RÅA MATERIAL MÖTER DE BLANKA ELEGANTA

 
Jag gillar när ruffa, råa material möter de blanka, välpolerade och eleganta. Som här. Den råa betongväggen i bakgrunden i kombination med klarglas, blanka metaller och marmor. Enkelt och snyggt!
 
Ha en fin fin helg allesammans ♥
 
Foto: Linda, Design Concept
 

FÖRÄNDRA MED ENKLA MEDEL

 
Jag måste slå ett slag för det här med vitrinskåp. För en förvaringsälskare som jag, som gillar det här med täckta skåp så är vitrinskåp en himla finurlig lösning. Här kan jag se alla mina saker och kan njuta av finheterna men jag slipper damma varje liten pinal i tid och otid. Dessutom är det enkelt att ändra om när jag har börjat tröttna på stylingen i skåpet.
 
 
Och det förändras ganska ofta i vårt vitrinskåp. Förra veckan såg det tex ut som på bilden ovan och idag ser det ut som på bilden nedan. Inga större förändringar egentligen, men alldeles tillräckligt för att få en helt annan känsla i hela rummet. På övre bilden hade jag tex en hel del svarta och vita detaljer tillsammans med en samling vaser och skålar i klarglas (ja, utöver sambons "fina" leksak då;)). I den nedre bilden har jag blandat in fler bruna toner och trädetaljer tillsammans med vaser i klarglas.
 
Jag har valt att bara ha utvalda detaljer ståendes framme i vitrinskåpet. Sådant som jag vill se för stunden och som jag blir glad av. Våra andra prylar kan jag istället enkelt gömma undan i Bestå-skåpen. På så sätt kan jag enkelt skifta fram och tillbaka och sakerna känns lite som nya igen när de ställs fram i rampljuset. Jag jobbar oftast på det här sättet när jag stylar. Springer sällan och köper nytt utan använder mig hellre av sådant jag redan har hemma och skiftar om bland det. Det blir både enklare, mer personligt och billigare på det sättet.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

CITRON- OCH INGEFÄRSTE MOT FÖRKYLNING

 
 
Så här i förkylningstider så är varmt te ett måste för mig. Och speciellt "mitt" citron- och ingefärste. Friskt och gott och en riktig vitaminboost. Är man förkyld så kan man med fördel proppa i sig just ingefära, då ingefäran ska både förhindrar och lindrar förkylningen. Ingefäran innehåller en massa antioxidanter och verkar även anti-inflammatoriskt. Med andra ord är den bra mot mycket.
 
Så här gör jag mitt te:
Jag börjar med att ha i 2-3 citronskivor och lite riven ingefära (jag brukar ta ca 1/2-1 tsk) i en tom mugg. Sen heller jag över tevatten och blandar runt med en sked honung. Sen är det bara att dricka och njuta!
 
Foto: Linda, Design Concept
 

VÄXTER GER BÄTTRE INOMHUSKLIMAT

 
Ett bra tips för att göra ett rum mer levande är att lägga till växter och blommor i inredningen. De är inte bara något fint att titta på, utan sägs även ha en lugnande inverkan och bidra till en förbättring av inomhusmiljön. Enligt undersökningar bidrar växterna till att rena luften från gifter och förbättra inomhusklimatet. Hur bra låter inte det! Inte bara får jag något fint att titta på (och i vissa fall lukta på), det har också en positiv inverkan på min hälsa och mitt hem.
 
Jag har så smått börjat lägga till mer och mer växter i vårt hem och skapar oftast vackra stilleben med dem. Tycker det gör så otroligt mycket med ett rum bara genom att plocka in lite grönt. Och då menar jag inte att man ska ha en hel skog i vardagsrummet:) Nej då, det räcker gott och väl med någon enstaka växt för att skapa rätt känsla.
 
Ett bra tips om man inte vill springa och köpa massor nya växter är att ta skott från andra plantor. Du kanske redan har någon växt hemma som det går att ta skott ifrån eller varför inte fråga mamma, pappa eller en vän. Aloe veran på bilden är ett sådant exempel. Jag fick ett litet skott från min snälla mamma och nu har den växt och blivit enorm. Så himla kul när man lyckas med sina växter.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

FREDAGSLYX

 
Idag lyxade vi till det ordentligt vid eftermiddagsfikat. Och gick förbi det lokala konditoriet och köpte en varsin godsak. Klart det måste firas att det är fredag och att man känner sig grymt nöjd med veckans jobb:) En liten belöning iform av något gott att stoppa i munnen. Smaskens!
 
Önskar er en grym fredagskväll och helg ♥
 
Foto: Linda, Design Concept
 

ETT HEJ

Foto: Linda, Design Concept
 
 
Hej bloggvänner! Hoppas ni har det bra.
 
Det har varit lite tunnt med inlägg här på bloggen den senaste veckan och jag skyller det helt enkelt på sjukstuga och mycket jobb. Förra veckan härjade magsjuka här hemma och nu verkar det inte bättre än att jag ska ha gått och blivt förkyld också. Suck! Inget vidare alls, men vad gör man. Jag försöker se till att göra det bästa av situationen och boosta mig med vitaminer och varmt te.
 
Det har även jobbats för fullt bakom kulisserna med en ny hemsida. För nu när webbutiken stängde så behövde jag ju en ny hemsida. Så den har jag jobbat stenhårt med för att få klar och nu är den så gått som färdig. Ni hittar den på samma adress som tidigare, det vill säga www.designconcept.se.