HEMMA-HOS-INSPIRATION

 
 
 
 
 
 
 
 
Om det är något jag gillar och inspireras lite extra av i inredningsmagasin så är det hemma-hos-reportagen. Tycker det är himla kul att få "kika in" hos folk och se hur de bor och läsa deras berättelse. Just nu ligger det här inspirerande hemmet uppe på Hus & Hems hemsida och är du nyfiken och vill inspireras av fler bilder så hittar du det här...
 
 

NYA LAMPOR ÖVER MATBORDET

 
Betong möter trä möter marmor möter grönt... Precis som jag gillar det allra bäst. Foto: Linda/Design Concept
 
 
Vi har äntligen fått upp lampor över vårt stora matbord och valet föll på två stycken betonglampor från Tove Adman. Det var bara lampor som saknades över bordet för att det skulle kännas helt komplett. Dessutom är det väldigt skönt att äntligen ha bra med ljus när man ska äta eller jobba vid bordet.
 
 
Fin dag till er!
 
 

HEMMA HOS LOTTA AGATON

 
 
 
 
 
Just nu kan man via Åhlens hemsida kika in i Lotta Agatons hem och inspireras av hennes stil och känsla för detaljer.
 
 

VÄGGKROKAR I SOVRUMMET

Betongkrokar designade av Tove Adman är en ny favorit. Finns att köpa i webbutiken.
 
Bakom sovrumsdörren hänger två svarta "Mama"-krokar från Essem Design. Perfekt med en varsin att hänga sina kläder på.
 
Första gången jag såg dessa krokar var i en föreläsningssal för ca 8-9 år sedan i Kalmar. Sen dess har de stått på min önskelista, så det var väl på tiden att det blev ett köp nu;) Foto: Linda/Design Concept
 
 
Hej måndag & ny vecka!
 
Hoppas ni har haft en bra helg?! Min har varit en av de mest spännande på länge. I lördags hade vi nämligen journalist och fotograf här för att fota och intervjua oss till ett kommande tidningsreportage. Så himla kul och spännande. Nu väntar vi med spänning på när det kommer ut:)
 
I helgen knäppte jag även några bilder på en av de senaste tillskotten i vårt hem, nämligen krokar som har kommit upp på väggarna i sovrummet. Vi saknade något att kunna hänga galgar och kläder på så upp kom två stycken svarta Mama-krokar från Essem Design och två betongkrokar från Tove Adman. Tanken är att Mama-krokarna ska få agera klädhängare (eftersom de hänger lite mer gömda bakom dörren) medans betongkrokarna (som är mer synliga i rummet) får bli hängare till finheter som man vill visa upp, som t ex magasin, väskor, scarves eller smycken. 
 
 
Ha nu en fortsatt fin måndag!
 
 

FREDAGSFAVORITER - FREDAGSBLOMMA

 
 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Tidigare i veckan var jag förbi Blomsterlandet och köpte två stycken Fjädersparris (Asparagus setaceus). Den här växten var innan helt ny för mig men efter att ha sett den på diverse bloggar och instagramkonton så har den fastnat i mitt huvud. Har läst att den spås bli nya inne-växten, men jag vet inte om det stämmer?! Fin är den i alla fall och det verkar ju vara många som tycker detsamma.
 
 
Fin fredag till er kära besökare ♥
 
 

ARBETSRUM - FÖRE OCH EFTER

Häromdagen hintade jag ju om att visa er fler helhetsbilder från arbetsrummet och här kommer några före och efter bilder på vad vi har gjort i detta rum.
 
 
Så här såg det ut när vi flyttade in. Tidigare ägare hade detta som sovrum men vi valde att göra det till arbetsrum. Som jag längtade efter att få det där extrarummet. Ett eget rum för kontor/arbetsplats, det kändes lyxigt det!
På alla väggar förutom den brun/beiga fondväggen till vänster har vi satt renoveringstapet och målat vitt. Den brun/beiga fondväggen har vi skrapat ren från tapeter och limrester för att få fram en rå betongvägg. Vi har alltså gjort samma här som vi gjorde med en av väggarna i sovrummet. Ett riktigt slitgöra, men så värt det så här i efterhand. För jag verkligen älskar de väggarna!
 
