HAPPY FRIDAY!

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Hemmet är nystädat, kylskåpet är fyllt med en massa godsaker och det är fredagskväll. Bästa känslan!
 
Önskar er en trevlig Alla helgona helg ♥
 
 

ORGANISERA MERA I GARDEROBEN

Tänkte att jag skulle dela med mig av mina förvaringfavoriter i garderoben. För mig är förvaring A och O även i skåp och garderober och jag vill ha det bra organiserat så att jag lätt hittar det jag ska ha.
 
Garderobskombinationen kommer från Ikea och nästintill all inredning är också från dem. Tycker Ikea har ett väldigt bra sortiment när det gäller förvaring och ordning och reda. De har många snygga och smarta lösningar som underlättar när man ska bygga och planera sin garderob.
 
 
 
Jag gillar att hänga mina kläder och tycker jag får bättre överblick över dem på det sättet. Hade jag haft platsen till det hade nog alla kläder fått hänga på galgar. Men den möjligheten finns tyvärr inte idag.
 
 
 
Boxar/korgar/kartonger/lådor kan man aldrig få för många av. Här förvarar jag diverse småsaker som inte används varje dag, som tex skärp, solglasögon och scarves. Ett tips är att märka upp lådorna med vad de innehåller så blir det mycket lättare att hitta det man söker. 
 
 
De här lådorna är vi väldigt nöjda att vi valde till vår garderob. Mycket snyggare och mer praktiskt än trådkorgar (där sakerna gärna "ramlar" igenom hålen). Dessa passar perfekt till allt från underkläder till smycken.
 
 
Längst ner i garderoben förvarar jag några av mina "fin" skor och till det är dessa skolådor himla praktiska. Lätta att stapla på varandra, smidiga att öppna framifrån och dessutom ser man innehållet utan att behöva öppna eller slita ut lådan.
 

HÖSTLJUS

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Nu när hösten och de mörkare dagarna är här på riktigt gäller det att ta tillvara på varje liten stund som ljuset och solen tittar fram. Idag har varit en sådan dag. Solens strålar har letat sig in och hela lägenheten har badat i ljus. Underbart! Såna här höstdagar vill vi se mer av. Inget mer regn, rusk och gråa dagar.
 
 

EN SAMLING MUGGAR I KÖKSSKÅPEN

 
 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Något det finns mycket av i våra köksskåp är muggar. En blandad kompott med muggar som jag har samlat på mig under flera år. Skåpet domineras av svensk design som exempelvis Rörstrand och Höganäs men det finns även en del från finska Iittala och norska Wik & Walsoe. Som ni ser går färgerna även här (precis som i övriga hemmet) i vitt, grått och svart. Men även lite blått, rosa och lila har letat sig in. Favoriterna är Mon Amie muggen och Filippa K muggarna.
 
 

VARDAGSRUMMETS NYA LOOK

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har vi varit mitt uppe i en vardagsrumsrenovering och därav har uppdateringen här på bloggen blivit lite lidande.
 
Förra helgen jobbade vi på som sjutton för att hinna färdigt och klart blev det. Sen har alla kvällar den här veckan lagts på att återställa allt och städa undan. Helt otroligt vad rörigt och skitigt det kan bli av att renovera ett rum. Slipdamm som kryper sig in precis överallt och totalt byggkaos på våra 75 kvm som i detta läge inte alls kändes särskilt stort (haha:)) Man vet ju liksom inte vart man ska göra av soffa, två tunga betongbord och stora skåp. Men med lite trixande så gick det vägen det också:)
 
 
 
Den här väggen har vi jobbat grymt mycket med. Rivit bort all tapet och skrapat och slipat hela väggen för att komma ned till betongen. Även en bit tegel tittade fram under arbetet som vi valde att behålla som en fräck detalj.
 
 
Vi ville behålla den äkta och naturliga känslan i väggen så mycket det bara gick men vi var ändå tvungna att behandla den på något sätt för att binda betongen. Det släppte nämligen en hel del grus från väggen och för att förhindra det har vi lagt på en så kallad Silikatfixativ.
 
 
 
På de övriga väggarna i rummet har vi också rivit ned den tidigare tapeten men på dessa väggar har vi sen utgått från en renoveringstapet/renoveringduk och målat allt vitt.
 
 

VÅR GREKLANDSEMESTER

Nu är vi tillbaka i Sverige igen efter en otroligt härlig semestervecka på Rhodos i Grekland. Vi bodde på ett hotell ganska högt upp på berget och hade en helt magisk utsikt ut över området och havet.
 
 
 
 
Största delen av tiden har vi legat på stranden och vid poolen och njutit av sol, värme och bad. Men två av dagarna valde vi att lägga på utflykter, en till Lindos och en till Rhodos stad.
 
 
 
 
 
Lindos är en liten by på Rhodos östkust och är nog mest känt för det gamla templet, Lindos Akropolis. Det här var enda dagen på veckan som vädret inte var tipp topp, vilket gjorde det helt perfekt för en utflyktsdag. Det var en otroligt häftig miljö och väldigt kul att ha fått uppleva det och höra guiden berätta om platsen. 
 
 
Den dagen vi hade planerat för utflykten till Rhodos stad hade vi tänkt ta en turbåt dit. Detta fick vi tyvärr inte uppleva då båtturerna just den här dagen var inställda på grund av kraftig blåst. Lite trist att missa det, men samtidigt var det klokt gjort att ställa in. Jag hade inte velat ge mig ut på öppet hav i en liten båt när det blåser så kraftigt. Istället tog vi bussen in till staden och hade en väldigt fin dag.