TIPS & BESKRIVNING FÖR ATT FOTA VATTENDROPPAR

 
Foto: Linda/Design Concept 
 
 
Vad kul att ni är flera som är nyfikna (både på bloggen och instagram) på hur jag har gjort när jag fotade vattendropparna i förra inlägget. Här kommer en beskrivning på hur jag har gått tillväga och vad jag hade för kamerainställningar.
 
Jag fotar med en Nikon och använder mig nästan alltid av Manuell inställning. När jag fotade vattendropparna hade jag kameran inställt på ett högt ISO (någonstans mellan 800-1600), en stor öppning på bländaren och en kort/snabb slutartid (jag låg mellan 1/60 och 1/80). Jag hade även blixten på, eftersom det är fotat i ett ganska mörkt badrum och för att jag ville undvika att ha för mycket belysning. Jag har gått så nära vattenkranen som det bara gick och sen har jag använt mig av stativ. Har du kamerastativ skulle jag rekommendera att använda det för att kunna hålla kameran så stabil som möjligt. Annars kan man med fördel stödja sig mot tex handfatskanten.
 
Sen satte jag på kranen så att den skulle droppa i en bra takt och sen var det bara att sätta igång och fota. Man får knäppa ganska många bilder för att dels få lite olika uttryck på dropparna men också för att lyckas fånga vattendroppen i "farten", vilket inte alltid är så lätt. Men det är bara att testa sig fram. Det är ju inget som säger att den här beskrivningen är rätt eller fel, men det fungerade för mig och min kamera. Mitt tips är att våga testa sig fram och leka med sin kamera och de inställningar man kan göra (vilket är väldigt olika mellan olika kameror). Ibland blir man förvånad över vad man kan åstadkomma, det har i alla fall jag blivit många gånger:) Jag är absolut inget proffs på det här med att fotografera men tycker det är väldigt kul att prova mig fram och testa nya saker. Och ju mer man övar desto bättre blir man ju!
 
 
Hoppas ni har nytta av tipsen och får en rolig fotostund. Lycka till!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Afrodite Edreflo

åh vilken fin bild!

Svar: Tack!
Linda

2014-04-16 @ 18:24:04
URL: http://affys.se/
Postat av: Lilla Lii

Åh, tack för tipset! Men du, kan man göra samma sak fast utan blixt? Är inte så förtjust i blixt nämligen :)

Svar: Men visst kan du det. Tex kan man ju ha mer riktad belysning runt om/på objektet eller så ökar man på ISO-talet. Det beror ju också helt på vad man har för kamera och hur avancerade inställningar man kan göra. Du får prova dig fram helt enkelt:) Lycka till!
Linda

2014-04-16 @ 19:27:18
URL: http://www.lillalii.se
Postat av: Glada linjen

Hej jättefin blogg som du har! Nu finns det både en Blog Hop och en giveaway på min blogg om du skulle vilja delta! http://gladalinjen.blogspot.se/2014/04/blog-hop-blowout.html

2014-04-17 @ 14:30:27
URL: http://gladalinjen.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback