VALBORGSMÄSSOAFTON

Foto: Linda, Design Concept
 
 
Trevlig Valborgsmässoafton önskar jag och soffhörnan!
 
Idag jobbar jag halvdag (fördelen med att vara egen företagare och kunna bestämma själv:)). Och när jag bockat av dagens jobb tänker jag påbörja förberedelserna inför kvällen. Vi firar Valborg med finmiddag här hemma och kanske tar vi oss ut för att titta på en brasa.
 
 

VÅRFEELING

Hej där! Hur har ni det i vårvädret?
Nu börjar det verkligen märkas i naturen att våren är här. Det växer så det knakar och det blir mer och mer grönt för varje dag. Underbart!
 
Och det gröna inomhus växer också så det knakar. Än så länge trängs alla våra kryddväxter i ett av fönstrena i vardagsrummet. Men snart ska de få flytta ut på balkongen. Även olivträdet åker lite fram och tillbaka mellan utomhuslivet och inomhus. Är lite tveksam om den klarar nätterna, när temperaturen fortfarande kan sjunka rejält. Någon som vet?
 
Foto: Linda, Design Concept
 

NYTT LOPPISFYND

 
Under vår påskhelg i Småland åkte vi runt på ett par loppisar. Det är lite av ett stående inslag på aktiviteter när vi åker ner dit. Alltid lika kul! Men som alltid när det kommer till loppisar så är det ju inte alltid man lyckas hitta något. Men den här gången fann jag ett gäng glasunderlägg i marmor och kork med matchande ställ att förvara dem i. Hur fint som helst! Dessvärre saknades ett underlägg men bortsett från det så var de i superfint skick. Och med ett ynka 20kr-stort hål i plånboken så är jag helnöjd! 
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

FAVORITEN I SOFFAN

 
 
Hej på er! Hoppas ni har haft en fin påskhelg.
Själv har jag haft en mysig helg i Småland hemma hos N`s mamma. Det blev en relativt lugn helg med en del loppisbesök, trädgårdsarbete och några fikastunder däremellan. Himla härligt med andra ord. Men idag var det tillbaka till vardagen igen och allt vad det innebär. Hur mycket jag än uppskattar att åka iväg ett tag så är det minst lika skönt att komma hem till sitt eget och sina egna saker och få återgå till vardagen. Borta bra men hemma bäst stämmer himla bra, inte sant?!:)
 
Favoritdelen här hemma är helt klart vår soffhörna i vardagsrummet. Väldigt behagligt att slå sig ner några minuter och vila efter en lång dag. Och en favorit i soffan är den fina svart-vita kudden med stora pricken på. Kudden är tillverkad av Liv Fogelström som var en av mina leverantörer i webbutiken. Kuddfodralen är handsydda och trycken görs med hjälp av stämplar i olika former och storlekar. Bara det liksom, att de är tillverkade helt för hand och att det ligger så mycket tid och kärlek bakom är ju bland det bästa man kan få. Och de är så fina och välgjorda. I mina ögon helt perfekta och jag är så glad att jag blev ägare till en.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

GLAD PÅSK

Då var Påskhelgen kommen, vilket betyder att jag har en ledig långhelg famför mig. Jippi! Innan vi ger oss ut på vägarna kikar jag in här och önskar er en Glad Påsk. Ha nu en härlig påskhelg kära vänner ♥
 
Foto: Linda, Design Concept
 

VÅR RENOVERINGSRESA

Jag har blivit kontaktad av Cremab.se som undrade om jag kunde skriva ett inlägg om renovering och eftersom vi nyligen firade att vi har bott 1,5 år i vår lägenhet, tänkte jag att det kunde vara passande med en liten summering av vad vi hittills har renoverat här hemma. Den mesta renoveringen gjorde vi i samband med att vi fick tillträde. Men vissa delar lämnade vi till ett senare tillfälle. Vardagsrummet var ett av rummen som vi avvaktade med, men som färdigställdes nu i höstas. Så man kan väl säga att de stora bitarna är helt klara men sen uppkommer det ju alltid små förändringar som man vill göra. Som att måla om en fondvägg eller så. Projekten tar liksom aldrig helt slut;)

 

Förebild på köket. Bild från mäklarprospektet.
 

Och som det ser ut idag.
 
När vi letade lägenhet så sökte vi efter något där de stora och kostsamma delarna var gjorda, det vill säga kök och badrum. Lägenheten hade med andra ord ett väldigt bra utgångsläge, vilket gjorde att vi har valt att behålla mycket som det var. Det vi har renoverat är väggar, tak, snickerier och innerdörrar. Alla lister, innerdörrar och övriga snickerier har vi återanvänt och målat i samma vita kulör som väggarna. Golven, som är i klinkers och ekparkett och i mycket gott skick, har vi valt att behålla som de är. Däremot har vi slitit lite extra med väggarna. Och speciellt tre av dem där vi tagit fram betongen. Ett medvetet val från vår sida då vi ville lyfta fram lite av husets ursprung.
 
Så här såg det ut när vi jobbade med vardagsrummet och tog fram betongväggen...
 
... och när det är klart.
 
 

För oss har det varit väldigt viktigt att tänka en extra gång på vad vi använder för material och att man försöker återanvända så mycket man kan av det ursprungliga. Både utifrån en tanke på vår miljö och även plånboken. Jag väljer hellre äkta, naturliga material som till exempel trä, sten och metall istället för konstgjorda material som exempelvis plast. Helt enkelt material som är bättre för både miljön och oss människor.

 

Något jag tycker är viktigt är att stanna upp i renoveringsprocessen ibland och tänka till en extra gång på materialvalen. För det är ju något som man ska leva med länge och som ska hålla för en vardag, med allt vad det innebär. Det ska tåla slitage och hålla många år framöver. Att välja naturliga, äkta material framför konstgjorda ser jag som en vinst för oss själva och en god investering. Det är mer hållbart, mer miljövänligt och blir bara finare med åren.

 

Så här i efterhand skulle jag säga att vi har fått väldigt mycket förändring utan att egentligen ha lagt ner någon större summa pengar på renoveringen. Man behöver inte alltid byta ut rubbet och bygga upp nytt utan man kan göra så enormt mycket genom att förbättra det som redan finns och förändra med färg.

 


Före och efterbild på hallen.
 
Sovrummet innan renovering...
 
... och efter. Foto: Linda, Design Concept
 
 DET HÄR INLÄGGET PRESENTERAS I SAMARBETE MED CREMAB.SE