PÅ PROMENAD I STAN


 
 
 
Foto: Linda
 
 
Några foton från vår promenad tidigare idag. Gillar rundan vid strömmen, en otroligt vacker miljö. Synd att man inte kan fånga ljudet på bilderna för det är ett öronbedövande forsande och riktigt häftigt att stå och ovanifrån se vattnets krafter. Sen att flera av de pampiga gamla husen är byggda i vattnet och står mitt i strömmarna och fortfarande står upp, det tycker jag är häftigt. Helt otroligt med tanke på att vissa hus som byggts på senare år (på marken) både möglar, murknar, ruttnar och vet inte vad. Konstigt minst sagt!
 
 
Ha nu en fin lördagskväll!
 
 
 
 

KVÄLLSPROMENAD

 
 
Vid strömmen, Femöresbron.
 

Färgargården på bilden till vänster och fd fängelset (numera häkte) till höger.
 
Motala ström. Foto: Linda
 

Tidigare ikväll, vid skymningstid var vi ute och promenerade i snön. Kameran var med och det blev en hel del foton på den vackra naturen. Här har det kommit en hel del snö och jag gillar´t. Dels tycker jag det är vackert och sen gillar jag stämningen, lugnet och det fridfulla som blir av det.
 
 
Hoppas ni har en fin kväll!
 
 
 
 

BADRUMSINSPIRATION

 
 
 
 
1: Olika marockanska kakelplattor från Marrakech Design. 2: Mörka handukar från Granit. 3: Tvålkopp i betong av Tove Adman, finns hos Design Concept. 4: Kub med lock i betong av Tove Adman, finns hos Design Concept. 5: Produkter från Lilla Bruket, flytandetvål och tamptvål. 6: Olivträd Blomsterlandet. 7: Tolix pall Svensson i Lammhult. 8: Tvätt korg från Granit. 9: Tvålpump från Vipp.
Moodboard: Linda.
Miljöbilder: Hemnet.
 
 
 
Jag har satt ihop ett moodboardbadrumsdetaljer som inspirerar mig just nu. Personligen vill jag ha en neutral bas och ser gärna att badrummet går i vitt, grått och svart. Med tanke på priserna för att renovera ett badrum gäller det att tänka smart och långsiktigt. Man ska ju leva med det ganska många år. En neutral bas, bra materialval och smart förvaring är en bra utgångspunkt. Utifrån det kan man sedan med enkla medel ändra om med textilier, växter och andra detaljer.  
 
Den senaste tiden har jag dragits en del till alla vackra marockanska kakel. Tycker det är himla läckert. Det får inte bli för mycket, men ett golv eller som översta bilden en "fondvägg" är ursnyggt.  Dock är jag rädd att jag inte skulle "våga" sätta in det i mitt eget badrum. Är rädd att jag skulle tröttna för snabbt, så för min del är det ett säkrare kort att köra på enfärgat:)
 
Hur ser erat drömbadrum ut?
 
 
.KRAM.
 
 
 
 

TIPS PÅ GOTT MATBRÖD

Foto: Linda
 
 
Måste bara tipsa er om ett urgott bröd som går snabbt och enkelt att slänga ihop. På cirka en timme har man nygräddat bröd att njuta av.
 
 
Honungslimpa med russin
 

8 dl rågsikt
1 tsk salt
2 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk blandade brödkryddor
1/2 dl honung
5 dl filmjölk

1 dl russin

 

Gör så här

1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform.

2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner honung, filmjölk och russin. Slå degen i formen.

3. Grädda genast strax under mitten i ugnen i cirka 1 timme. Ät gärna brödet med honung på.

 

 

 

 


ÄNNU MERA GOTLAND

 
Jag har ju helt glömt bort att visa fler bilder från vår lilla weekend till Gotland över andra advent. Så här kommer del två från vår vistelse. 
 
