Hemmagjord granola

 
Jag gör oftast min egna müsli istället för att köpa färdigt. Dels för att jag tycker det blir godare men också för att jag då vet exakt vad den innehåller. Senast när jag skulle fylla på müsliförrådet så testade jag ett granolarecept istället för "mitt" vanliga müslirecept. För mig är granola och müsli samma sak, bara olika benämning:) Men har förstått att det visst är en viss skillnad. Som att granolan bland annat ska ha mer sötma än müsli(?!) Kanske någon läsare som är mer insatt än vad jag är?:) Men oavsett benämning så är det alltid kul att variera sig och testa på något nytt. Och gott blev det! Här är receptet för den som är intresserad.
 

Ingredienser

Portioner: 8 dl

 

1 dl naturella nötter t ex hasselnötter, sötmandel, cashew- och paranötter

4 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 dl konc äppeljuice

1/2 dl honung

1 msk malen kanel

1/2 dl torkade tranbär

1/2 dl russin gärna hälften gula

1/2 dl naturella pumpakärnor

1/2 dl linfrön

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C.

Hacka nötterna grovt.

Blanda havregryn, kokos och nötter i en bunke.

Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl.

Fördela detta på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.

Rör ner tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock.

 

 

Foto: Linda Andersson, Designconcept.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback