Årets första inredningsprojekt

 
Strax efter nyår flyttade det här vackra gamla skåpet in hos oss. Ett gammalt ekskåp som kommer från mina far-föräldrar och som vi haft turen att få ta över. Jag har alltid gillat det lite extra och hoppats att jag en vacker dag skulle få ha det i mitt eget hem och nu står det alltså här. Och det blev bara så fint!

Årets första inredningsprojekt här hemma ledde även till en ommöblering i köket. En ommöblering kommer ju sällan ensam om man säger så, utan det ena leder ofta till det andra. Men mer om det i ett annat inlägg:)
Som ni ser på den nedre bilden så kom även en tavelvägg upp bredvid skåpet några dagar efter att skåpet kom på plats och den första bilden togs.
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se

Ekplantor

 
Tre stycken av de ekollon som jag plockade i höstas lyckades jag få att börja gro och nu har de växt och blivit små ekplantor av dem. De har växt riktigt ordentligt de senaste veckorna så nu börjar det bli hög tid att plantera ner dem i jorden. Tror det får bli ett av helgens projekt.
 
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se

Trött på konsumtionshets och trender

 
Det blev visst en paus här på bloggen de senaste månaderna. Både ofrivillig och frivillg får jag nog lov att erkänna. Ofrivillg kanske mest för att jag har haft svårt att få tiden att sätta mig. Med en liten som härjar runt här hemma är det inte alltid så lätt att få tid över till sina egna intressen:) Men till ganska stor del även frivillg då jag har känt mig allmänt mätt på den konsumtionshets och trendhysteri som råder just nu. Vilket har gjort att suget och inspiration till att blogga har gått i vågor. Vi matas ständigt med nya saker via sociala medier, inredningsmagasin, mail osv. Produktnyheter tycks aldrig ta slut, trenderna ändras i samma takt som man själv byter underkläder och alla dessa måste-ha-prylar som man tydligen inte kan överleva utan. Är det inte någon mer än jag som tycker det har gått till överdrift?
 
Jag älskar inredning och att inspireras och det kommer jag alltid att göra. Men jag har svårt att förstå denna hets över konsumtion och prylar. Varför är det så viktigt att hemmet är trendigt? Inredning ska ju vara kravlöst och roligt!! För mig handlar det om att låta inredningen växa fram och växa med dem som bor i hemmet. Visst får ett hem lov att förändras och att man ibland köper nya saker. Jag tycker också det är jättekul med förändring! Men det finns ändå en gräns! Själv försöker jag jobba mycket med det vi redan har när jag inreder och tänker alltid långsiktigt och hållbart. Man kanske möblerar om, flyttar runt på tavlor, byter saker med familj/släkt/vänner, skapar något själv eller målar om för att hitta nya, spännande lösningar. Det är ju det som är charmen med inredning och som gör ett hem personligt.
 
Hur tänker ni kring det här? Skulle vara spännande att höra:)
 
 
Foto: Linda Andersson, DesignConcept.se