STYLING AV KÖK

 
När mina föräldrar skulle renovera sitt kök bad de mig om hjälp med planeringen, materialval och inredningen. Jag (och sambon) hjälpte också till med att lägga golvet och när hela renoveringen var klar lade jag den sista touchen på inredningen och stylingen.  
 
Köket, som är ett Ikeakök från 90-talet, var i behov av att fräschas upp. Men istället för att slita ut hela köket så har man valt att behålla de befintliga köksstommarna samt skåp- och lådfronter. Kökets planlösning och placering av ex maskiner var man nöjd med och såg inget behov att ändra på. Så för att ge köket en ny fräsch look har man lackat om alla skåpsluckor och fronter i en ny vit färg. Sedan har man satt in nytt kakel, bänkskiva, diskho, blandare, belysning och sist men inte minst lagt nytt golv.
 
 
Även om man inte har gjort någon totalrenovering av köket så har det genomgått en enorm förändring. Jag tycker det här är ett väldigt bra exempel på att man inte behöver slita ut allt och byta ut. Utan att man många gånger kan använda det befintliga och istället måla om och byta ut vissa detaljer. Det gör väldigt stor skillnad.
 
 
Tyvärr har jag inte några förebilder från köket i sin helhet men här nedan är i alla fall en bild från när vi lade in det nya golvet. Och vilken skillnad det gjorde för köket! Den gamla plastmattan gav ett ganska rörigt intryck med sina färgskiftningar. Men med det nya mörkgrå klickgolvet blev helhetsintrycket ett helt annat och köket känns nu mycket lugnare och behagligare.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: AngelicasVärld

Super fint! Vi ska dock riva ut hela vårt kök här i början av sommaren...hej å hå! Blir säkert bra när det blir klart!

Svar: Tack snälla du! Det har verkligen varit kul att följa förvandlingen och få hjälpa till i processen:) Vad spännande med er köksrenovering. Det är ju alltid lite trix med renoveringar när man är mitt uppe i det. Med renoveringsdamm, oreda och annat "tjafs". Men det blir ju så bra när det blir klart:)
Linda

2015-05-08 @ 09:24:43
URL: http://angelicasvarld.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback