EKPLANTOR

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag är så glad i mina små ekplantor som vi satte i höstas. Vi hade ekplantor även förra hösten men de klarade sig tyvärr inte över sommaren när vi var bortresta. Men nu i höstas gjorde vi ett nytt försök och den här gången satte vi fler små skott och lyckades få ett helt gäng med små plantor. Tre stycken har vi kvar själva och de andra har vi gett bort till familjemedlemmar. 
 
På en skogspromenad tidigt i höstas plockade vi med oss många ekollon med förhoppningen att åtminstone någon av dessa skulle ta sig. Dessa lade vi sedan i blöt i en skål (här är det viktigt att byta vatten ofta). När de sedan började gro och hade fått tillräckligt långa groddar satte vi ned dem i små vaser med endast grodden under vatten. Några planterade vi även direkt i jorden och det fungerade också bra. Sedan är det bara att vänta på att det lilla trädet ska börja växa. Det gäller att ha ett ordentligt tålamod med de här små sakerna för det tar verkligen lååång tid innan det händer något. Men jag tycker helt klart det är värt all väntan för jag älskar mina små pygme-ekar:)
 
 
Fin kväll!
Kramar
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia ☆

Vilken härlig idé! Jag har aldrig ens tänkt tanken faktiskt =)

Svar: Himla skoj är det att se hur det växer och enkelt också:) /Kramar
Linda

2014-02-13 @ 07:53:31
URL: http://thelifeofmia.se/
Postat av: Anna

Dom är sååå fina!
Får nog ta tag i saken och ut & leta ekolog nu.
/ Anna

Svar: Ja gör det, det är grymt kul och man kan inte annat än känna sig en gnutta stolt när man ser vad man har åstadkommit;)) /Kramar
Linda

2014-02-13 @ 21:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback