RENOVERING AV POTTSKÅP

Skåpet före renovering
 
 
Här har vi kommit en bit på väg med slipningen.
 
 
Så här ser det ut idag.
 
 
Jag har helt glömt bort att visa er vårt pottskåp som vi har renoverat och gjort iordning. Vi köpte det på en loppis på Gotland förra sommaren. Lite bortglömt längst in i ladan stod det och såg inte alls speciellt roligt ut. Det var täckt med rost och färgrester i någon otroligt ful kulör som gick åt rosa/grisrosa/terrakotta-hållet (svårt att avgöra färgen, men ni ser ju själva hur hemsk den var:)). Men vi såg potentialen att göra iorning det och efter en hel del slitgöra med slipning och starka medel för att få bort färg och rost så blev det hur fint som helst. Tycker den ser lite ut som en gammal kamin och i och med den runda formen så passar den sig fint i ett hörn. Just nu är den placerad i köket och används som barskåp.
 
 

ÅTERBRUKA GAMLA TRÄLÅDOR

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Ni som följer bloggen vet att jag gillar att återbruka gamla saker. Att ta till vara på gamla prylar och ge dem en ny chans. Det får dock inte vara för plottriga saker utan jag fastnar mer för det råa och ruffa. Ett exempel är två gamla äppellådor som vi har gjort om till sängbord. Jag vet att jag har skrivit och tipsat om det tidigare, men det tåls att tas upp igen:) Jag är överförtjust i våra gamla trälådor och tycker de är himla praktiska (och snygga). Vi har flera stycken i vårt hem, både inomhus och utomhus.
 
 

DIY - SVART DAMEJEANNE

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Nu har jag varit i farten med sprayburken igen. Den här gången var det en av damejeannerna som fick sig en makeover. Den nya kulören blev matt svart, samma som de här glasflaskorna. Är helnöjd med resultatet! Jag gillar verkligen det här med sprayfärg. Väldigt smidigt att använda och den lämpar sig för många olika material. Jag använder den med fördel på tex glas- och metallföremål. Men ska jag måla om trämöbler så håller jag mig hellre till den traditionella målarfärgen.
 
 

GLAD MIDSOMMAR

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Glad Midsommar alla bloggvänner! Hoppas ni får en fin dag ♥
 
 

TAVELVÄGGEN I VARDAGSRUMMET

Kaffepaus tidigare idag i sällskap av lite tidningsinspiration.
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Tavelväggen i vårt vardagsrum har fått sig en liten uppdatering. Jag har flyttat om, lagt till och tagit bort tavlor och nu börjar jag känna mig nöjd. (Här kan ni se hur det såg ut innan).
 
Jag ville ha någon typ av symmetri i tavelväggen och valde därför att utgå från en gemensam höjd. Sen har jag blandat olika storlekar och färger på ramarna för att få lite "liv" i väggen. För oss har det varit viktigt att tavelväggen ska vara personlig. Därför har vi utgått från motiv som betyder något för oss och som vi kan relatera till. Jag tycker att man ska se till sig själv när man ska skapa en tavelvägg och inte bara gå på sådant som är populärt och modernt för stunden. Till exempel kan man välja en text eller ett motto, en present, fotografier man tagit själv, barnens teckningar eller varför inte skapa/måla något själv. Det finns hur mycket olika varianter som helst och det är ju det som gör hela skapandeprocessen så himla skoj:)
 
 

PIONKÄRLEK

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
I helgen som gick plockade jag med mig några kvistar pioner från mina föräldrars trädgård. Den cerise-rosa färgen är ju bara helt ljuvlig och ger en härlig färgklick till vårt annars svart-vita vardagsrum.
 
 

COFFEE TIME

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Vissa morgnar känns kaffe mer nödvändigt än andra. Idag är en sådan dag... och mmm vad det smakar extra bra då. Jag stuvade om lite smått på min lilla "kaffehörna" häromdagen och genast blev det också mycket roligare när det är dags att ställa iordning för fika.
 
