DIY - BETONGBORD TILL BALKONGEN

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag har länge varit sugen på ett betongbord och att gjuta en egen betongskiva. Eftersom vi inte har jättemycket erfarenhet av att gjuta bordsskivor så tänkte vi att vi börjar med något mindre för att testa oss fram. Så vi började med ett bord till balkongen. Vi hade sedan innan ett Tärnö balkongbord från Ikea som vi använde oss av. Vi behöll underredet och skruvade bara bort bordsskivan i trä som vi bytte ut mot betongskivan som vi gjorde i storleken 60x60 cm. Resultatet blev över förväntan. Väldigt få luftbubblor och en otroligt slät och fin yta. Kunde inte ha blivit bättre!
 
 

ATT FYNDA I SITT EGET FÖRRÅD

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Ibland blir man bra glad över att man har sparat på gamla saker istället för att slänga dem en gång i tiden när man tyckte att de inte behövdes längre. Just nu är jag väldigt glad (och tacksam) att vår fläkt fanns kvar i förrådet för den är verkligen guld värd i dessa varma dagar. Den har helt klart räddat den här varma jobbveckan! 
 
 

VÅR BALKONG

Sittplats för två
 
Sedan någon vecka tillbaka står även hyllan "Hyllis" från Ikea på plats på balkongen. Som jag har väntat på att den skulle komma in på lager igen. Leverantörsproblem enligt Ikea (?!) som resulterade i många månaders väntetid. Men nu (äntligen) står den här.
 
 
 
Det växter verkligen så att det knakar på balkongen. Men jag gillar´t:) Foto: Linda/Design Concept
 
 
Den är inte stor men det är vår lilla oas så här under sommarhalvåret. Jag pratar förstås om vår balkong.
En härlig plats där vi sitter så fort vi har en möjlighet och där vi har vår lilla odling av bland annat kryddväxter, tomater, sallad och smultron. I tidigare bostäder har vi alltid bott på nedersta våningen i huset så nu njuter vi verkligen av att bo högst upp och ha fri sikt ut över trädtopparna och grönområdena. Ljuvlig känsla!
 
 

STILLEBEN MED GLASVASER

 
Vas 1 och 2 från vänster kommer från Serax, Cervera. Vasen på den svarta brickan kommer från Svenskt Tenn och den svarta brickan från Design Concept. Som det dessutom är rea på nu;) Foto: Linda/Design Concept
 
 
Förra helgen fick två nya små vaser flytta in hos oss. Jag har letat efter något att komplettera Svenskt Tenn-vasen med och de här två tycker jag gör sig väldigt fint ihop med den. Jag gör gärna små stilleben med glasvaser och har någon enstaka kvist eller blomma i och då passar den här typen av små vaser perfekt för det ändamålet. Här använder jag även en svart liten bricka under Svenskt Tenn-vasen som jag tycker blir dekorativt.
 
 

SÅGVERKET VANDRARHEM

 
 


 
 
 
 
 
I senaste numret av Residence finns ett reportage om Sågverket som jag direkt fastnade för. En gammal fastighet i Rö utanför Härnösand, som har renoverats upp till att bli vandrarhem, konferensverksamhet och restaurang. Hur fint som helst och miljön runt omkring ser ut att vara otroligt härlig. Historien bakom idéen och verksamheten är också en klass för sig och jag imponeras starkt av de personer som har sånt driv och vågar satsa fullt ut på en idé och dröm. Himla häftigt! Jag kan varmt rekommendera att köpa tidningen och läsa reportaget.
 
Såg dessutom via Frida-Trendenser att hela huset ligger ute till försäljning hos Fantastic Frank. Om du är köpsugen eller bara nyfiken på hur det ser ut så kan du se fler bilder här
 
 

HAVE A NICE SUNDAY!

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Kram ♥
 
 

HAPPY SATURDAY!

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Bästa känslan att vakna upp till helg och dessutom till ett vackert väder. Lördagsmorgonen har gått i ett lugnt tempo men nu är det hög tid att ta tag i dagen och att gå ut i solen förstås.
 
Ett litet tips också så här på lördagen. Just nu har vi 50 kr rabatt på skärbrädor och brickor från Erika Tubbin i webshopen. Kika in här för att se mer.
 
 
Trevlig lördag!
 
 

MINA SMÅ EKPLANTOR

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag är så himla glad i min små ekplantor och tar hand om dem som om de vore mina bebisar:) För visst är det ju kul när man har odlat upp något från ett litet frö eller skott till att bli en växt. Även om det har tagit en väldans tid för dem att växa så har det varit spännande att följa utvecklingen. Det är inte annat än att man känner sig lite stolt över att man lyckats.
 
Nu börjar de små ekarna bli stora och är i behov av lite större krukor om de ska få plats att växa ytterligare. Även om de är söta som mini-mini, så vill jag försöka få dem att växa lite större. Och jag inbillar mig att det ska gå bättre i större krukor. Men jag vet inte(?!) Det återstår att se om det lyckas.