 
Betongväggen målades i en ljus grå nyans medans allt annat som sagt blev vitt. Precis som i övriga lägenheten har vi inte bytt ut golvet utan valt att behålla ekparketten.
 
 
Garderobsväggen fanns när vi flyttade in och den är perfekt eftersom den slukar så mycket förvaring. Dock var vi inte jätteglada i kulören/träslaget (som jag skulle tro är körsbärsfanér?!) så här funderade vi ett bra tag på hur vi skulle göra. Byta ut eller måla? Men under tiden upptäckte vi att det var ekfanér på baksidan, vilket vi tyckte passade mycket bättre till golvet. Så sagt och gjort. De två skjutdörrarna monterades ned och sen vände vi helt enkelt på träskivorna och istället fick vi släta dörrar i ekfanér. Hade vi satt in nya dörrar och helt fått välja själva hade valet blivit något mer diskret (som vitt). Men det här blev en väldigt bra budgetlösning.
 
 
De släta dörrarna i ekfanér tycker jag gör sig mycket bättre mot golvet och det övriga rummet.
 
 
Rummet från en annan vinkel. Vägg i vägg med arbetsrummet och bakom glasbetongen ligger badrummet.
 
 
Från första början, när huset byggdes så var det inbyggda garderober på den här väggen och som också slukade yta från badrummet. Men tidigare ägare flyttade ut väggen och tog bort de inbyggda garderoberna när badrummet renoverades. I samband med det satte de också in glasbetongen för att få in extra ljus eftersom badrummet saknar fönster. Smart tycker jag men kanske inte den bästa placeringen pågrund av bland annat insyn. Hade vi fått bestämma hade glasbetongen placerats på ett annat sätt (mer i takhöjd) just pågrund av insynen. Men det är ett projekt som kanske får bli av längre fram, vem vet. Nu löste sig problemet väldigt bra ändå med hjälp av frostad dekorplast på baksidan.
 
 
På återseende!
 
 

VÅR "NYA" MATPLATS

 
Med nymålade och iordninggjorda stolar fick vi en helt ny matplats. Så här såg det ut runt vårt stora matbord för några veckor sedan. En salig blandning på färger och träslag. De vita pinnstolarna har vi dock inte målat om utan de har bara fått flytta ut i köket.
 
 
 
Numer ser det ut så här. Jag tycker det blev ett mycket lugnare intryck när alla stolarna är i samma färg. Det gör mig absolut inget att blanda stolsmodeller och färger men så här i efterhand och när jag jämför med innan så blev detta mycket bättre. Dessutom tycker jag att ekbordet fick en helt annan karaktär med svarta stolar.
 
Vad föredrar ni, att blanda stolar runt matbordet eller att ha alla likadana?
 
 

RENOVERADE SJUANSTOLAR & PINNSTOLAR

De första sjuanstolarna vi köpte var två av dessa. De var ommålade av tidigare ägare i en svart högblank färg och i väldigt slitet skick...
 
... Men med ny halvmatt färg och rengöring av benstativen så blev de så här fina.
 
Karmstolarna såg ut så här före renovering. De har varit klädda från början i ett hemskt mönstrat tyg, men tidigare ägare hade "klätt av" dem och tänkt göra dem iordning, men gav upp och valde att sälja dem istället. Tur för oss det:)...
 
... och så här blev de när vi fick göra dem iordning. Vi funderade först fram och tillbaka om vi skulle måla dessa eller om vi skulle köpa helklädslar till dem och det slutade med att vi lämnade in dem på lackering också. Sedan har vi själva sytt sittdynor och klätt om armstöden i svart konstläder.
 
