TIPS KRING FÖRVARING

 
Välplanerad och smart förvaring finns ju inte alltid att tillgå när man flyttar in i en ny bostad. Vi hade det inte utan har fått skapa förvaringen på eget sätt. Vi har tyvärr inte något överflöd av skåp i köket och har därför behövt hitta på andra lösningar för att få plats med exempelvis finporslin och köksmaskiner. En lösning på det problemet blev en förvaringsvägg i vardagsrummet. Vi har använt oss av Ikeas förvaringsserie Bestå och har byggt ihop en kombination anpassad för just den här väggen. Vi har byggt på höjden för att påverkan på golvytan skulle bli så liten som möjligt. De här sektionerna bygger nästan ända upp till taket och smälter fint in i väggen. Rutmönstret som blir av dörrarna utgör, enligt mig, en sådär lagom dekorativ detalj på väggen.
 
Till en början hade vi inte den övre skåpssektionen utan den har tillkommit nu i år (så här såg det ut innan). Och jag måste säga att jag gillar det mycket mer så här. Med skåp som täcker hela väggen.
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
För att få en enhetlig känsla i rummet har vi valt att bygga en tv-bänk/skänk i samma serie som förvaringsväggen. Tv-bänken såg även den lite annorlunda ut till för någon vecka sedan (så här såg den ut förut). Idag är den en sektion kortare då en av delarna flyttades upp ovanpå skåpen på den översta bilden. En stor fördel när man väljer att köpa möbler i sektioner på det här sättet, som man själv kombinerar och bygger ihop till en möbel. Det är enkelt att flytta runt och möblera om bland de olika sektionerna i efterhand.
 
Här är några av mina bästa tips kring förvaring och förvaringsmöbler:
* Bygg på höjden för minsta möjliga påverkan på golvytan
* Ta vara på så kallade döda ytor. Utrymmen som inte används till något. Kan exempelvis vara utrymme under trappan eller vid snedtak.
* Välj heltäckande dörrar för att få ett lugnare intryck
* Det kan vara en stor fördel är att välja en byggbar möbelserie. De är oftast mer flexibla och gör det enklare att "platsbygga" möbeln efter egna behov och önskemål.
 
 
Har du frågor eller behöver hjälp med förvaring och organisering i ditt hem, så kan jag vara till hjälp. Du är välkommen att höra av dig till mig på linda@designconcept.se
 
 

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Hej. Alltid så snyggt hemma hos dig och kul att få tips och inspiration härifrån. Nu måste jag bara fråga vilken Bestå (mått) ni har som tv bänk. Har funderat ett tag på att använda bestå som tv -bänk. Men vet inte vilket mått man ska ha. Det finns ju en del olika modeller därifrån./Alexandra

Svar: Tack snälla du! Vad glad jag blir:) Ja, det finns verkligen en hel drös med modeller i Bestå-serien. Bra tycker jag för då har man många valmöjligheter och kan bygga den lite som man vill:) Som tv-bänk har vi den lägsta varianten, dvs den som är 38cm hög och 40cm djup. Vi har satt ihop en sektion som är 120cm lång och en som är 60cm, så den totalt är 180cm. Bredvid tv-bänken har vi en lite högre skänk som är i måtten 120x64x40cm.
Vet att både den låga varianten (38cm) och den lite högre (64cm) är vanliga att ha som tv-bänk. Men vi valde den lägre för att vi tycker tv:n kommer i en bra höjd. Med den högre bänken upplevde jag att man liksom fick tittat uppåt på tv:n, vilket jag inte gillade:) Men jag tror att det kan ha betydelse vad man har för soffa och hur långt ifrån man sitter. Sen är det ju en smak sak också:) Nu har vi vår ståendes direkt på golvet, utan ben. Men har man ben så kommer den ju upp ytterligare några centimeter eller om man väljer att hänga den på väggen.
Det blev visst ett långt svar:) Men jag hoppas du fick svar på din fråga. Lycka till! Kram Linda
Linda

2015-01-21 @ 16:30:22
Postat av: Pernilla

Himla snyggt du har det hemma! Smart med byggbar möbelserie som du säger. Har en liten fundering bara kring hur du har gjort med "skarvarna" som jag antar blir, iaf på den lägre delen där du har två moduler? Har du glasskiva ovanpå eller har du trollat bort skarven på annat sätt? :) //Pernilla

Svar: Tack Pernilla!:) Det som är bra med glasskivorna är att de finns i några olika storlekar:) Då skåpen är 180cm respektive 120cm så har vi haft tur och kunnat välja glasskivor i samma mått. Den lägsta modulen, dvs tv-bänken, är totalt 180cm lång. Här har vi byggt ihop en del på 120cm och en på 60cm. Men tack vare glasskivan på 180cm så ser det ut som en komplett möbel. Den lite högre delen (till vänster om tv-bänken) är 120cm bred varpå den har en glasskiva i samma mått. Dock blir det lite trixigt om man har byggt ihop ännu fler moduler. Då kommer man tyvärr inte ifrån att det blir skarvar även på glasskivan. Har för mig om att glasskivorna finns i måtten 60cm, 120cm och 180cm. Men jag skulle tro att skarvarna inte syns allt för mycket ändå. Då tror jag att skarvarna utan glasskiva syns ännu mer:) Ha det fint /Linda
Linda

2015-02-08 @ 13:07:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback