I VÅRT VARDAGSRUM

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Vårt vardagsrum är det rummet här hemma som oftast ändrar skepnad. Inga större förändringar. Men att kuddar, tavlor och andra små detaljer flyttas runt och byter plats. Sånt småfix med andra ord. Som jag tycker är kul.
 
Är ni likadana och gillar att flytta runt och ändra om hemma hos er?
 
 

NYA TAVLOR I KÖKET

 
 
Tavlorna är beställda från Knaada.se. Foto: Linda/Design Concept
 
 
I måndags firade jag och sambon 8-årsdag och i present gav vi oss själva två nya tavlor/prints till köket. Jag såg dessa för ett tag sedan hos den här tjejen och blev störtförtjust. Har saknat några passande tavlor till köket och med de här blev det klockrent. Både jag och sambon är helnöjda! 
 
Nu, dags för loppis i det vackra vädret.
Ha en fin dag allesammans!
 
 

FÖRVARINGSTIPS - GAMLA TRÄLÅDOR

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
I mitt hem blandar jag gärna gammalt och nytt, billigt och dyrt, designfavoriter och loppis/arvegods. Tycker det blir så mycket mer personligt på det sättet.
 
En snygg (och praktisk) detalj tycker jag är gamla trälådor av olika slag. Användningsområdena är många och sen är de ju en grymt snygg detalj. Sätter man dessutom hjul på dem så blir de ju ännu mer flexibla. Mycket smidigt också när man ska städa.   
 
Vi har två gamla äppellådor som sängbord i sovrummet och i hallen får den gamla sockerlådan fungera som förvaring till vantar, halsdukar och mössor med mera. Vill man ha liknande lådor är mitt tips att leta på loppisar, antikaffärer eller kanske i någon gammal släktings förråd/gömmor. Annars kan de ibland gå att få tag på i din lokala mataffär (fråga personalen) eller i någon blomsterhandel. Jag har köpt mina äppellådor på Blomsterlandet för några år sedan och de kostade någon hundralapp. Sockerlådan är däremot köpt på loppis. 
 
 

DIY - GÖR DIN EGEN TAVLA

Vår "marmor"-tavla hänger bredvid "Balance"-tavlan från Ylva Skarp. 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Det här med att hitta snygga tavlor tycker jag är väldigt, väldigt svårt. Eller det svåra ligger nog inte i att hitta för det finns ju en uppsjö snygga tavlor/print runt om. Utan det största problemet är nog att jag ska bestämma mig för vad jag vill ha.
 
Sen vill jag heller inte ha enbart köpta tavlor utan plockar gärna in något jag skapat själv för att det ska kännas mer personligt. Jag provar mig gärna fram med att skapa prints i tex Photoshop som jag sedan skriver ut eller målar eget. Kul att få vara kreativ och skapa något med händerna.
 
Så idag tänkte jag tipsa er om det här busenkla DIY. Det du behöver är en ram i valfri storlek, en rulle dekorplast i marmor, sax och penna. Sen klipper du bara ut dekorplasten i en lagom stor bit och sätter den i ramen. Klart!
 
Marmorlover som jag är så är jag väldigt förtjust i vår "marmor"-tavla. Men vill man inte ha marmor så finns det ju en hel uppsjö av färger och mönster på dekorplast (jag köpte min på Bauhaus). Ett annat alternativ kan ju också vara att rama in en tapetbit eller presentpapper i något vackert mönster.
 
 
Hoppas ni också har en solig och fin lördag. Hit, till oss kom solen tillslut så idag ska vi ut och njuta i det vackra vädret!!
 
 

DESIGNCONCEPT PÅ STYLEROOM

 
 
 
Foto: Sara Ringström för StyleRoom och Aftonbladet.
 
 
Här är några fler bilder från vårt hemma-hos-reportage i tidningen StyleRoom. Är ni nyfikna och vill se fler bilder från vårt hem så hittar ni det bland annat här på bloggen under kategorin "Hos oss - nya lägenheten" men jag finns även på StyleRoom under namnet DesignConcept. Är det någon av er läsare som använder sig av StyleRoom. Tipsa gärna i så fall så att jag kan kika in hos er också:)
 
 
Önskar er en toppenfin torsdag!
 
 

HEMMA-HOS-REPORTAGE I STYLEROOM

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Tidgare i år berättade jag ju om att vi hade en journalist och fotograf hemma hos oss för att göra ett tidningsreportage. Idag kom det ut. I Aftonbladets bilaga StyleRoom kan ni läsa om oss och vårt hem.
 
Tycker det är grymt spännande och förstås väldigt, väldligt roligt att få äran att vara med i tidningen. Är ni intresserade av att läsa om oss så finns tidningen ute i tidningshyllorna till och med den 10 juni.
 
 

FJÄDERSPARRIS

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag är väldigt förtjust i mitt senaste växtköp, nämligen Fjädersparrisen. Tycker den är helt ljuvlig med sina skira små grenar.
 
Har ni någon favoritväxt?
 
 

FLYTTAR RUNT & FLYTTAR OM

 

Favoritklockan kommer från Tissot | Hand - HAY | Smyckeskrin i betong - Edblad | glasaskar Vitriini - Iittala | Vasen är en förbrukad parfymflaska | Spegeln är ett arvegods. Foto: Linda/Design Concept

 
 
Hemma hos oss är det inte speciellt ovanligt att prylar och saker byter plats med jämna mellanrum. Det som stod på ett ställe ena dagen kan en annan dag vara placerat någon helt annanstans. Ombyte förnöjer om du frågar mig.
 
Att flytta runt på saker man redan har tycker jag är ett bra sätt när man vill ha en förändring i sitt hem. Man behöver ju inte alltid köpa nytt och byta ut utan det kan räcka med att byta plats på något för att få den förändringen man vill åt och för att sakerna ska kännas som nya.
 
Hur gör ni? Gillar ni också att flytta runt och byta plats på era saker?
 
 
Hoppas ni har en fin helg!
 
 

LILLA BRUKET I KÖKET

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Ett renstädat kök och finaste flaskorna på köksbänken. För visst blir det ju lite roligare att städa när man har snygga flaskor och städgrejer?!
 
PS: Ni har väl inte missat vår kampanj i webbutiken! Gäller t.o.m söndag så skynda fynda!
 
Fin torsdag till er!
 
 

SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN!

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Då var vi inne i Maj månad och tar ännu ett steg närmare sommaren. Härligt eller hur?! Vi har ju redan fått känna på ett underbart varmt och soligt försommarväder, vilket tyvärr verkar ha övergått i ett lite gråare och kallare väder de senaste dagarna. Men vi får hålla tummarna för att det bara är tillfälligt och att värmen snart kommer tillbaka.
 
Ha nu en fin första maj dag!