MED HOPP OM LIV

 
Nyligen planterade jag om ett gäng av våra växter och plantor. Tänkte att de små pelargonskotten och fikonplantan skulle må bra av en större kruka och mer plats att växa på. Så nu håller jag tummarna hårt för att de ska sätta fart. För växtkrafterna har verkligen stått helt still under vintern. Men nu borde de väl ändå sätta fart och växa när de har fått större kruka, gödning på det och att det dessutom har blivit varmare och soligare i fönsterna?! Jag chansar, och håller tummarna för dem i alla fall:)
 
Hoppas innerligt att fikonplantan (till höger) ska börja växa på höjden och inte bara på bredden. Som ni också ser så har den lilla ekplantan (till vänster) skjutit i höjden och blivit lång och ranglig. Det ser ju minst sagt lite roligt ut med den långa smala stammen och alla bladen högst upp.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

Kommentarer
Postat av: Ljuvliga Drömmar

Dina plantor kommer att börja växa! Var glad över att ditt Fikonträd växer på bredden då blir den kraftig & inte så ranglig! ;)

Vattna lagom & lycka till!

Svar: Åhh, vad härlig att höra att du tror det:) Då behöver jag inte ge upp hoppet än då;) Tack för tipset om vattningen! /Kram Linda
Linda

2015-03-18 @ 16:25:52
URL: http://ljuvligadrommar.blogg.se/
Postat av: Ljuvliga Drömmar

Det var så lite så! :) Tipset med vattningen är att du känner med fingret på jorden, fastnar jorden på fingret behövs den inte vattnas. Om det inte fastnar något alls behövs den vattnas! :) Sen kan det vara lite knepigt med lerkrukor då dom är ett levande material. Tipset då är att du fyller diskhon/badkar/handfat fullt med vatten och sen ställer du ner hela plantan med krukan i ett vattenbad får den suga åt sig allt vatten. Och där finns det också ett tips: Låt stå kvar i vattnet tills det har slutat bubbla, då har växten samlat på sig så mycket vatten som den behöver.

Lycka till åter igen! :)
Kram

Svar: Återigen ett stort tack för tipsen! Suger åt mig av allt:)
Linda

2015-03-18 @ 16:37:05
URL: http://ljuvligadrommar.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag håller tummarna att mitt fikonträd ska överleva också. Det har stått i källaren hela vintern och växer så det knakar just nu... Jag tror lika mycket på tur som gröna fingrar! :)

Svar: Ja, ditt träd har ju verkligen tagit fart. Så himla kul att se att det faktiskt lever även om det ser ganska dött ut vid första anblicken:) Vi har ett olivträd som har fått övervintra i ett förråd och det ska bli väldigt spännande att se hur det har klarat sig. Håller tummarna för oss båda:)
Linda

2015-03-18 @ 20:33:00
URL: http://landinskan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback