I DET ENKLA BOR DET VACKRA

 
 
 
 
Jag håller helt med Ernst Kirchsteigers ord, många gånger är det enkla det allra vackraste. Att plocka med sig några blommor från naturen och ta in och sätta i en vas. Det behöver inte vara svårare än så. Jag älskar färgen och doften av syrener och för mig är det något jag förknippar med skolavslutning och sommarlov.    
 
Just nu står de här i vardagsrummet och sprider en ljuvlig doft!
 
Ha en fin helg allesammans! ♥
 
 
 
 

STÄDTIPS

 

Äntligen fredag! Veckostädningen fixade vi igår och idag har även kylskåpet fyllts på med diverse läckerheter. Så nu är vi redo för helg!
 
Idag får ni ett litet städtips från mig, nämligen dessa disktrasor från Erika Tubbin. För det första tycker jag de är grymt snygga och skojar till vilken städning som helst;) Dessutom är de tillverkade i miljövänligt material, är tryckta i Blekinge och går att kompostera. Hur bra är inte det? I webbutiken säljer vi disktrasorna "Trassel" och "Misströsta inte..." och dessutom är det fraktfritt när du beställer dem.
 
Ni får heller inte missa att vi just nu har 20% rabatt på produkter från Kristina Stark och Playsam.
 
 
 
 
 
 

LOPPISFYND NR 2 - MARMORLJUSSTAKAR

 
 
 
 
Loppisfynd nummer 2 från helgen var dessa ljusstakar i marmor. Marmor har ju blivit väldigt populärt på sista tiden om inte annat i t.e.x bänkskiva till köket och brickor. Jag har också lyckats falla för trenden och har börjat leta lite smått på loppisar efter både ljusstakar och brickor i marmor. Och i helgen kunde jag bocka av en sak på listan, nämligen ljusstakarna.
 
 
 
På bilderna:
* Evighetskalender "Happydays" av Ylva Skarp - Design Concept
* Betongkub med lock av Tove Adman - Design Concept
* Plåtburkar - IKEA
* Kikare - arvegods
* Marmorljusstakar - loppis
 
 
 
 

LOPPISFYND NR 1 - EN GAMMAL PALL

 
 
 
Ett av mina loppisfynd jag gjorde denna helgen var den här pallen. Min första tanke när jag såg den var att en sådan skulle vara perfekt att ha på balkongen som fotpall när man solar. Vi har inte så stor balkong och får därför inte plats med någon stor solstol/solsäng, men det här tror jag kan bli ett bra alternativ när man vill vila fötterna.
 
Jag föll för modellen och träunderredet och att den går att fälla ihop och enkelt ställa undan. Himla praktiskt:) Tyget är enligt mig hemskt fult så det kommer att bytas ut. Ett kraftigt tyg i grått eller svart lutar det åt tror jag och sen kommer den vara perfekt som fotpall. 
 
Vad tror ni om det?:)
 
 
 
 

VÅR PINGSTHELG I SMÅLAND

 
 
 
 
 
Här kommer några ögonblicksbilder från helgen som varit. Jag och Nils har varit i Småland och hälsat på hans mamma över Pingst. Lördagen bjöd på strålande fint väder och en otrolig värme. Då var det härligt att kunna sitta ute i en trädgård, gå barfota på gräsmattan och njuta av alla vårdofter från träd och blommor. En loppisrunda hann vi med också, men fynden jag gjorde där visar jag vid ett annat tillfälle.
 
På söndagen var de först ett väldans regnväder, men när det hade avtagit kavlade vi upp ärmarna och satte igång att hjälpa till att flytta några buskar i A´s trädgård. Ett riktigt slitgöra, men skam den som ger sig;)
 
 
Hoppas ni också har haft en skön helg med mycket sol och värme?!
 
Kram
 
 
 
 

LJUVLIGA MAGNOLIATRÄD

 
 
 
Älskar dessa vackra magnoliaträd i ljuvligt rosa färg. Tyvärr blommar de ju en väldigt kort tid, precis som de lika vackra körsbärsträden. Men när de står i full blom är de så otroligt vackra.
 
 
Önskar er en fin helg!
 
 
 
 

TRÄDGÅRD & UTELIV

 
 
 
Lite sånt som inspirerar just nu till balkong och uteplats. Precis som inomhus vill jag även här ha mycket vitt, grått och svart. Men blandar gärna upp det med trä, zink och betong. Blåa nyanser tycker jag symboliserar sommar och är en behaglig färg att lägga till till allt annat vitt, grått och svart.
 
 
 
 

VÅRTECKEN & TACK

 
 
 
Hej Måndag!
 
På en av våra löparrundor förra veckan passade jag på att plocka med mig en liten bukett vitsippor hem. Ni som följer mig på Instagram har redan sett bilderna men jag vill visa dem i ett större format här på bloggen också för jag tycker de är så vackra. Ett riktigt vårtecken med vitsippor!
 
Då var det tillbaka i vardagen igen efter några dagars ledighet. Min måndag började med att packa varor från helgens beställningar, som ska skickas ut runt om till alla fina kunder. Jag vill passa på att tacka alla som besöker oss och handlar i webbutiken! Så kul med alla nya kunder & all fin respons. Tack snälla ni! Missa inte att hålla utkik i butiken för det kommer med säkerhet fler fin fina erbjudanden. För att hålla er uppdaterade och ta del av erbjudanden och annat skoj kan ni följa mig på Bloglovin', Facebook och Instagram@designconcept_se. Jag hoppas vi ses där:)
 
 
Ha en fin måndag!
 
 
 
 

KAFFESERVIS - MON AMIE

 
 
 
 
Min älskade kaffeservis Mon Amie från Rörstrand. Tycker så mycket om kombinationen blått och vitt och gillar det nästan mer så här års för jag tycker färgerna symboliserar sommar. Den "gamla" delen av servisen har jag ärvt av min farmor och sen har jag även några delar ur det som har kommit ut i nyproduktion, bland annat burken med lock som ni ser på bilderna.
 
Har ni något favoritporslin som ni har ärvt eller samlar på?