ARBETSRUM - FÖRE OCH EFTER

Häromdagen hintade jag ju om att visa er fler helhetsbilder från arbetsrummet och här kommer några före och efter bilder på vad vi har gjort i detta rum.
 
 
Så här såg det ut när vi flyttade in. Tidigare ägare hade detta som sovrum men vi valde att göra det till arbetsrum. Som jag längtade efter att få det där extrarummet. Ett eget rum för kontor/arbetsplats, det kändes lyxigt det!
På alla väggar förutom den brun/beiga fondväggen till vänster har vi satt renoveringstapet och målat vitt. Den brun/beiga fondväggen har vi skrapat ren från tapeter och limrester för att få fram en rå betongvägg. Vi har alltså gjort samma här som vi gjorde med en av väggarna i sovrummet. Ett riktigt slitgöra, men så värt det så här i efterhand. För jag verkligen älskar de väggarna!
 
 
Betongväggen målades i en ljus grå nyans medans allt annat som sagt blev vitt. Precis som i övriga lägenheten har vi inte bytt ut golvet utan valt att behålla ekparketten.
 
 
Garderobsväggen fanns när vi flyttade in och den är perfekt eftersom den slukar så mycket förvaring. Dock var vi inte jätteglada i kulören/träslaget (som jag skulle tro är körsbärsfanér?!) så här funderade vi ett bra tag på hur vi skulle göra. Byta ut eller måla? Men under tiden upptäckte vi att det var ekfanér på baksidan, vilket vi tyckte passade mycket bättre till golvet. Så sagt och gjort. De två skjutdörrarna monterades ned och sen vände vi helt enkelt på träskivorna och istället fick vi släta dörrar i ekfanér. Hade vi satt in nya dörrar och helt fått välja själva hade valet blivit något mer diskret (som vitt). Men det här blev en väldigt bra budgetlösning.
 
 
De släta dörrarna i ekfanér tycker jag gör sig mycket bättre mot golvet och det övriga rummet.
 
 
Rummet från en annan vinkel. Vägg i vägg med arbetsrummet och bakom glasbetongen ligger badrummet.
 
 
Från första början, när huset byggdes så var det inbyggda garderober på den här väggen och som också slukade yta från badrummet. Men tidigare ägare flyttade ut väggen och tog bort de inbyggda garderoberna när badrummet renoverades. I samband med det satte de också in glasbetongen för att få in extra ljus eftersom badrummet saknar fönster. Smart tycker jag men kanske inte den bästa placeringen pågrund av bland annat insyn. Hade vi fått bestämma hade glasbetongen placerats på ett annat sätt (mer i takhöjd) just pågrund av insynen. Men det är ett projekt som kanske får bli av längre fram, vem vet. Nu löste sig problemet väldigt bra ändå med hjälp av frostad dekorplast på baksidan.
 
 
På återseende!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback