RENOVERADE SJUANSTOLAR & PINNSTOLAR

De första sjuanstolarna vi köpte var två av dessa. De var ommålade av tidigare ägare i en svart högblank färg och i väldigt slitet skick...
 
... Men med ny halvmatt färg och rengöring av benstativen så blev de så här fina.
 
Karmstolarna såg ut så här före renovering. De har varit klädda från början i ett hemskt mönstrat tyg, men tidigare ägare hade "klätt av" dem och tänkt göra dem iordning, men gav upp och valde att sälja dem istället. Tur för oss det:)...
 
... och så här blev de när vi fick göra dem iordning. Vi funderade först fram och tillbaka om vi skulle måla dessa eller om vi skulle köpa helklädslar till dem och det slutade med att vi lämnade in dem på lackering också. Sedan har vi själva sytt sittdynor och klätt om armstöden i svart konstläder.
 
Två av dessa karmstolar står hos oss och de andra två har mina föräldrar hemma hos sig. Perfekt när man kan dela upp saker och ting emellan sig:)
 
Vi hade även fyra stycken gamla träfärgade pinnstolar efter min mormor som vi också har målat om. Foto: Linda/Design Concept
 
 
Ni som följer mig på Instagram (@designconcept_se) vet att vi de senaste månaderna har kommit över ett gäng sjuanstolar. Jag är överlycklig för dessa stolar som jag har drömt om såå länge. Att köpa de här stolarna nyproducerade har inte varit något alternativ för oss eftersom det hade kostat alldeles för mycket. Därför har jag istället valt att spana efter dem på andrahands marknaden. Det man oftast får räkna med då är ju att skicket inte alltid är det bästa. Vilket var fallet med de här stolarna. De var i stort behov av kärlek och renovering. Men bortsett från att de var nötta och skavda i färgen så var de i gott skick. Av erfarenhet vet jag att ryggarna många gånger kan vara utslitna och lite "slappa" på sådana här begagnade stolar, så det gäller att kolla dem noga så man inte blir lurad (tips till er som letar exempelvis begagnade sjuan- eller myran-stolar).
 
När det var dags att göra iordning stolarna valde vi att lämna in alla på lackering för att få ett proffsigt resultat. Karmstolarna har vi sedan själva sytt sittdynor till och klätt om alla armstöden.
 
Tack vare ny färg, rengöring av benstativen och nya sittdynor och armstöd så har vi fått helt nya stolar för bara en bråkdel av vad nyproducerade kostar att köpa. Visst vi hade sluppit allt jobb vi har lagt ned om vi hade valt att köpa nyproducerade stolar, men det är ju också lite charmen med det tycker jag. Att veta att de är gamla och har en historia och att vi har lagt ner tid och kärlek på dem. Jag är helnöjd!!:) 
 
 
Kram Linda
 
 

Kommentarer
Postat av: Paula

Jag vet att jag redan kommenterade på IG, men ändå... WOW alltså! Ni har verkligen gjort ett dunderjobb med stolarna och jag förstår att ni är helnöjda! Nu har ni ett gäng fantastiska stolar som ni inte lär tröttna på i första taget :) Härligt när det ger resultat att söka begagnade! Kram, Paula

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir:))Har en känsla av att de här kommer att få hänga med länge:)
Kram /Linda
Linda

2014-03-17 @ 19:55:30
URL: http://paulaspalats.blogspot.com
Postat av: Sandra

Älskar den här typen av inlägg, så kul att se innan och efterbilder och roligt att se vad man faktiskt kan göra med begagnade möbler/prylar.

Håller helt med om att det blir en annan möbel när man, som sagt, vet att det finns en historia bakom.

Riktigt duktiga är ni!

Kram //S

Svar: Tack snälla du!:) Ja, tänk att lite färg och arbete kan göra så stor förändring!
Kram /Linda
Linda

2014-03-18 @ 08:47:03
URL: http://hallsjonyhem.blogg.se
Postat av: camilla

Såå grmt snyggt!!

Svar: Tack snälla du:)
Linda

2014-03-19 @ 13:26:09
URL: http://camillasrum.blogg.se
Postat av: GabriellaHowlden

Hej
Är ni intresserade av att köpa fem beg svarta myran stolar? En är tyvärr spräckt i ryggen. Hör av er på min mail : )

Med vänlig hälsning Bella

2015-05-23 @ 10:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback