Mio´s höstkatalog

 
Den här tiden på året är det flera av möbelvaruhusen som släpper nya kataloger. Igår damp nya Mio-katalogen ner i brevlådan och nu väntar jag även på katalogen från Ikea som jag hoppas kommer inom kort. Även om man kan se mycket av nyheterna i förväg på företagens hemsidor och även bläddra i katalogerna digitalt så är det alltid lite extra speciellt att ha katalogen framför sig och bläddra i den. Här nedan har jag satt ihop ett moodboard över mina favoriter från höstens nyheter. Ni hittar alla produkter på Mio.se. Hoppas ni gillar!
 
 
Foto och kollage: Linda Andersson, Design Concept
 

Längtan efter förändring

 
Jag upplever alltid att inspirationen och lusten till att fixa med inredning inomhus mattas av lite under sommarmånaderna. Man vill hellre spendera sin tid utomhus och man fixar och inreder mycket hellre i trädgården, på uteplatsen eller på balkongen istället för inomhus. Någon som känner likadant?
 
Men sen när sommaren börjar gå mot sitt slut, semestern är slut, man ska återgå till jobb/skola/dagis och hösten börjar knacka på dörren, då kommer känslorna för inomhusfixet tillbaka. Och de här känslorna har redan börjat smyga sig på hos mig och jag känner en längtan efter förändring och något nytt. Ett av de större projekten jag vill ta tag i är att måla om i sovrummet och arbetsrummet. Skulle vilja ge våra fondväggar ny färg och är lite sugen på mörkare grå kulörer. Här i kollaget ser ni lite hur mina tankar går. Än så länge har jag bara spanat inspiration på nätet så nästa steg blir att åka till färgaffären för att hämta färgprover. Inspirationsbilderna är hämtade från Nina Holst snygga hem. Hennes blogg Stylizimo är en stor inspirationskälla. Kulörproverna kommer från Nordsjö.
 
 
 
Kollage: Linda Andersson, Design Concept med bilder från Stylizimo och Nordsjö
 

Deolicious - Ekologisk deodorant

 
Jag tänkte öppna upp en ny kategori här på bloggen med ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Nämligen ekologisk och naturliga alternativ på hudvård, hårvård och kroppsvård. Jag har skrivit om ämnet förut här på bloggen och det är ett ämne som påverkar mig och intresserar mig väldigt mycket.
 
Att vara medveten och noga med vad man väljer för rengöringsprodukter och vad de innehåller är för mig jätteviktigt. Både när det handlar om rengöringsprodukter till mig själv eller till hemmet. För visst är det väl skrämmande när man läser om alla otäcka ämnen som exempelvis mineraloljor, parabener, aluminium och andra syntetiska ämnen som finns i flertalet produkter idag och vilket skada de kan orsaka? Därför väljer jag att plocka bort sådana produkter och istället välja produkter som är skonsamma mot mig och mot miljön.
 
Nyligen hittade jag deodoranten Deolicious via webbutiken Naturligt Snygg. En ekologisk deodorant som är handgjord på Gotland och helt fri från parabener, alkohol, aluminium och parfym. Just ekologiska deodoranter tycker jag har varit klurigt att hitta någon som verkligen fungerar och står emot svettlukt. Men den här har jag nu testat i någon vecka och är riktigt nöjd med den.
 

SommarminnenNu är mina tre veckors semester slut och idag var det dags att återgå till jobb igen. Helt ok om ni frågar mig. Jag har haft tre härliga lediga veckor med besök i Småland, utflykter, grillmiddagar, en och annan skön stund i solen och mycket mycket mer. Vädret har ju tyvärr inte visat sig från sin bästa sida den här sommaren. Och visst är det lite trist när man längtar efter sol och värme på sin semester. Men man kan ju inte göra så mycket åt det utan det är ju bara att gilla läget liksom och anpassa aktiviteterna efter vädret:) Vi hade i alla fall turen att få några soliga dagar. Här är ett litet bildregn från mina semesterveckor. 
 


 
 
Foto: Linda, Design Concept