Gotlandstips del 2

Här kommer del 2 av mina bästa Gotlandstips. Har du inte läst del 1 så finns den här.
 
 
En promenad i Botaniska trädgården i Visby får man inte missa. Här kan man lätt ta en hel drös med bilder på alla vackra blommor och planteringar.
 
 
Krusmyntagården är ett mysigt stopp för en fika och en promenad i deras örtgård. Här brukar vi handla salmbärssylt och deras egna kryddor i den lilla gårdsbutiken.
 
 
Lickershamn var en ny upptäckt för vår del. Ett himla mysigt ställe med små fiskebodar, stränder och raukar.
 
 
Andra smultronställen vi har på ön, men som vi tyvärr inte hann med den här gången, är:
Fårö: Vill man sola och bada så är Sudersand en helt otroligt vacker sandstrand. Och en tur längs Langhammars raukområde får man bara inte missa om man åker till Fårö.
 
Fabriken Furillen: Här kan man uppleva ett typiskt kalt och kargt Gotlandslandskap. Möjlighet till boende och att äta finns. Annars är det trevligt att bara gå runt och uppleva halvön och bland annat det gamla kalkstensbrottet.
 
Tove Admans sommarbutik i Östergarn: Ännu mer betongprodukter:) Flera av er känner säkert till Tove Adman och hennes produkter. På sommaren öppnar hon upp sin butik i Östergarn som absolut är värt ett besök.
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se

Vilken växtkraft

 
Jag dokumenterade årets lilla odlingprojekt när vi drog igång med det och har sedan fotat med jämna mellanrum för att kunna gå tillbaka och se vad som har hänt. Jättekul att kunna se tillbaka! Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av denna odlingsresan till er läsare också. Så här såg det ut i slutet av februari när vi satte alla tomat-, paprika- och chilifrön. Till en början fick de bo i den här trälådan inomhus.
 
 
Ca 6 veckor senare såg det ut så här. De små plantorna kom igång ordentligt och trivdes nog i det soliga fönstret.
 
 
Och så här ser det ut idag i växthuset. Ca 17 veckor efter att vi satte vårt första frö. Plantorna har fullkomligt tagit över. Så pass mycket att vi har fått plocka bort hyllplan från Hyllis-hyllan för att de skulle få plats på höjden:) De första blommorna på tomatplantorna har precis visat sig så nu håller vi tummarna att vi snart får tomater.
 
 
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se

Gotlandstips del 1

Jag lovade ju att sammanställa en lista på mina smultronställen när vi besöker Gotland. Nu blev det så mycket jag ville dela med mig av så därför har jag delat upp det på två inlägg. Här nedan följer del 1 av mina bästa Gotlandstips.
 
 
 
Skulpturfabriken är en gårdsbutik, visningsträdgård och café. Jag som gillar betong älskar det här stället. De tillverkar sina egna betongprodukter som de visar upp i en fantastiskt fin visningsträdgård. Dessutom säljer de mycket annan fin design i sin gårdsbutik.   
 
 
 
En promenad längs strandpromenaden i Visby och att strosa runt bland alla små gator och fina gränder innanför ringmuren får man inte missa. Man ska definitift våga sig bort från shoppinggatorna och turiststråken för att strosa runt bland alla vackra gränder och kullerstensgator.
 
 
Fridhem är vår absoluta favorit stenstrand. Här kan vi lätt spendera några timmar. Plocka lena stenar, titta på solnedgången och se Gotlandsfärjorna komma och åka. Fantastiskt vackert! 
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se