MER FÄRG I HEMMET

 
Att plocka in mer färg i hemmet är det nog många som är extra sugna på så här års. I alla fall känner jag så. Och jag försöker bli bättre på att ta in färg här hemma. Inte för mycket, men så där lagom för att få en lite vårigare känsla.
 
Mitt tips är att jobba med accentfärger i blommor, textilier och små detaljer. Att plocka upp "sin" färg i en vacker blombukett, några kuddfodral, ett gäng ljushållare eller i en vas kan vara fullt tillräckligt för att fånga rätt känsla i ett rum. På det här sättet blir det också mer lagom utan att färgen tar över hela rummet.
 
Jag har börjat med att plocka in några vackra blommor i rosa och lila toner här hemma. Fina accentfärger båda två men favoriten är helt klart den här lila färgen på Hortensian. Jag tycker den är fantastiskt vacker! En riktig Linda-färg! Och en kulör jag skulle vilja plocka in mer av, exempelvis i kuddar.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

EN MÅNDAG MED BESÖK

Idag har det varit en dag utöver de vanliga. Vi har nämligen haft besök av teamet Anna Truelsen och Jonas Lundberg. Anna har stylat och Jonas fotat vårt hem för ett tidningsreportage. Det har varit otroligt spännande och kul att få hänga med och se hur de arbetar och jag är himla glad att vi har fått chansen att vara med om det här. Nu väntar vi med spänning på resultatet och jag lovar såklart att uppdatera er om när reportaget kommer ut;)
 
Foto: Linda, Design Concept
 

VÅRT HEM I NORRKÖPINGS-MAGAZINET

 
För två veckor sedan gjordes ett hemma-hos-reportage hos oss av tidningen Norrköpings-Magazinet. Och nu i veckan kom tidningen med reportaget ut. Så otroligt kul! Det är ju andra gången vi är med i en tidning i ett sånt här sammanhang (för ganska exakt ett år sedan hade vi StyleRoom här som gjorde ett hemma-hos-reportage) och det är lika skoj varje gång. Reportaget finns även att läsa på nätet för er som inte får tidningen. Ni hittar det här.
 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

DET HÄR ATT PLASTBANTA

 
 
Plastbanta har ju blivit ett begrepp som många pratar om idag och det pratas även en hel del i media om plastens påverkan på vår miljö. Och det är minst sagt ett intressant ämne tycker jag. Det är riktigt skrämmande hur ett material som används så frekvent i vår vardag kan ha en så stor negativ påverkan för oss människor. Och jag är glad att jag har fått upp ögonen för frågan och försöker påverka min egen förbrukning. Läs mer om hur plasten påverkar oss här.  

 

För egen del försöker jag i största möjliga mån undvika materialet plast i hemmet. Och det är något jag eftersträvat i flera år. Vi har successivt rensat ut bland våra plastprylar. Och främst är det köket som har fått sig en omgång. Av någon anledning hittar vi ju väldigt mycket plast just i köket. Skärbrädor, köksredskap, hushållsmaskiner, matlådor, bunkar, skålar osv osv. Och för att inte tala om all mat vi bär hem från mataffären i diverse olika plastförpackningar. Det är ju i princip omöjligt att helt bli av med plastkonsumtionen men jag tror ändå att vi kan minska vår förbrukning avsevärt.

 

 

Gemensamt för alla plaster är att de släpper ifrån sig mest ämnen när de värms upp. Så när plasten värms upp när vi till exempel lagar mat släpper den ifrån sig farliga kemikalier som vi sedan får i oss när vi äter maten. Så kombinationen plast, värme och mat är med andra ord en väldigt dålig kombination. För mig har det därför varit viktigast att plastbanta köket i första hand. Det första vi bytte ut var våra plastskärbrädor, plaststekspadar och andra köksredskap i plast. Med andra ord sådant som ofta eller alltid kommer i direktkontakt med varm mat. Allt eftersom byter vi även ut skålar, burkar, durkslag, hushållsmaskiner osv. Och istället för plast väljer vi material som glas, trä och metall.

 

Nu bör man ju inte vända upp och ner på hela sitt hem och slänga allt vad plast heter bara för att man bestämmer sig för att plastbanta. För att slänga fullt fungerande plastprodukter på tippen känns ju ganska onödigt?! Och så miljövänligt blir det inte heller när de fungerande plastprodukter går upp i rök och smutsar ner luften ännu mer, för att sedan snabbt ersättas med en ny pryl. Nej, den här processen får nog lov att ta sin tid. Men att alltid ha det i bakhuvudet, undvika att köpa nya plastföremål och successivt rensa ut plasten är steg i rätt riktning.

