LITE NYTT PÅ VÄGGEN


Ni som följer mig på instagram (@designconcept.se) vet att vi fick upp lite nytt på betongväggen förra helgen. Jag har velat fram och tillbaka över just det här med tavlor på betongväggen. Men så gjorde jag äntligen slag i saken och spikade upp ett gäng tavlor och två ärvda ljusstakar från Skultuna. Som ni ser är ljusstakarna i mässing. En metall som jag inte är fullt lika förtjust i som de kalla metallerna. Är mer en silvertjej om man säger så:) Men sambon min stod på sig och jag måste säga att det blev riktigt snyggt med mässing mot betongväggen. Jag kanske får ta och ändra uppfattning om det här med mässing i alla fall, haha;) Hur som helst så är jag väldigt nöjd med vår nya tavelvägg.
 
Foto: Linda, Design Concept
 

STYLING AV KÖK

 
När mina föräldrar skulle renovera sitt kök bad de mig om hjälp med planeringen, materialval och inredningen. Jag (och sambon) hjälpte också till med att lägga golvet och när hela renoveringen var klar lade jag den sista touchen på inredningen och stylingen.  
 
Köket, som är ett Ikeakök från 90-talet, var i behov av att fräschas upp. Men istället för att slita ut hela köket så har man valt att behålla de befintliga köksstommarna samt skåp- och lådfronter. Kökets planlösning och placering av ex maskiner var man nöjd med och såg inget behov att ändra på. Så för att ge köket en ny fräsch look har man lackat om alla skåpsluckor och fronter i en ny vit färg. Sedan har man satt in nytt kakel, bänkskiva, diskho, blandare, belysning och sist men inte minst lagt nytt golv.
 
 
Även om man inte har gjort någon totalrenovering av köket så har det genomgått en enorm förändring. Jag tycker det här är ett väldigt bra exempel på att man inte behöver slita ut allt och byta ut. Utan att man många gånger kan använda det befintliga och istället måla om och byta ut vissa detaljer. Det gör väldigt stor skillnad.
 
 
Tyvärr har jag inte några förebilder från köket i sin helhet men här nedan är i alla fall en bild från när vi lade in det nya golvet. Och vilken skillnad det gjorde för köket! Den gamla plastmattan gav ett ganska rörigt intryck med sina färgskiftningar. Men med det nya mörkgrå klickgolvet blev helhetsintrycket ett helt annat och köket känns nu mycket lugnare och behagligare.
 
 
 
 
 

FOTOGRAFIER TILL SALU

 
Att fotografera har alltid varit en stor passion för mig och när man börjar få sådana frågor som om man säljer sina foton så blir man ju lite extra varm i hjärtat. Att någon vill ha mina bilder hängandes på väggen. Vilken känsla, liksom:)
 
Nyligen levererade jag de här tre tavlorna till en kund. Inramade fotografier som är tagna av mig på vackra västkusten. Just de här tavlorna är i storleken 40x30 cm, men alla fotografier jag säljer går att få i valfri storlek. Är du intresserad av en tavla så får du gärna höra av dig till mig på linda@designconcept.se.
 
 
 

BORDET BLEV EN BÄNK

 
Som ni vet bytte vi soffbord för en tid sedan och min första tanke med det gamla var att sälja det. Men sen ångrade jag mig och valde att göra om det istället. Sagt och gjort. Jag sågade av lastpallen på mitten och gjorde det till en bänk istället för ett bord.
 
Bänken har flyttats runt i lägenheten och jag har provat lite olika placeringar men tillsist lät jag den stanna i sovrummet, som en låg bänk framför sängen. Utseendemässigt tycker jag att det blev riktigt snyggt men tyvärr inte så praktiskt då vårt sovrum är ganska litet och bänken tar upp lite väl mycket plats. Så den får nog flytta ut igen och så får jag klura vidare på vart jag ska placera den.
 
Foto: Linda, Design Concept