Barnrummet tar form

 
Att planera och inreda barnrum ska bli ett fantastiskt roligt projekt att ta tag i. Det vi har gjort än så länge är att måla om en av väggarna och införskaffat en barnsäng. Sängen vi har köpt är en Stokke Sleepi Mini i vitt som vi allteftersom knodden växer kan bygga ut till en spjälsäng. Det återstår lite småfix men det kommer jag visa allteftersom det blir klart. 
 
 
Foto: Linda, Design Concept

Helgen är på ingång

 
Då var det fredag igen och snart helg. Jösses så fort veckorna springer iväg... Det blir en ganska oplanerad helg för vår del. Ska bara passa på att bocka av lite saker på checklistan.
Hoppas ni får en skön start på helgen!
 
 
Foto: Linda, Design Concept

Uppdatering av hallen

 
Efter lite över 2 år i lägenheten har vi nu äntligen uppdaterat hallen med en spegel och ett skoställ. Verkligen på tiden och resultatet blev jättebra. Både spegel och skoställ kommer från Ikea. Istället för att använda oss av ett klassiskt skoställ valde vi den här hyllan från Ikea som egentligen är tänkt till köksförvaring. Men jag tycker den passar utmärkt även så här, som skohylla. 
 
 
När jag även var igång och målade blått i sovrummet så föddes iden att måla om en bit vägg även i hallen. Just den här väggsnutten, där armeringsnätet sitter fick lätt fula märken från nycklar och alla andra saker som nöter på väggen så att måla den mörk gjorde den lite mer tålig.
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

Wishlist

 
Om en månad är det dags för mig att fylla 30 år och inför den stora dagen har man ju såklart några önskningar:) De här finheterna står högt upp på min önskelista.
 
L:A Bruket tvål och handcrème | Pläden Cross från Pia Wallén | Elflugan ljusstake | Kamera Nikon D5500
| Assistent från Ankarsrum | Mattallrikar från Swedish Grace i färgen snö | Jetson fåtölj
 

Betongväggen i vardagsrummet

 
Det är ganska exakt ett år sedan vi renoverade vårt vardagsrum och tog fram betongväggen och teglet och jag är fortfarande lika förtjust i den (om inte mer). Gillar verkligen den råa, lite kaxiga karaktären den ger till rummet.
 
Men det har även hänt lite med rummet under året som gått. Några mindre förändringar har vi gjort och kommit ännu närmare vår målbild. Vitrinskåpet har kommit till, tavlor har kommit upp på väggen och Bestå-bänken har blivit lite kortare. För att ta några exempel. Himla kul att kunna gå tillbaka i arkivet och titta och jämföra hur det såg ut tidigare. Man glömmer så snabbt...
 
Foto: Linda, Design Concept
 

Förändring i köket

 
 
Nu när det ska göras iordning för ett barnrum här hemma så har vi fått göra en rockad på vissa saker. Vårt "extrarum" som fungerat som arbetsrum ska istället få bli barnrum och då måste några saker flytta ut. En av de saker jag gått och klurat ett tag på är vart datorn skulle placeras. Sovrummet och barnrummet gick helt bort då jag vill ha så lite elektroniska prylar som möjligt i de rum vi sover i. Vardagsrummet kändes inte heller "rätt" och då var det ju inte så många rum kvar förutom köket;) Här kändes det dock som att en datorhörna skulle göra sig ganska bra. Vi har öppet mellan kök, hall och vardagsrum vilket gör att man får bra överblick när man sitter och jobbar. Dessutom kommer man lätt åt alla recept när man ska baka och laga mat. Så. Macen fick flytta ut till skänken i köket, där jag hade min kaffehörna innan. Problemet då blev ju att jag var tvungen att hitta en ny plats åt kaffebryggare, kaffekvarn och annat plock. Vilka bekymmer man dras med, haha:) Men då slog det mig att vi hade en Hyllis-hylla som bara stod och samlade damm i källarförrådet. Så den åkte fram, kapades av ett par decimeter och blev en praktisk skänk som blev perfekt avlastningsyta och förvaring.
 
Tänk vilken skillnad det kan bli bara genom att flytta om bland de möbler man redan har och hitta nya användningsområden till möblerna. Ibland krävs det bara lite extra fundering innan man hittar "rätt" lösning:)
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

Deco Blue i sovrummet

 
Som jag skrivit om i tidigare inlägg så har vi målat om här hemma, bland annat i sovrummet. Jag velade ett bra tag över färgen och var länge inställd på mörkgrått. Men efter att ha köpt hem en provburk och testmålat med Jotuns nya kulör 4477 Deco Blue så föll valet på den. En alldeles ljuvlig blå kulör som jag tycker gör sig jättefint ihop med trägolvet, sängborden och de övriga vita väggarna. Vi valde att måla med färgen Lady Pure Color som ger ett supermatt resultat. Något jag tycker blir snyggast när man målar med mörka kulörer. I och med att vi också "bara" målat en av väggarna så upplevs rummet fortfarande ljust, precis som vi vill ha det. Jag är helnöjd och så här i efterhand är jag väldigt glad att jag vågade lite färg:)
 
Här kan ni se hur sovrummet såg ut innan vi målade om.
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

Kök och tegelväggar

 
Av någon anledning dras jag alltid till kök på mäklarbilder och hemma-hos-reportage. Tycker alltid det ger så mycket inspiration. Man får alltid några tips kring allt från smarta förvaringslösningar till kreativa idéer när det kommer till stylingen. Just det här köket fastnade jag främst för på grund av den underbara tegelväggen. Tycker det är så grymt vackert och det gör sig verkligen fint i ett kök. Dock hade nog jag valt att sätta en transparent glasskiva som stänkskydd ovanför köksbänken för att slippa få massa trista fettfläckar och matstänk. Mer praktiskt enligt min uppfattning:)
 
Nästa sak jag lade märket till var den låga hyllan i rostfritt. Jag har nämligen fixat en liknande hylla själv och det här gav en hel del inspiration till hur den ska stylas. Perfekt! Se fler bilder här.