Soffhörna av lastpallar

 
Vår balkong har fått en soffhörna. Jag byggde ihop en egen variant av två gamla överblivna lastpallar och några betongplattor. För att det ska bli lite mjukt om baken fixade jag en provisorisk dyna som jag svepte in i en pläd. Och ett gäng kuddar gör det mjukt om ryggen. Måste säga att jag blev riktigt nöjd med mitt "bygge" som invigdes tidigare idag med en kopp kaffe i solen.
 
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

Ett fikonträd

 
Mitt fikonträd växer så det knakar just nu. Tidigt förra hösten när jag precis hade planterat skottet så var plantan inte större än vad ni ser på bilden nedan. Men under våren och sommaren har den alltså växt till sig riktigt ordentligt. Större kruka, bättre och mer näringsrik jord och lite växtnäring då och då har visst gjort susen. Kul att se att lite tålamod och ansträngning lönar sig.
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

En tur i jordgubbslandet

 
I lördags fick vi för oss att åka ut och plocka jordgubbar. Så vi begav oss iväg till närmaste självplock och på bara en halv timme hade vi plockat på oss hela 20 liter bär. Stora, fina, illröda jordgubbar som vi kokade saft och sylt på när vi kom hem. Så nu har vi matkällaren full med flaskor och burkar med vår alldeles egna hemmagjorda saft och sylt. Det är lyx för mig!
 
 
Foto: Linda, Design Concept