En dröm har gått i uppfyllelse

 
Min drömfåtölj har flyttat hem till oss och jag är överlycklig! Jag har i åratal drömt om att äga en Jetson 69 av Bruno Mathsson och tidigare i år bestämde jag mig för att Nu, nu är det dags att unna sig en. Lite av en klapp-på-axeln-present till mig själv för allt jag klarat av och tagit mig igenom. Det krävdes en hel del söktimmar på Blocket och affärer som rann ut i sanden, men tillslut dök "min" fåtölj upp och nu står den där och det blev bara så himla bra.
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se
 

Heta dagar på en nyfixad balkong

 
Vilka underbara dagar det bjuds på just nu! Hett men alldeles underbart! Njuter till max av mammalediga dagar på vår balkong som blev färdigfixad lagom tills värmen kom. Det är städat efter vintern, möblerna är framställda och plantor har fått komma ut i växthuset. Alltid samma härliga känsla varje år när det är gjort och man vet att man har en hel sommar framför sig. Nytt för i år är att vi har satt upp ett skydd längs med balkongräcket. Vi har ett sånt gulaktigt plåträcke som jag tycker är hemskt fult och gärna vill dölja. Tidigare har vi spänt upp ett tyg längs med räcket (här kan ni se det). Men med små barn som nu mer kan klättra så ville vi göra det lite mer barnsäkert. Så vi köpte vindskydd på rulle från Bauhaus som vi sågade till i passande höjd och fick då ett högre räcke som känns mer barnsäkert men det blev också ett snyggt och insynsskyddat resultat. Kunde inte ha blivit bättre. Är extra nöjd med att vi lyckats få till det både snyggt och funktionellt!
 
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se
 

Belysning i varje rum

Inlägget innehåller reklamlänkar och presenteras i samarbete med Lampornu.se

 
 
Har ni många lampor/ljuskällor hemma? Vi har inte alls så många som vi borde. Varje höst och vinter återkommer alltid mina lamp-funderingar och jag tänker att nu, i år måste vi skaffa fler lampor så vi har ordentlig belysning i varje rum. Men ändå kommer jag inte till skott. Jag hittar liksom inte de lamporna jag vill ha och som jag tycker passar in här hemma. Så, tur för mig att vi har den ljusa årstiden framför oss. Då har jag ju liksom några månader på mig att ignorera lamp-bekymret. haha:)
 
Hursomhelst, av de lamporna vi ändå har här hemma så gillar jag dem vi har över matbordet extra mycket. Två stycken betonglampor som kommer från Tove Adman. Jag gillar enkelheten i dem och att de inte är så stora och tar över rummet. Sen gillar jag kombinationen med den råa betongen och de nakna glödlamporna. Här är det glödlampan som är i fokus och då är det ju också extra viktigt hur glödlampan ser ut. De glödlamporna som vi har idag har en ganska avskalad design. Snyggt tycker jag men är samtidigt lite sugen på några som sticker ut lite mer. Har klickat mig runt bland webbutiker och fastnade för de här LED-lamporna (på bilden nedan) i retrostil hos Lampornu.se. Vad tror ni om såna ovanför matbordet?
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se samt bild lånad från Lampornu.se
 
Inlägget innehåller reklamlänkar och presenteras i samarbete med Lampornu.se