 

Dela gärna mer er om era tankar och funderingar kring det här ämnet. Någon av er läsare som också plastbantar?:)

 
 
Foto: Linda, Design Concept
 

GRÅ-SVARTA TONER PÅ VÄGGEN

 
Inspirationen till att måla har hittat tillbaka igen. Det går alltid lite upp och ner det där för min del. Men nu så ligger två nya tavlor på tork och väntar på att få komma upp på väggen. Precis som i inredningen så går även mina målningar i grått, vitt, svart och bruna toner. Som den här tavlan i grå-svarta toner och varierande struktur. Hittar du något du gillar och själv skulle vilja ha på väggen? Mejla då mig på linda@designconcept.se.
 
 

MED HOPP OM LIV

 
Nyligen planterade jag om ett gäng av våra växter och plantor. Tänkte att de små pelargonskotten och fikonplantan skulle må bra av en större kruka och mer plats att växa på. Så nu håller jag tummarna hårt för att de ska sätta fart. För växtkrafterna har verkligen stått helt still under vintern. Men nu borde de väl ändå sätta fart och växa när de har fått större kruka, gödning på det och att det dessutom har blivit varmare och soligare i fönsterna?! Jag chansar, och håller tummarna för dem i alla fall:)
 
Hoppas innerligt att fikonplantan (till höger) ska börja växa på höjden och inte bara på bredden. Som ni också ser så har den lilla ekplantan (till vänster) skjutit i höjden och blivit lång och ranglig. Det ser ju minst sagt lite roligt ut med den långa smala stammen och alla bladen högst upp.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

BOKTIPS

 
Under årets bokrea har jag passat på att uppdatera bokhyllan med några nya böcker. Det är en salig blandning som har hamnat i shoppingkassarna. Skönlitteratur, kokbok, inredning och fotografi för att nämna några. Det senaste köpet var den här. Life - The Classic Collection. Fick tipset om den på Instagram och lyckades haffa ett ex på halva reapriset. Ett riktigt fynd!
 
Boken är full med fina fotografier, både i svart-vitt och färg. Klassiska, välkända foton på händelser, personer och byggnader. Flera av dem går dessutom att plocka ut utan att man förstör boken. Perfekt om man vill rama in en bild eller två, något jag planerar att göra.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

EN LÖRDAG MED SOLSKEN

 
Lördag. Och en dag som bjudit på sol och härlig vårvärme.
 
Bilderna är tagna tidigare idag när solens strålar letade sig in och gjorde att vårt vardagsrum fullkomligt badade i solljus. Det är en av de sakerna jag gillar allra mest med lägenheten. Att vi har fönster åt tre väderstreck och därmed får in mycket ljus. Det är guld värt under den mörka årstiden när man vill få in så mycket ljus det bara går. Men kanske än mer underbart den ljusa årstiden, med tanke på all sol som letar sig in. Och att man kan öppna balkongdörren på vid gavel och få in vår- och sommarvärmen. Nu hoppas jag verkligen att våren är på ingång så att man kan ta tag i att fixa på balkongen. För man börjar ju minst sagt att längta:)
 
Foto: Linda, Design Concept
 

ATT BYTA UT OCH FÖRÄNDRA

 
Det har skett ett litet skifte i vårt vardagsrum. Det gamla soffbordet har fått flytta ut för att göra plats åt ett nytt. Ett bord som vi har designat själva. Betongsskivan har vi gjutit och underredet är gjort av en svetsare efter min ritning. Och vi är så nöjda över vårt nya, lite mindre bord.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

TEGELVÄGG I KÖKET

 
När jag ser en tegelvägg som den här så får jag ett litet sug efter att fortsätta hacka vidare på vår betongvägg och försöka ta fram ännu mer tegel. För jisses så läckert det är!
 
En del kanske upplever en sån här vägg som alldeles för ruff och industriell. Men i kombination med det vita stilrena köket, den blanka bänkskivan i grön marmor och fläkt och kran i mässing, så får köket ett mycket mer elegant intryck. Här blir det verkligen tydligt hur stor påverkan de små detaljerna har för att få till den rätta känslan i ett rum. Var inte rädd för att blanda upp det strikt moderna med gammalt, nött, rufft och industriellt. Det blir bara så mycket mer personligt, varmt och ombonat då. Mer levande.
 
 
 
Foto: Lägenhet till salu hos Alvhem