Sponsrat inlägg: Att välja matta till ett barnrum

 
Nu när vi har tagit bort garderobsväggen i Alvas rum så är det i behov av en uppfräschning i form av lite ny färg. Ett höstprojekt har vi tänkt och då har vi dessutom lite tid på oss att fundera på hur vi vill ha det. Något jag är sugen på att införskaffa till det nya rummet är en stor matta. Att en matta var bra att ha i ett barnrum upptäckte vi ganska direkt när rummet började användas på riktigt. Mjukt att sitta på och dämpar ljudet något när leksakerna åker i golvet. Vi har en lite mindre bilbanematta i dagsläget men har med tiden känt att vi kanske behöver en större matta. Barnet växer ju liksom och rör sig nu obehindrat och sprider ut sig över hela golvet:) Tanken på en heltäckningsmatta har slagit mig, men jag vill nog ändå ha en matta som man kan ta bort och tvätta om en olycka skulle vara framme. Så nu har jag börjat kika efter en tjock och mysig ullmatta i en neutral färg. Jag har speciellt fastnat för handvävda ullmattor där ullen ser ut som tovade små bollar. Har bland annat kikat på mattorna Sarek och Vila hos Kilands mattor som jag tycker är himla fina.
 
Kanske är det någon mer än jag som går i matt-tankar? Då ska du passa på nu, för just nu får du 10% rabatt på hela sortimentet när du använder rabattkoden DESIGNCONCEPT2017 hos Kilands mattor. Gäller t.o.m 16/6-2017.
 
 
Kollage: Linda Andersson, DesignConcept.se
 
Inlägget innehåller reklamlänkar och presenteras i samarbete med Kilands mattor

Träleksaker istället för plastleksaker

 
En favorit i barnrummet är alla leksaker i trä. De är helt klart de allra finaste leksakerna, om du frågar mig:) Sen är de ju inte bara fina att titta på utan också ett mer hållbart och ekovänligt allternativ. Ett mycket bättre allternativ än alla plastleksaker tycker jag. Staplaren på bilden till exempel kommer från WoodenStory. Deras leksaker tillverkas i trä och är målade i naturliga och ekologiska färger, vilket känns tryggt ett veta när det är barn som ska leka med dem.
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se

Ommöbleringen gav oss ett helt nytt kök

 
Vi har gjort en större ommöblering här hemma, vilket har resulterat i en stor förändring i bland annat köket. När vi flyttade in var det i ett av rummen en garderobsvägg med skjutdörrar längs en av väggarna. En lösning som funkade bra så länge vi bara var två men nu när vi blivit en till i familjen och denna lilla person har fått just det rummet så var vi tvungna att hitta på en bättre lösning för alla garderoberna. Det resulterade i att vi sålde skjutdörrarna och nu har delat upp garderobsstommarna och flyttat ut några i hallen och några i köket.
 
 
I köket valde vi att utnyttja väggen mittemot köksdelen och göra en hel vägg med förvaring och en bänkyta där man kan ha bland annat kaffebryggaren. Vi ville också att det skulle bli en kontrast mellan köksdelarna så därför valde vi att bryta av det annars vita köket med en mörkgrå del. Så här har vi alltså placerat tre av garderobsstommarna samt satt in ett bänkskåp för att få ytterligare förvaring. Eftersom garderobsstommarna är vita och vi ville ha mörkgrå/antracitgrå luckor så fick vi klä in stommarna med täcksidor. Till bänkskåpet valde vi luckorna Kungsbacka från Ikea och till garderoberna dörren Flisberget. Båda varianterna är i färgen antracit och funkade vädligt bra tillsammans.
 
Som bänkskiva på bänkskåpet samt som köksbord har vi använt den ekskivan som tidigare låg på vårt matrumsbord innan vi gjöt en betongskiva. Den passade perfekt eftersom vi har ekskivor på den andra köksdelen. Genom att ha ek som bänkskiva även på den nya delen samt att använda samma handtag på luckorna så knyter man ihop köksdelarna även om de är i olika färg. 
 
Vi är så grymt nöjda med slutresultatet. Vi har fått mer förvaring och bänkyta vilket vi verkligen behövde. Det känns också extra bra att vi har kunnat återanvända så mycket som vi har gjort. Utan att egentligen ha köpt så mycket nytt så har vi fått en väldigt stor förändring. Ja, ett helt nytt kök egentligen! Och jag har fått min mörka köksdel som jag drömt om:)
 
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se