Några av mina favoritbutiker på Gotland och måsten att besöka när vi är på ön är Leva Kungslador, H10 (Hästgatan 10) och Akantus. Den här gången vi var på Gotland var det passande nog Julmarknad på Leva Kungslador. Tyvärr blev vi inte så imponerad av den då utbudet var ganska glest. Men däremot hade de som vanligt himla mycket fint i Gårdsbutiken och i Galleriet. Sist men inte minst tog vi ett värmande fikastopp på deras café och åt smarrig saffranspannkaka.
 
H10 inne i Visby är som en egen liten galleria med två inredningsbutiker, en klädesbutik och ett café. Här finns många fina designmärken och bland annat har G.A.D sitt showroom här.
 
Akantus fick jag tyvärr inga bilder ifrån, då det var så mycket folk inne i butiken när vi var där.
 
 
 
Hos Leva hittar man närproducerade och ekologiska råvaror, miljövänliga rengöringsmedel och hygienartiklar, vackert hantverk och mycket naturmaterial. Väl värt ett besök om ni är på ön.
 
 
Mycket snyggt inne i G.A.D:s showroom på H10. Tyvärr blev bilderna inte de bästa, men det bjuder jag på.
 
 
 
 

DETALJER

 
Den här gamla jordgloben har sambon ärvt efter sin mormor och morfar. Foto: Linda
 
 
En av de viktigaste pusselbitarna i inredning är detaljerna. Detaljerna gör ett hem komplett och personligt. Oavsett vad man har för stil eller gillar för saker så är det just dina detaljer som gör ditt hem och visar vem du är. 
 
Jag gillar en blandning av saker och vill gärna mixa ny design med gamla och ärvda saker. Vi har en hel del som vi fått, ärvt och fyndat på loppis eller exempelvis Blocket. En del av dessa saker har fått en ny skepnad i form av färg eller tyg och blivit som en helt ny möbel/detalj. Dessa prylar gillar jag lite extra mycket just för att jag har lagt ner tid och arbete på dem och för att de har en historia.
 
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 

MITT 2012


 
 
 
 
 
 
Foto: Linda
 
 
Om jag ska blicka tillbaka och sammanfatta året som varit så har 2012 varit ett väldigt bra och händelserikt år. Det var året som vi bestämde oss för att flytta tillbaka till min hemstad efter 7 år i Kalmar. Vi letade lägenhet ganska länge innan vi tillslut fick napp på en som vi kände kunde passa oss. I augusti gick flyttlasset och vi lämnade, med ganska stort vemod, vår drömlägenhet vid havet i Kalmar. Månaderna och väntan kändes stundtals långa och för att fördriva tiden gjorde vi en semestertripp till Malmö och Köpenhamn, Stockholm och Östergötlands skärgård. Även ett besök på Österlen och en vintersemester till Gotland har vi hunnit med under året.
 
2012 var även året då jag tog steget och startade eget företag och öppnade webshop. Ett steg som jag är otroligt stolt över att jag har vågat ta och som har stärkt mig som person.
 
Jag vill sända ett stort tack till alla ni underbara läsare som har följt mig under året och tack för alla hejarrop vid öppnandet av webshopen. Ni är bäst!
Nu blickar jag framåt på 2013 som jag har bestämt ska bli ett ännu bättre år.
 
 
 
 

VÄLKOMMEN 2013

 
 
 
Bilder från Nyårspromenaden. Foto: Linda
 
 
Nytt år och nya möjligheter. Välkommen 2013!
 
Vi firade in det nya året hemma med god mat och trevligt sällskap. På eftermiddagen trotsade vi regnet och gick den nyårspromenad som är en tradition i vår stad. Det är en lång promenadsträcka som går igenom Industrilandskapet och som lyses upp med marschaller, eldar och vacker belysning. Det hela avslutas med tal och fyrverkeri. Otroligt vackert och maffigt!
 
Tillbaka hemma igen bjöds det på plockmat, gott i glasen och sällskapsspel. Och vid tolvslaget var det ju dags att beskåda ytterligare fyrverkerier.
 
 
Önskar er en bra start på 2013 och hoppas ni hade en fin nyårsafton.
.kram.