mirakelmedel" - Universal Allrengöringsmedel
 
Våra inte så fina kastruller före "behandlingen"
 
Skrubba, skrubba, skrubba... Ni ser redan här att mycket av det bruna har släppt...
 
... och det färdiga resultatet. Det fastbrända i botten är borta och likaså invändigt blev det fräscht
 
Resultatet blev spegelblankt!
 
 
Idag måste jag bara tipsa er vidare om ett tips jag själv fick av mina föräldrar för ett tag sedan, nämligen medlet Universal från Universalbolaget. Jag testade på vårt porslin och kastruller och blev verkligen positivt överraskad. Någon av er som har testat det?
 
Det började med att vi hade några frukostskålar som blivit fula i botten. Ni vet sådana märken som det blir efter skeden eller när man diskar dem i diskmaskinen. Vi testade Universal på dem och det försvann direkt. Sen gick vi vidare och körde en omgång på våra kastruller. Främst den utvändiga bottenplattan tycker jag alltid blir så missfärgad och ful men även invändigt var de visst mer missfärgade än vad jag trodde. För man ser ju en otroligt stor skillnad efter "behandlingen". Spegelblankt blev resultatet:)
 
Dessutom är medlet miljövänligt och giftfritt vilket jag tycker är jätteviktigt när jag ska välja rengöringsmedel.
 
Dagens tips med andra ord!!
 
 
Ha en fortsatt fin onsdag!
Kramar
 
 
 
 

DIY - GJUTA RABARBERBLAD I BETONG

 
 
Ett av sommarens betong-projekt var att gjuta rabarberblad. Ett himla roligt projekt och ett kul material att arbeta med.
 
Två av bladen fick sen flytta hem till oss (de andra fick vara kvar i trädgården hos mina föräldrar) och har fram tills nu fått stå på vår balkong. Men nu är det dags för dem att packas ner i kartong både för vintern och för kommande flytt. Där får de ligga nedpackade tills det är dags att börja inreda nya balkongen nästa vår.
 
 
 
 

HEJ HELG

 
 
 
Helgfrukost när den är som allra bäst. American Pancakes och tillbehör som till exempel äpplen lite lätt stekta i socker och kanel och en klick crème fraiche till. Mums!
 
Nu ska vi ta tag i dagens "to do" nämligen att tvätta våra fönster. Hade ju kunnat spendera min lördag på ett roligare sätt, men detta måste ju göras det också ibland:)
 
Ha nu en fin dag!
Kramar
 
 
 
 

MITT SENASTE DIY-PROJEKT

 
 
 
Under en tid har jag samlat på mig gamla urdruckna öl- och ciderflaskor för att göra ett litet DIY-projekt. I helgen som gick pysslade jag med detta projekt som var att spraymåla flaskorna. Väldigt enkelt att göra, bara ta bort etiketter, diska ordentligt, torka så att flaskorna är helt torra och sen spraya i valfri färg. Jag har använt mig av en matt svart färg som jag sedan sprayat i flera tunna lager tills jag kände mig nöjd.
 
Ett superkul och enkelt projekt som inte är allt för tidskrävande. Dagens lilla tips!:)
 
 
Ha en fortsatt fin dag!
Kramar
 
 
 
 

VITT, VITT ELLER VITT?!

 
 
 
När vi får nya lägenheten är tanken att det ska målas om och för enkelhetens skull så blir det vitt. En bra bas tycker jag som man enkelt kan förändra med hjälp av möbler, textilier och andra detaljer.
 
Nu finns det ju inte bara en vit färg direkt utan mååånga att välja bland. Men redan nu lutar det åt att vi väljer färgen med numret S 0500-N. Den är bruten i en mer grå ton och inte mot det gula hållet som jag inte alls är så vidare förtjust i. Tror det kan bli riktigt bra!
 
 
Fin onsdag!
 
 
 
 

EN LÖRDAG I JÖNKÖPING

Utanför Grafitgrå Industri i Kaxholmen
 
 
 
Mycket snyggt i en häftig miljö. Här fanns mycket jag gärna hade köpt!
 
 
Vackert vid hamnen i Gränna
 
 
I lördags åkt jag och sambon med mina föräldrar till Jönköping för att hämta hem deras nya bil. Resan resulterade inte enbart i bilköp utan även en heldagsutflykt. Först några timmar i vackra Jönköping där vi strosade runt i city, i butiker och fikade på ett urmysigt café precis vid vattnet. Sen åkte vi vidare till Grafitgrå Industri som ligger strax utanför Huskvarna. En butik som designar och säljer inredning i en ruff och industriell design. Det mesta är i material som betong och stål, som mjukas upp av ull och fårskinn. Kul att se live tyckte jag som tidigare har spanat in deras produkter i webbutiken.
 
Vårt sista stopp blev i mysiga Gränna där vi gick en kortis innan vi fortsatte hemmåt igen. Det blev en väldigt mysig dag med otroligt härlig högsommarvärme. Inte kan man tro att vi är i mitten av september om man ser till vädret. Härligt!!
 
 
Hoppas ni har en fin start på veckan!
Kram
 
 
 
 

ATT BUNKRA

 
 
Jag kan inte påstå att jag samlar på något speciellt men ibland får jag för mig att bunkra upp med "bra ha grejer". Just nu är en sådan sak gamla sylt- och marmeladburkar och öl- och vinflaskor. När innehållet är uppätet och urdrucket tar jag bort fula etiketter och diskar ur dem och vips så har jag ett gäng snygga burkar och flaskor nära till hands när det ska göras hemmagjorda presenter. Burken/flaskan kan man ju sedan pimpa lite hur man vill. Kanske med ett färgglatt band runt, en fin handskriven etikett eller varför inte med en dymo-etikett. Idéerna är många!
 
 
Hoppas ni har en fin start på veckan!