Önskar er en fin start på midsommar-veckan ♥
 
 

FREDAGSFAVORITER I SVART/VITT

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Fyra svart-vita favoriter på en och samma bild...
1: Evighetskalendern från Ylva Skarp
2: Timglaset
3: Svarta glasflaskor
4: Senaste loppisfyndet, en liten marmorbricka.
 
Om någon är nyfiken på de svarta glasflaskorna så är det gamla ciderflaskor som jag diskat ur och spraymålat i en matt svart färg. Många gånger är ju cider-,öl-, saft-, vinflaskor (eller vad man nu har) inte så roliga som de är, men jag kan lätt fastna för formen på en flaska och har man den som utgångspunkt så kan man med enkla medel förändra flaskan med hjälp av lite färg. I det här fallet tycker jag att sprayfärg är det smidigaste att jobba med, jämfört med "vanlig" målarfärg. Dock kanske inte det bästa alternativet om man ser det ur miljösynpunkt, men det är ju åtminstone återbruk och det tycker jag är värt något bara det:)
 
Hursomhelst, väldigt fint och dekorativt både att ha som vas eller bara som de är. 
 
 

DEN BÄSTA TIDNINGEN ÄR I PAPPERSFORMAT

 
Nya magasin som ligger och väntar på att bli lästa. Foto: Linda/Design Concept
 
 
För mig finns det inget som slår tidningar i pappersformat. Visst har det sina fördelar och är smidigt med digitala tidningar som tex på iPaden. Men det är ändå något speciellt att hålla tidningen i handen och bläddra sig fram sida för sida. Att få lägga sig i solstolen eller krypa upp i soffan/fåtöljen med en tidning i ena handen och något gott att dricka i den andra. Härliga stund det! Sen när de är färdiglästa för stunden samlar jag dem i högar, som en liten påminnelse om att jag ska fortsätta bläddra i dem. Sparar ni också tidningarna när ni läst dem eller slänger ni dem?
 
 

EN PROMENAD VID ÅGELSJÖN

 
 
De branta bergväggarna är populära för bergsklättring.
 
På flera ställen längs stigarna finns rep till hjälp för att ta sig upp för de bergiga delarna.
 
Vi plockade med oss lite Harsyra för att ha i salladen till middagen. Foto: Linda/Design Concept
 
 
Har ni haft en bra Pingst-helg?
 
Själv har jag haft en fantastiskt fin helg. Vi fick i torsdags besök av sambons mamma och vovven Kajsa och tillsammans med mina föräldrar har vi fördrivit tiden med lite av varje under helgen. I fredags, på Nationaldagen, packade vi med oss matsäck och åkte ut till Ågelsjön för ett par timmars promenad. Det var otroligt skönt att komma ut och andas lite skogsluft. Just där vi var är det bitvis ganska bergig terräng vilket gör att man stundtals får klättra och kämpa lite för att ta sig fram. Kul tycker jag! Det här är också ett popolärt område för "klättringsfolk" och en solig och varm dag som denna så var det ett stort gäng som hade slagit läger och klättrade uppför de branta bergväggarna. Det var inte annat än att jag blev lite sugen att testa på;)
 
 

UTVALDA DETALJER

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag gillar när styling är enkel med några få utvalda detaljer. Det tycker jag ger ett lugnt och balanserat intryck. Istället för att ha för många prylar framme samtidigt byter jag ut ofta och ändrar om här hemma. Då är det perfekt med våra stora Bestå-skåp där man kan ställa in de saker man tröttnat på för stunden och istället plocka fram något annat. På det sättet känns nästan alltid prylen som ny igen när man plockar fram den efter att ha stått undangömd i skåpet ett tag. Ett enkelt (och billigt) sätt att få förändring hemma.
 
Jag köper ganska sälla nya saker och när jag gör det så tänker jag till både en och två gånger innan. Anledningen till det är helt enkelt att jag vill vara säker på att inte göra några förhastade impulsköp som jag ångrar i efterhand. Det här med slit-och-släng tilltalar inte mig alls utan när jag väl väljer att köpa något så vill jag veta att jag kan ha det länge och inte kommer tröttna på det efter några månader.
 
Intressant att höra hur ni tänker kring det här? Är ni också återhållsamma eller går ni mer på impuls? Berätta gärna:)