VACKERT FAT TILL SMYCKEN



Häromdagen när jag och sambon var hemma hos mina farföräldrar och fikade fick jag ett fint litet tenn-fat av farmor. Min första tanke när jag såg det var att det skulle få stå på sängbordet eller byrån i sovrummet och fungera som förvaring till ringar, örhängen eller andra smycken. Storleken på fatet är alldeles lagom för detta ändamål.
ALLA ♥-DAG

SEMELDAGEN


SHOPPING I GÖTEBORG


NYBAKAT BRÖD TILL HELGEN?!

Havrefrallor
(Cirka 20 st)
Mjuka frukostfrallor med smak av rostad havre. Skrädmjöl är ett mjöl som är gjort på rostad havre.
50 g smör
5 dl mjölk (3 %)
50 g färsk jäst
½ dl mörk sirap
8 dl rågsikt
4 dl skrädmjöl
1 msk salt
2 dl fiberhavregryn
Gör så här:
1: Smält smöret och blanda med mjölken i en bunke.
2: Vispa i smulad jäst.
3: Arbeta in sirap, rågsikt och skrädmjöl till en smidig deg. Arbeta in salt på slutet.
4: Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
5: Dela degen i 20 delar. Rulla till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6: Låt jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.
7: Sätt ugnen på 225 grader.
8: Pensla bullarna med mjölk och strö över havregryn.
9: Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Njut varma med en massa godsaker på!
Önskar er en fin helg!