Två av dessa karmstolar står hos oss och de andra två har mina föräldrar hemma hos sig. Perfekt när man kan dela upp saker och ting emellan sig:)
 
Vi hade även fyra stycken gamla träfärgade pinnstolar efter min mormor som vi också har målat om. Foto: Linda/Design Concept
 
 
Ni som följer mig på Instagram (@designconcept_se) vet att vi de senaste månaderna har kommit över ett gäng sjuanstolar. Jag är överlycklig för dessa stolar som jag har drömt om såå länge. Att köpa de här stolarna nyproducerade har inte varit något alternativ för oss eftersom det hade kostat alldeles för mycket. Därför har jag istället valt att spana efter dem på andrahands marknaden. Det man oftast får räkna med då är ju att skicket inte alltid är det bästa. Vilket var fallet med de här stolarna. De var i stort behov av kärlek och renovering. Men bortsett från att de var nötta och skavda i färgen så var de i gott skick. Av erfarenhet vet jag att ryggarna många gånger kan vara utslitna och lite "slappa" på sådana här begagnade stolar, så det gäller att kolla dem noga så man inte blir lurad (tips till er som letar exempelvis begagnade sjuan- eller myran-stolar).
 
När det var dags att göra iordning stolarna valde vi att lämna in alla på lackering för att få ett proffsigt resultat. Karmstolarna har vi sedan själva sytt sittdynor till och klätt om alla armstöden.
 
Tack vare ny färg, rengöring av benstativen och nya sittdynor och armstöd så har vi fått helt nya stolar för bara en bråkdel av vad nyproducerade kostar att köpa. Visst vi hade sluppit allt jobb vi har lagt ned om vi hade valt att köpa nyproducerade stolar, men det är ju också lite charmen med det tycker jag. Att veta att de är gamla och har en historia och att vi har lagt ner tid och kärlek på dem. Jag är helnöjd!!:) 
 
 
Kram Linda
 
 

SOFT SÖNDAG

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Idag har vi haft en slapp och slö söndag bortsett från löprundan mitt på dagen. Efter den ganska hårda löprundan tog alla krafterna slut och jag har inte gjort speciellt många knopp efter det. Men ganska skönt det med ibland. Antar att kroppen var slutkörd och behövde vilan:)
 
Hur har din söndag varit?
 
 

EN STRINHYLLA PÅ PLATS

 
Foto: Linda/Design Concept
 
 
Jag har ju inte visat er några bilder från vårt arbetsrum och det beror helt enkelt på att jag inte riktigt har känt mig klar med det rummet. Det har bara känts halvklart och som att något fattas. Men för ett tag sedan så fixades de sista detaljerna med rummet och nu känns det väldigt mycket klart:) Jag börjar med att visa detaljbilder på vår nya stringhylla som har kommit upp på den grå betongväggen. Stringhyllan har jag fått ta över från min mamma som hon har haft sedan hon var liten. Jag gillar den jättemycket. Har saknat att ha lite ordentlig förvaring på väggen ovanför skrivbordet så det här blev perfekt. 
 
Fler helhetsbilder på arbetsrummet kommer det också inom kort:)
 
Fin lördag till er!
 
 

FREDAGSFAVORITER - BETONGLJUSSTAKAR AV TOVE ADMAN

Foto: Linda/Design Concept
 
 
Ni som följer mig här på bloggen vet att jag är svag för betong. Därför är just dessa betongljusstakar, av förklarliga skäl, en stor favorit här hemma. Helt ljuvliga i sin design och form och de blir bara vackrare med åren. Designen står Tove Adman för och de finns att köpa/beställa här. För tillfället är de slut i lager men hojta bara till om du är intresserad av att köpa så fixar vi det:)
 
Idag ska vi hämta hem våra stolar som har varit inlämnade på omlackering. Ska bli himla spännande att se hur resultatet blev.
 
Happy Friday ♥
 
 

INSPIRERANDE HOS FANTASTIC FRANK