TREVLIG VALBORG!

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Vill önska er en trevlig Valborgsmässoafton. Hoppas ni får en fin eftermiddag & kväll ♥
 
 

MARMORBRICKA I KÖKET

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Visst är väl marmor himla fint?!
Jag har länge velat ha en marmorskiva till köket för alla oljor, kryddor och andra tillbehör man har intill spisen, men har varit lite för snål för att betala flera tusen kronor för en marmorbricka. Istället gick jag till vårt lokala stenhuggeri och köpt mig en för en spottstyver av vad de kostar i butik. Ett tips är att fråga efter spillbitar som blivit över. Dessa brukar man kunna få köpa för en billig peng. Ett litet budgettips från mig till er!
 
 

BO STORT PÅ LITEN YTA

 
 


 
 
Foto: Alvhem
 
 
Liten yta på en bostad behöver ju inte betyda att man måste offra eller välja bort något rum. I den här lägenheten har man verkligen lyckats skapa alla rum som man behöver på endast 36 kvm. Här samsas kök, matplats, soffhörna, sovrum, arbetsrum, hall och badrum på få kvadratmeter men utan att det upplevs speciellt trångt eller rörigt. Lösningen är god förvaring, platsbyggt, ljusa färger och att utnyttja takhöjden. Vill du inspireras av fler bilder hittar du det här.
 
 

PÅSKHELGEN

 
 
En hel del blommor hade börjat tittat fram i trädgården...
 
 
Jag gjorde ett försök att fånga det lilla yrvädret Kajsa på bild. Här springer hon för fullt efter bollar som vi kastade till henne. Den nedersta bilden tycker jag ser så himla skojig ut när öronen står rakt upp:) Foto: Linda/Design Concept
 
 
Då var vi hemma igen efter några underbara dagar i Småland hos svärmor. Vi har mest bara tagit dagarna som de kommer och umgåtts och laddat batterierna. Vilket också har inneburit loppisturer, gått på auktion, fotat, njutit av solen och busat med hundarna. Jag har knappt rört datorn under hela helgen vilket har varit ganska skönt. Välbehövligt ibland att släppa det och göra något annat, tror jag:) Men nu är ledigheten över och det är dags att ta tag i vardagen igen.
 
 
Har ni haft en skön Påskhelg?
 
 

TIPS & BESKRIVNING FÖR ATT FOTA VATTENDROPPAR

 
Foto: Linda/Design Concept 
 
 
Vad kul att ni är flera som är nyfikna (både på bloggen och instagram) på hur jag har gjort när jag fotade vattendropparna i förra inlägget. Här kommer en beskrivning på hur jag har gått tillväga och vad jag hade för kamerainställningar.
 
Jag fotar med en Nikon och använder mig nästan alltid av Manuell inställning. När jag fotade vattendropparna hade jag kameran inställt på ett högt ISO (någonstans mellan 800-1600), en stor öppning på bländaren och en kort/snabb slutartid (jag låg mellan 1/60 och 1/80). Jag hade även blixten på, eftersom det är fotat i ett ganska mörkt badrum och för att jag ville undvika att ha för mycket belysning. Jag har gått så nära vattenkranen som det bara gick och sen har jag använt mig av stativ. Har du kamerastativ skulle jag rekommendera att använda det för att kunna hålla kameran så stabil som möjligt. Annars kan man med fördel stödja sig mot tex handfatskanten.
 
Sen satte jag på kranen så att den skulle droppa i en bra takt och sen var det bara att sätta igång och fota. Man får knäppa ganska många bilder för att dels få lite olika uttryck på dropparna men också för att lyckas fånga vattendroppen i "farten", vilket inte alltid är så lätt. Men det är bara att testa sig fram. Det är ju inget som säger att den här beskrivningen är rätt eller fel, men det fungerade för mig och min kamera. Mitt tips är att våga testa sig fram och leka med sin kamera och de inställningar man kan göra (vilket är väldigt olika mellan olika kameror). Ibland blir man förvånad över vad man kan åstadkomma, det har i alla fall jag blivit många gånger:) Jag är absolut inget proffs på det här med att fotografera men tycker det är väldigt kul att prova mig fram och testa nya saker. Och ju mer man övar desto bättre blir man ju!
 
 
Hoppas ni har nytta av tipsen och får en rolig fotostund. Lycka till!!
 
 

ATT FOTA VATTENDROPPAR

 
 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Sedan några veckor tillbaka går jag en foto-kurs en kväll i veckan. Himla kul och lärorikt och vid varje tillfälle lär vi oss en massa och får nya tips.
 
Något vi bland annat har fått öva på är att fånga vattendroppar på bild. Jag fastnade för den här övningen och gick hem och testade hemma i badrummet. Det är lite klurigt men med rätt inställningar och lite tålamod så är det riktigt skoj och jag tycker själv det blir väldigt effektfullt på bild. Har ni testat?
 
 

GRÖNT ÄR SKÖNT

Den lilla bordgranen från i julas står sig fortfarande fin och trängs just nu tillsammans med fjädersparrisarna och lite annat smått och gott på skänken i vardagsrummet. "Balance"-tavlan hittar ni i butiken och marmortavlan har jag gjort själv.
 
Jag älskar runda, lena stenar och passade på att dekorera med ett gäng. Dessa har jag plockat längs olika stränder på Gotland.
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag har funderat en del kring det här med växter och blommor och reflekterade över hur det på senaste tiden har blivit trender även i växter. Har det varit så hypat med vissa växter tidigare?! Lite märkligt egentligen hur en växt kan få sådan genomslagskraft och bli så populär. Man undrar ju vad det är som gör just "den" växten så eftertraktad?! Jag har själv halkat dit och köpt flera av de här trend-växterna. Men det är ju också svårt att låta bli för de är himla vackra! Har ni fallit för växt-trenden och köpt någon av de populära växterna?
 
 

FURU & INDUSTRIELLT HOS REBECCA CENTRÉN

 
 
 
 
Foto: Lånade med tillstånd av Rebecca Centrén
 
 
Jag tänkte att jag skulla spinna vidare på ett av förra veckans inlägg, nämligen furu. Min uppfattning är att furu har lite av en dålig klang hos många av oss. Kanske tänker man på bastu, gillestuga eller på hus som invändigt är helt klädda med gulnade furu från golv till tak och hela möblemanget går i samma material.
 
Jag kan ärligt erkänna att jag tidigare också har rynkat på näsan åt detta material. Därför tycker jag det är kul att se hur mycket det kan förändra ens uppfattning om något bara genom att exponera ett material på ett helt annat sätt. Det gäller ju att tänka outside the box liksom:)
 
Bilderna ovan är ett exempel på en miljö och ett hem där jag tycker de har satt furu på en helt annan nivå. Hemma hos Rebecca Centrén har man fått till den där perfekta mixen mellan det industriella och råa tillsammans med det varma i träslaget furu. Så himla läckert!!