Förvaring är A och O


Så här blev vårt nya skåp i arbetsrummet. Vi har valt att
bygga en variant i serien Bestå från IKEA.


Skåpet slukar en hel del av både böcker, pärmar,
tidskriftssamlare och annat kontorsmaterial.


Jag bytte för ett tag sedan ut alla (enligt mig) fula blåa, röda
och gröna pärmar mot vitt och svart. Mycket snyggare och
visst ska det vara snyggt även inuti ett skåp.


Under vår semester passade vi på att göra oss av med vårt gamla skåp vi hade i arbetsrummet för att istället sätta in en variant av IKEA´s Bestå. Nu känns äntligen rummet helt färdigt, då vi successivt har bytt ut möblerna härinne. För mig är förvaringen i ett hem viktigt och inte minst i ett arbetsrum där man ska få plats med pärmar, böcker, tidningar och annat kontorsmaterial. Så här krävs mycket och bra förvaring!

Söndagkväll igen och ny vecka på ingång. För min del har jag ytterligare en dag ledigt och alltså en extra lång helg. Sambon fyller nämligen 25 år imorgon och vi har tagit semester för att kunna åka iväg över dagen. Något jag verkligen ser fram emot.

Nu: Dags att avsluta denna dag och krypa till kojs
Kram /Linda

Balkongfix


Ett vitt sol-/insynsskydd har vi satt upp på balkongräcket.
Det är inhandlat på IKEA och sedan har jag tagit av det så
det ska passa vår balkong.


Är så nöjd med vår vitmålade möbel. Ett enkelt och billigt
sätt att förnya en gammal möbel.


Några nya blommor blev det också för den där sista touchen.


Ljuvligt lila toner!


Idag har jag roat mig med att jaga spindlar på balkongen och städat av den så att den återigen går att vistas på utan att bli uppäten av just spindlar. Nej, skämt åsido. Men det är inga trevliga saker som envisas med att "bo" på vår balkong. Stora som fjärilar är de och enormt läskiga om ni frågar mig;)

När jag ändå var igång passade jag även på att piffa balkongen med nya blommor, då de vi hade innan inte överlevt vår semestertripp till västkusten. Vi hängde även upp ett vitt balkongskydd på räcket som jag tycker blev riktigt bra.

Resten av kvällen blir det att slappa i soffan och sedan en tidig sänggång så jag orkar upp till jobbet imorgon.
Kram på er

Fredag!


Skåp och förvaring kan man verkligen inte få för mycket
av. Senaste tillskottet i förvaringsfamiljen här hemma är
ett nytt skåp i arbetsrummet, men det får jag visa en
annan gång. Här är vårt skåp i vardagsrummet som
vi har porslin och glas i.


En av favorit ljusstakarna är min betongljusstake från
Tove Adman. Gillar den lite ruffa stilen. Här tillsammans
med min vackra vita orkidé som just nu blommar för fullt.


Och så var det fredag igen. Så här på semestern håller jag knappt koll på vilken dag det är, men denna helgen känner jag verkligen att jag har koll på. Det är nämligen vår sista helg innan det är dags att gå tillbaka till jobbet igen. Vilket betyder att semestern är slut för den här gången. Det känns lite vemodigt måste jag säga och jag hade gärna haft någon vecka till. Men så är det. Istället får man ta tillvara på kvällar och helger och njuta av de sista sommarveckorna och det ska jag verkligen göra.

Idag har vi haft en slappardag inomhus. Har gått och pysslat hemma och bland annat bunkrat upp i skafferiet med egen müsli. Dock har vi varit lite duktiga också och varit ute och sprungit en runda. Så nu kan vi med gott samvete starta fredagskvällen med ett glas rosé och lite senare tacos. Mums!

Hoppas ni har en fin kväll
/Linda

Hejdå västkusten


På promenad genom Mölle och dess små gator och gränder....


ett otroligt vackert och pittoreskt litet sommarparadis precis vid havet.


Att ta sig ner till skapelserna vid Nimis var inte det lättaste. Brant som
tusan var det, men det var helt klart värt besväret för oj vilken häftig
upplevelse!


Nimis & Arx är ett konstverk av Lars Vilks som påbörjades 1980
respektive 1991. Dessa är en del av konstverket "Ladonien" och
utropad till "en självständig stat" av konstnären Lars Vilks.


Jag och sambon på restaurang Texas Long Horn i Göteborg


En av dagarna tog vi en båttur ut i skärgården tillsammans med vänner...


en underbar solig dag med doft av hav, söta små skärgårdshus och
båtar så lång ögat når. Det är sommar det! Nu har vi sagt hejdå till västkusten och Höganäs och Göteborg och har återigen landat hemma på ostkusten. Vi har haft en helt underbar vecka som vi började i Höganäs hos kusinen och hennes man för att sedan fara vidare norr ut mot Göteborg.

I Höganäs besökte vi bland annat Mölle, Kullaberg och klättrade i Nimis & Arx. Vi han även med en shoppingrunda på deras outlet och Lager 157.

Efter två nätter i Höganäs styrde vi resan vidare mot Göteborg för att spendera några dagar där. Jag har inte varit där sedan barnsben så det var otroligt kul att komma tillbaka och uppleva det på nytt. Vi har bland annat gjort en båttur ut i Göteborgs skärgård, strosat runt på stan för lite shopping, träffat vänner, promenerat i slottsskogen, ätit gott och drukit gott. 

Vi har helt enkelt haft det hur bra som helst. Och det var nästen med lite känsla av vemod som vi åkte tillbaka till ostkusten. Hade gärna stannat några dagar till:)

/Linda

Semesterlängtan

Ni får ursäkta min frånvaro här inne de senaste dagarna. Det är så mycket annat som kommer före så här på sommartid och då prioriteras inte bloggen högst. Jag njuter till max av sommaren och räknar för tillfället dagarna tills det är semester. Ska bli riktigt underbart! Nu hoppas jag innerligt på strålande väder när vi ska besöka Höganäs och Göteborg.

Hoppas ni har det bra och njuter av den svenska sommaren
Kram /Linda