PAKET TILL MIG

 
 
Foto: Linda - Design Concept
 
 
Även om jag driver webbutik och ofta får leveranser och skickar paket så händer det inte allt för ofta att jag skickar efter något till mig själv och själv får paket. Men idag är ett undantag! För ett tag sedan hoppade jag på en prenumeration av Damernas Värld som innehöll en premie iform av 4 st Iittala Essence vinglas. Idag kom premien och dessutom med direktleverans vid dörren av brevbäraren själv. Jag som trodde jag skulle få hämta ut det på något utlämningsställe, så det var verkligen en glad överraskning. Sånt gillas!! Dessa glas ska med nöje invigas till helgen när vi får gäster:)
 
 
Ha en fortsatt fin kväll fina ni ♥
 
 

NYA SKÅP I VARDAGSRUMMET

Så här blev den stora skåpsväggen i vardagsrummet!
 
Det stora skåpet slukar allt glas, porslin, vaser, ljusstakar osv osv...
 
Perfekt med en hel vägg med massor dold förvaring. 
 
En längre tv-bänk och en lite högre skänk fick också flytta in. Tavlor från Ylva Skarp/Design Concept, Festivo ljusstakar från Iittala, tändstickaskfodral från Kristina Stark/Design Concept, betongburk från Tove Adman/Design Concept, damejeannen är ett loppisfynd och jordgloben ett arvegods på sambons sida.
 
 
Som jag nämnde i fredags så har vi gjort lite förändringar i vårt vardagsrum och så här blev det när allt blev klart i helgen.
 
Vi var i stort behov av mer förvaringsmöbler då de skåp vi hade med oss när vi flyttade in inte riktigt räckte till. Både våra tidigare möbler och de nya vi hade tänkt oss kommer från Ikeas serie Bestå. Så vi stod först i valet och kvalet om vi bara skulle köpa till delar till de möblerna vi redan hade. Men då mina föräldrar skulle byta ut sina möbler så ville de gärna ta över våra och istället kunde vi helt kombinera ihop nya skåp helt anpassade efter den här lägenheten. Detta blev verkligen hur bra som helst och nu har vi skåp som rymmer otroligt mycket. Dessutom blev mina föräldrar väldigt glada för sitt nya möblemang. Perfekt när man kan skifta och ta över andras saker:)
 
 
Kramar
 
 

BOMULLSPLÄD

Foto: Linda - Design Concept
 
 
När jag skulle köpa en ny pläd till vår nya soffa så kom jag att tänka på den här pläden som Trendenser-Frida tipsade om förra våren. Kommer ihåg att den figurerade på både bloggar och Instagram då, men jag höll mig ifrån ett köp vid det tillfället. Men nu ville jag alltså ha en själv och då var den näst intill omöjlig att få tag på, slut i alla Ica butiker jag besökte. Men så hittade jag i ett annat ärende in på ICA´s webshop ICA Hemma och där fanns den ju, mitt framför ögonen på mig!! Snacka om materiell lycka (haha) och dessutom sparade jag en slant eftersom den var på nedsatt pris. Ett riktigt bra köp med andra ord!
 
 
Kram Linda
 
 

ONSDAGSINSPIRATION

 
 
 
 
 
Foto: Alvhem
 
 
Idag bjuder jag på lite lägenhetsinspiration innan jag ska ge mig iväg på en spännande roadtripp. Hoppas det ska gå vägen i detta snöiga väglag. På återseende!
 
Kramar ♥
 
 

DETALJER I HEMMET

 
 
Foto: Design Concept
 
 
Om det är något jag gillar i en bostad så är det detaljer. Detaljer som gör något med vårt hem, utan att enbart vara en trend eller mode-pryl. Ni vet de där gamla, charmiga detaljerna som finns kvar från förr eller påhittiga, personliga detaljer som personerna som bor där skapat själva. Helt enkelt de där små godbitarna som gör våra hem så personliga och unika.
 
En av de (fasta) detaljer jag gillar mest i vår nya lägenhet är de gamla beslagen och handtagen på våra fönster. Jag tycker de är väldigt charmiga och vackra och de ger fönstrena karaktär.
 
 
Kram Linda
 
 

HEMMA HOS JOANNA LAAJISTO

I senaste numret av magasinet Residence får vi göra ett besök hemma hos inredningsarkitekten och designern Joanna Laajisto. Ett Helsingfors-hem inrett i en blandning av skandinaviskt och amerikanskt.
 
En ny personlig favorit i stols-väg som gärna får flytta in hos mig.
 
Marmor på köksbänken och upp på väggen syns i många kök just nu... snyggt!
 
 
Foto: Residence
 
 
 

ROGIVANDE PROMENAD VID GLOTTERN

 
 
 
 
 
I lördags åkte jag och sambon tillsammans med mina föräldrar ut till Kolmårdsskogarna för en långpromenad vid sjön Glottern. Vädret var kanske inte det bästa, men det gjorde oss ingenting utan det var bara skönt att komma ut och få andas lite sjöluft. Rogivande att ströva omkring i skogen och få foto i det gråa, vackra ljuset. Underbart!
 
 
 
 

HEJ 2014!

Bild från vår nyårsafton som vi firade hos min kusin med familj.
 
 
God fortsättning på det nya året! Hoppas ni har haft en fin jul- och nyårshelg och en skön ledighet. Själv tog jag & butiken några dagar ledigt för att samla nya krafter och inspiration till det nya året.
 
Det här med att göra en sammanfattning av året som gått är inte riktigt min grej så det hoppar jag över här inne. Kort och gott tycker jag 2013 var ett fantastikt år som bjöd på många händelser, upplevelser och känslor. Det finns många minnen jag bär med mig i bagaget... Nu blickar jag istället framåt på 2014. Ett år som jag starkt ser fram emot och som jag har många planer och drömmar för. Inte minst för butiken som jag skulle vilja utveckla ännu mer. 
 
Just nu ser jag mycket fram emot Formex som äger rum om några veckor. Alltid lika spännande med dessa mässor där man samlar en massa inspiration för att sedan sätta tänderna i planering och tankar kring vårens nyheter.
 
Jag har redan nu många ideér, men skulle också vilja höra från er vad ni skulle vilja se i butiken? Jag tar tacksamt emot alla förslag och önskemål:)
 
 
Ha nu en fortsatt fin start på det nya året!