GLAD PÅSK!

 
 
 
Idag har jag och sambon försökt oss på att måla ägg som vi skulle ha till frukosten. Det här var faktisk första gången i vuxen ålder som jag målar ägg till påsk. Konstigt kan kanske tyckas, men jag är av den uppfattningen att äggen är finast som de är, vita;)
 
Det var sambon min som stod för den mest kreativa skapelsen med sitt grafiska mönster medans jag körde på en lite enklare variant där jag använde mig av washi-tejp och bokstavsstämplar. 
 
 
GLAD PÅSK!
 
 
 
 

WASHI-TEJP

 
 
 
Det här med washi-tejp (japansk papperstejp) tycker jag är ett underbart påhitt. Himla användbar till det mesta och de finns i hur mycket mönster och färger som helst, som gör det enormt svårt att välja;)
 
Jag använder mina till lite av varje, men främst till att slå in paket och beställningar som blir så mycket roligare när man slipper den tråkiga genomskinliga tejpen. Här kan man matcha tejpen efter färgen på inslagningspappret eller gå helt bananas och blanda mönster bäst man vill;) Dessutom är tejpen perfekt till att sätta upp vykort eller bilder på väggen, eftersom den inte är för stark utan lätt går att ta bort igen.
 
Nyfiken, använder ni washi-tejp & i så fall till vad?:)
 
 
 
 

VÅFFELDAGEN!

 
 
Har ni ätit någon våffla idag på självaste Våffeldagen?
 
Vi festade tlll denna annars ganska vanliga måndagskväll med nygräddade våfflor, hallonsylt, vaniljglass och grädde. Mums så gott det var!:)
 
 
Nu ska jag titta på Dicte innan det är dags att krypa ner i sängen.
 
Fin kväll!
 
 
 
 

SÖNDAGSPROMENAD PÅ ISEN

 
I söndags packade vi ihop oss i bilen tillsammans med mina föräldrar för en tur på skridskor/långfärdsskridskor på en av sjöarna i Kolmårdsskogarna. Dessvärre blev det inga skridskor då det låg alldeles för mycket snö på isen och det som en gång var plogat hade snöat igen därefter. Vi valde helt fel aktivitet och längdskidor hade passat bättre just denna dag. Istället tog vi en långpromenad på isen i det härliga solskenet.
 
Söta små sommarstugor med ett guld-läge precis vid strandkanten.
 
 
Lite märklig känsla att "gå på vattnet" och se allt från helt fel håll, om ni förstår vad jag menar:) Att komma och gå "rakt på" sommarstugor, bergsknallar och bryggor kändes ganska märkligt, när man är van att se det ur en helt annan vinkel. 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin start på påskveckan!
.kramar.
 
 
 
 

KÖKSBORD FÖRE & EFTER

 
Före....
 
Ett klaffbord hade stått på min önskelista ett tag och när vi behövde införskaffa ett till, mindre köksbord i samband med flytten till nya lägenheten förra året så var det ett ganska givet val. Jag började leta på Blocket och fann detta gamla bord på Öland. Det var ganska rangligt vid köpet med ojämn, spruken och fläckig bordsskiva, klaffar som inte riktigt satt fast och ojämna ben. Men efter att ha fått sig en omgång med slipmaskinen, lite lim och vit färg så blev det som nytt igen.
 
 
....och efter.
 
 
Vi ville ha pinnstolar till detta bord och även dessa hittade vi på Blocket och de är målade i samma färg som bordet.
 
 
 
 

LOPPISFYND FRÅN FÖRR

 
 
När jag satt och kollade igenom mitt bildarkiv i datorn fastnade jag i mappen på de loppisfynd jag gjort genom åren. Det här gamla fönstret och ramen fyndade jag för två somrar sedan och de står fortfarande framme. Den svarta ramen har fått ny svart färg och det gamla fönstret har jag behållt som det är. Jag kan fortfarande fundera på om jag kanske ändå inte skulle sätta i spegelglas eller göra om det på något annat sätt, som tanken var från första början. Men samtidigt tycker jag det är så charmigt bara som det är så jag låter nog bli ändå...:)
 
 
Foto: Linda
 
 
Den gamla zinkbaljan, glasflaskorna och glasburkarna är ett loppisfynd från förra sommaren när vi var nere på österlen.
 
Dessa bilder får mig att längta ännu mer efter sommar, uteloppisar och små mysiga dagsutflykter. Underbara, underbara sommar!
 
 
 
 

IBLAND BEHÖVER MAN LITE VARDAGSLYX!

 
Foto: Linda
 
 
Igår bakade jag Havrefrallor och dessa passade jag på att smaka på till frukost i morse, i sällskap av en stor kaffe latte i vackert glas. Sedan allt serverat på finaste brickan "Trassel" av Erika Tubbin. Vardagslyx en vanlig onsdag!
 
 
Fin dag!
 
 
 
 

BILDER FRÅN HELGEN

 
 
 
Foto: Linda
 
 
Har ni haft en bra helg?
 
Själv har jag haft en lugn och skön helg. Lördagen bjöd på ett vackert väder, så hela familjen begav sig ut på en uppfriskande promenad som vi avslutade med en mysig fika.
 
Jag fick riktigt med vårkänslor på vår promenad när man ser hur naturen sakta men säkert förändras. Snö och is som sakta smälter bort, solen som värmer och små små knoppar av vårblommor som sticker upp. Men ska man tro väderprognosen framöver verkar det ju dock som vi får vänta ytterligare på våren, då det tydligen väntas snöoväder igen. Snälla, snälla inte mer snö nu.... Jag tycker jättemycket om snö och vinter, men nu räcker det, nu vill vi ha vår!
 
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!
 
 
 
 

LOTTA AGATONS HEM I RESIDENCE

 
 
 
 
Foto: Linda
 
 
Jag var bara tvungen att knäppa några bilder ur Residence när jag satt och bläddrade i tidningen. Stylisten Lotta Agaton visar upp sitt hem i tidningen och jag tycker det är så grymt snyggt! Basen i lägenheten är mycket vitt och svart, som de sedan har mjukat upp med detaljer i trä. Ett hem helt i min smak...
 
Ha nu en fin fredagskväll och glöm inte bort vår H E L G K A M P A N J i webbutiken.
 
 
.kram.
 
 
 
 

DEKORATIVA TRÄLÅDOR

 
Vår lilla köksö/rullbänk i köket är en perfekt avställningsyta och förvaring när man behöver den där lilla extra platsen. Bänken som heter BEKVÄM och är från Ikea, har jag målat vit. Foto: Linda
 
 
Jag fortsätter att spinna vidare på våren och vårlängtan från föregående inlägg. Med min vårlängtan kommer även längtan efter att få besöka loppisar i alla dess former och fynda vackra saker. Just nu är jag sugen på att skaffa fler trälådor här hemma. Den på bilden köpte jag för några somrar sedan och den fungerar för tillfället som förvaring till vinflaskor. Men jag vill som sagt gärna ha fler och den ska vara så där snyggt sliten, med någon dekorativ text på och gärna en större modell att sätta hjul på och även någon att ha på balkongen till blommor och växter. Snyggt tycker jag!