ATT FOTA VATTENDROPPAR

 
 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Sedan några veckor tillbaka går jag en foto-kurs en kväll i veckan. Himla kul och lärorikt och vid varje tillfälle lär vi oss en massa och får nya tips.
 
Något vi bland annat har fått öva på är att fånga vattendroppar på bild. Jag fastnade för den här övningen och gick hem och testade hemma i badrummet. Det är lite klurigt men med rätt inställningar och lite tålamod så är det riktigt skoj och jag tycker själv det blir väldigt effektfullt på bild. Har ni testat?
 
 

Kommentarer
Postat av: Lotte

Åh va snyggt!!!! Hur gör man? Jag har en nikon men kan alldeles för lite :-(

Svar: Jag har också en Nikon och fotar nästan alltid med Manuell inställning. Här har jag haft inställt på ett högt ISO, en stor öppning på bländaren och en kort/snabb slutartid. Jag hade även blixt eftersom det är fotat i ett ganska mörkt badrum och för att jag ville undvika att ha för mycket belysning. Gå så nära du bara kan och har du stativ skulle jag rekommendera det för att hålla kameran stabil. Annars kan man med fördel stödja sig mot tex handfatskanten. Bara att testa sig fram. Lycka till!!:) /Kram
Linda

2014-04-14 @ 12:18:34
URL: http://lotte4.blogspot.com
Postat av: Rosa

Tack för tipset på hur man gör detta. Har försökt förut men inte lyckats. :)

2014-04-14 @ 17:29:20
URL: http://xn--rntaprnta-v2afk.se/
Postat av: EMELIECATRINE

Tusen tack! =) Älskar att fota barn. Men du, din bild var ju superhäftig. Vad är det för kurs du har gått?

Svar: Tack! Det är en kurs på Folkuniversitetet, ett tillfälle i veckan. Tror den kommer gå även till hösten så ett tips är att hålla utkik på deras hemsida:)
Linda

2014-04-15 @ 00:04:15
URL: http://emeliecatrine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback